Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bijzondere boekwinkels in Azië

op 15 juli 2019 door

Nadat we al kennis hebben gemaakt met diverse schrijvers uit Azië, nemen Silvia en Jeanet jullie mee naar een paar bijzondere boekwinkels in dat werelddeel. Natuurlijk heb je daar ook de standaard boekwinkels, maar er zitten ook een paar beauties tussen. 

China

In de Chinese stad Chengdu staat een prachtige boekwinkel van de keten Zhongshuge Book Store. Er zijn erg veel wolkenkrabbers en hoge gebouwen. In het 220 meter hoge Yintai Center winkelcentrum bevindt zich deze boekwinkel. De eigenaar miste een stuk natuur en heeft architecten gevraagd om bij de bouw van de winkel rekening te houden met de natuur. Zo zijn op de kinderafdeling de boekenkasten gemaakt in de vorm van een pandabeer en zijn er elders boekenkasten gemaakt van bamboe. Hoe verder je de winkel inloopt, hoe meer je naar de verstedelijking toeloopt. De panda is zeer kenmerkend voor Chendu. En een leuk weetje is dat "onze panda's" van Ouwehands Dierenpark hier vandaan komen. 

267aec52239dc515dc8c0452fcdba9e9.jpg


De foto's zijn van Shao Feng

In Beijing zit een andere keten, The Bookwurm. Dit is de grootste Engelstalige boekwinkel in Beijing. Er zijn meer dan 16.000 boeken aanwezig. Ook zijn er een grote bibliotheek, bar, restaurant en evenementenruimte. Een plek waar je wel een tijdje kan vertoeven dus.

950be1a51ad6bb5fde1b830549fa0c9b.jpg

India

Rachna bookstore is failliet gegaan, maar Raman wilde daar, als derde op rij in opvolging, iets aan doen. Dat je het alleen met een boekwinkel niet meer redt is duidelijk en dat je er andere inkomstenbronnen bij moet bedenken, is dan voor de hand liggend. Zo bedacht Raman Bookman's B&B in Gangtok India. Je krijgt een sleutel van de kamer in de B&B,  maar tegelijk een sleutel van de boekwinkel. Als je niet kan slapen, mag je naar de boekwinkel om te lezen. Je mag er zelfs de hele nacht vertoeven. Wat een super idee! Ook hebben ze er goede koffie en worden er regelmatig evenementen georganiseerd.

86c38d7bf9bfcd3f343bfec03800a474.jpg

Foto is gemaakt door: Twisha S en foto Facebookpagina Rachna Books

Japan

Wil je het nog extremer, dan kan je slapen in een hostel in Japan, Book and Bed Tokyo Ikebukuro. Je vindt er meer dan 3.000 boeken in het Engels of Japans. Je slaapt in een soort bedstee achter de boeken. Wil je ooit eens tussen de boeken slapen? Dan moet dit een bijzondere ervaring zijn. 

02fce9109fd6e3e23b27e265993d1061.jpg

Zuid Korea

Kyobo Book Store is de grootste keten in Zuid Korea. Het hoofdkantoor zit in Gwanghwamun in Seoul. In 2003 opende de achtste locatie, de derde boekwinkel in Seoul, de deuren. Dit was tevens de grootste van het land, met in de kelder een opslag van 11.900m² aan boeken. 

De keten had in 2004 al meer dan drie miljoen leden. Meer dan 180.000 mensen bezochten per dag de winkels. Je kan je dan ook voorstellen dat het er heel druk is. Mensen staan en zitten overal te lezen. 

a2186c28505eba9bb1eba852094682bd.jpg

 

Silvia en Jeanet krijgen al zin om naar Azië af te reizen om een van deze beauties in het echt te zien. Reizen jullie mee? 

Ben je wel eens in een van deze bijzondere boekwinkels geweest? Of heb je zelf een te gekke ervaring gehad in een boekwinkel in Azië, dan vinden we dat leuk om te horen?

Groetjes,

Silvia en Jeanet namens de Thriller Club



Reacties op: Bijzondere boekwinkels in Azië

Meer informatie