Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De mooiste boekwinkel van de wereld

op 03 juli 2023 door

Eind vorige maand was ik in de mooie stad Porto. Ik wist dat er een bijzondere boekwinkel te vinden is: Livraria Lello. Het adres is: Rua das Carmelitas, 144. Livraria Lello staat bekend als een van de mooiste, zo niet de mooiste boekwinkel ter wereld. De winkel sprong al snel in het oog door de lange rijen belangstellenden.

d18efd55ee533a8f336ef1d85b3122fd.jpg

De verbluffende op art nouveau geïnspireerde façade is een lust voor het oog; de echte schoonheid van Livraria Lello ligt echter binnen. Als je binnenkomt, word je verrast door de grandioze trap in het midden van de zaak. Livraria Lello onderscheidt zich door de ambiance. Het is een plek die boekenliefhebbers uitnodigt om wat langer te blijven hangen en zich te verliezen in de uitnodigende sfeer. Van het glas-in-loodplafond en het hout bewerkte plafond tot de statige houten trappen, elk aspect van deze boekhandel straalt karakter en charme uit.

e317655d3f14d601c5c3a71217747d81.jpg

Livraria Lello is een mooie herinnering aan voorbije generaties. Deze boekwinkel zou een inspiratie zijn geweest voor het werk van J.K. Rowling, aangezien ze veel van de Harry Potter-serie schreef terwijl ze in Porto woonde. Er is een uitgebreide collectie van de meest bekende boeken te vinden, in het Portugees, Engels, Frans en Duits. Of je er nu bent om een boek te zoeken of gewoon de sfeer op te snuiven, Livraria Lello is absoluut een must-see voor elke bezoeker van Porto.

De entree kost 5 euro; bij aankoop van een boek of ander artikel wordt de entreeprijs in mindering gebracht. Het lag voor de hand om van dit aanbod gebruik te maken. Hier het resultaat:

ee6ae58d3c64616dd895c55bbf891f30.jpg

Is dit ook iets voor jou om te bezoeken?



Reacties op: De mooiste boekwinkel van de wereld