Advertentie

In de war......

op 19 november 2020 door

Ik weet niet wat het is tegenwoordig. Is het corona , de ouderdom of is de nieuwe werkelijkheid een stuk verder dan ikzelf? Laatst had ik weer een stapel hamsters besteld. Die verzamel ik, hamsters dus. Voorheen verzamelde ik boeken maar dat mocht niet meer van mijn man en in de bieb kon ik ze niet meer reserveren. Dat schijnt niet te mogen als ze gesloten zijn. Eerlijk gezegd snapte ik er niet veel van want voorheen kon ik 24 uur per dag reserveren, zelfs op de dag des heren. Ik voelde me een beetje onthand. Mijn computer was gecrashed, manlief was van de trap gevallen en had zwaar gekneusde ribjes en zo ging de pech nog effe flink door met als resultaat een soort kortsluiting.

8bfa551dcccfbed85d1cbcbf76440522.jpgDat was hoe het begon… mijn fascinatie voor hamsters. Ze zijn zo vreselijk schattig, praten tegen je en zijn ook nog eens heel bruikbaar als papierversnipperaar. De planken van mijn boekenkast raken allengs leeg maar de hamsters veroveren het ruim. Er was alleen een probleem. Ze praatten alleen nog maar over Trump en Biden en daar werd ik horendol van. Bij nadere inspectie bleken de hamsters allemaal van hetzelfde geslacht te wezen. Logisch dus, tijd voor wat vrouwtjes, om ze de mond te snoeren en aan het werk te zetten. Ik probeerde ze te tellen maar ze bleven maar rondrennen en die met het gele kuifje riep de hele tijd: ‘No Fake’  en ‘Ze stelen mijn hamsters’, terwijl hij ondertussen scheten liet en het huis bevuilde. Het deed me ergens aan denken maar ik kon er mijn duim en wijsvinger niet op leggen. Dus ik op zoek naar vrouwtjes. Bij de dierenwinkel waren ze uitverkocht wegens corona. Dus ik probeerde online te scoren. En warempel er waren heel veel vrouwelijke hamsters te koop! Er stonden mooie foto’s bij van moederdieren, mooi wit en met een schitterende pels en ze werden aangeprezen met de woorden Helemaal Echt en Geen Nep. Toch vond ik ze niet op hamsters lijken. Het waren net bontkraagjes. Ik vertrouwde het niet helemaal.

Dus ik ging verder met mijn zoektocht. Dat was best een dingetje. 1eae84a5bd724f6d30a0f9a9fb88c141.jpgMijn ogen gaan langzaam achteruit maar gezien corona vermijd ik artsen, opticiëns enzo. Besmetting ligt overal op de loer.  Maar gelukkig kon ik er een stel bestellen! Ik was zo blij! Ik had een stevig Duits sprekend vrouwtje gevonden waarvan ik hoopte dat zij en haar nageslacht die met het gele kuifje onder de duim zouden krijgen. Maar helaas, geelkuif had de rest van de mannen in zijn zak gestoken. Die liepen rond met gezwollen zwaarden en hun kopjes kleurden langzaam geel. Zelfs mijn Stevige Duitse kon die overmacht van genetisch gemuteerde mannetjes niet meer aan.
Ik raakte helemaal confuus en zocht wanhopig naar een oplossing. Ik bestelde overal vrouwelijke hamsters en dacht al na over de aanschaf van een kat. De oplossing was nabij, ik wist het zeker. Ik moest alleen wat beter mijn best doen en misschien wat meer slapen.

Gisteren arriveerde weer een lading hamsters. Gelukkig had ik eindelijk een paar nachtjes wat beter geslapen en ik was hoopvol over de uitkomst in de Strijd der Hamsters. De vrouwtjes zouden overwinnen.
Tot mijn grote verbazing ontving ik geen pakket met hamsters….maar boeken. Echt waar. Werd ik gek? Trillend pakte ik Kwaad Bloed en Greenwood bij de hand. Kapot meppen zou ik die Geelkuif, geen genade! Afgelopen was het met dat addergebroed! Ik toog naar beneden, naar hamsterland, ik was er helemaal klaar voor, dit vrouwtje ging victorie kraaien!

Het liep toch anders. Er was geen hamster meer te bekennen. Geelkuif was spoorloos verdwenen. Wel lagen overal stapels boeken. Ik herkende ze niet, ik had die toch niet zelf besteld? Ik verzamelde toch hamsters?? Wat  is er aan de hand?

c771140d06caa910856a04201db505ff.jpg

Wat denk jij wat er aan de hand is en hebben jullie een advies over wat ik het beste kan doen?
Ben ik nog te redden?

bb5f4c6f3bdf9e154701b6affa7cf8af.pngReacties op: In de war......