Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw! Cursus Zelfverdediging tegen Aanvallende Boeken

op 04 mei 2018 door

Boeken! Het is toch wel altijd wat met die opdringerige exemplaren! Het zijn net puppies. Ze verstoppen zich onder je rokken, in tassen en weten altijd wel een manier om je te belagen.
Je kunt er totaal niets aan doen. Je wordt gewoonweg overvallen! Was er maar een manier om je te behoeden voor deze ongewenste boekenintimiteiten ( #metoo). Gelukkig is er een oplossing. Er bestaat een heuse cursus voor dit groeiende probleem.

Cursus Zelfverdediging tegen Aanvallende Boeken

Ik wens jullie daarom een warm welkom bij deze, door mij zelf ontwikkelde, Cursus Zelfverdediging tegen Aanvallende Boeken. De cursus is speciaal geschreven voor Boekenwurmen die ten einde raad zijn vanwege alsmaar toenemende voorraad ongelezen boeken in huis. Ze stapelen zich op in alle hoeken en gaten, op vensterbanken en bij sommigen duiken ze zelfs uit wanhoop de kruipruimten in.
Maar gelukkig zijn er allerlei maatregelen die je kunt nemen om voor eens en altijd een eind te maken aan deze ongewenste ontwikkelingen. Hieronder vind je Negen Maatregelen die zorgen dat je uit deze neerwaartse spiraal geraakt. Lees ze aandachtig door en volg ze op. Succes is verzekerd!


De Negen Maatregelen

  1. Draag strakke kleding zonder grote zakken zodat al te vrijpostige exemplaren zich niet onverhoeds tussen je kleding kunnen nestelen
  2. Geef dwarsliggers geen kans. Schaf een handtas aan die zo klein is dat ook zo’n irritante dwarsligger zich wel tweemaal bedenkt alvorens hij probeert binnen te dringen.
  3. Koop een heel klein mobieltje. Dat is echt dringend noodzakelijk. Ten eerste moet hij in je nieuwste handtasje passen en ten tweede wil je het epubs en pdf’s lastiger maken om je telefoon te infiltreren. Epubs en dergelijke willen graag gelezen en gekocht worden en met een klein schermpje maak je het ze een stuk moeilijker om je mobieltje over te nemen.
  4. Zet je wifi uit! Epubs en pdf’jes hebben er een handje van om zich ongemerkt een digitale weg te banen naar je computers en je bankrekening. Met wifi afsluiten sla je twee vliegen in één klap.
    Het is natuurlijk wel jammer dat ook de gratis epubs zo aan je voorbij gaan maar hé, je moet als rechtgeaarde voor zichzelf opkomende geëmancipeerde boekenwurm toch goed beslagen ten ijs komen.
  5. Draag beschermende handschoenen. Soms ga je voor de bijl wanneer je vingers de fijne structuur van de pagina’s bevoelen. Je voelt dan een enorme bezitsdrang opkomen die onherroepelijk tot een terugval zal leiden. Zelfbescherming is ons motto!
  6. Bescherm je neus! Tegen de geur van oude boeken of verse inkt hebben wij verschillende oplossingen. Er zijn neusbeschermers in de handel maar een watje in de neus helpt ook. Je kunt ook dampo onder je neusvleugels smeren. Helpt perfect!
  7. Neem een tatoeage! Je kunt beschermende runen op je polsen laten tatoeëren zodat wanneer je onverhoeds een boekenwinkel dreigt binnen te stappen, een ondoordringbaar schild je tegenhoudt. (Een goed alternatief voor fantasy-liefhebbers, je moet er natuurlijk wel in geloven anders werkt het niet)
  8. De schattige onverlaten weten zich ook via andere slinkse wegen een toegang tot je huis te forceren. Boeken uit winacties en leesclubexemplaren vreten zich een weg door je brievenbus en vormen weer een nieuwe stapel op je deurmat. Grrr! Dichtkitten die brievenbus. Geef die knuffelige verleiders geen kans!
  9. Nu blijft er nog maar een toegang over voor de meest volhardende figuren. De voordeur!
    Wanneer de pakketbezorger weer eens voor de deur staat en aanbelt dreigt er immer weer een nieuwe tsunami aan boeken zich over je huis heen te storten. Om deze vloed voor immer en altijd een halt toe te roepen bestaat slechts een remedie. Doe iets aan die deurbel! Slopen die hap!


Heb je alle bovenstaande stappen gehoorzaam opgevolgd? 04c179c60924c09e930f490b168946a7.jpgEen hemelse rust staat je nu wachten, zeeën van tijd om zonder onderbreking die stapels ongelezen verstekelingen de benodigde aandacht te geven. Het wanhopige geroep van de behoeftigen vanuit de kast zal allengs minder worden en je weet eindelijk welke pareltjes al jaren op je lagen te wachten.
Nu resten alleen nog de afkickverschijnselen van de graai-en hebzucht die niet meer gevoed wordt.
Wellicht materiaal voor een volgende cursus?



Reacties op: Nieuw! Cursus Zelfverdediging tegen Aanvallende Boeken