Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie Persona (25 oktober, Amsterdam)

op 27 oktober 2018 door

Afgelopen donderdag 25 oktober was het eindelijk zover: 'onze' Soraya Vink presenteerde haar debuutthriller Persona bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Uiteraard was de Thriller Club erbij. Elly, Silvia, Gert, Greet en Joyce wilden dit absoluut niet missen! 

Direct bij de ingang vertelde een bord dat de boekpresentatie op de vierde verdieping plaatsvond. Even snel spieken op de thrillerafdeling of Soraya's Persona al op de tafels lag en dan snel naar boven. Scheltema heeft dat heel slim gedaan, want om van de ene roltrap naar de andere te komen, moest je telkens weer langs allemaal boeken. Af en toe waren we even iemand kwijt...

Kwart voor zes waren we boven, het begon al lekker druk te worden. Een grote stapel boeken op de signeertafel lag klaar. Wendy en Joyce verrasten Soraya eerst nog even met hun t-shirts met de tekst 'Soraya's promotieteam' op de rug en een plaatje van de cover. Al snel druppelden ook de Hebban Crew, andere Hebbanisten en vele bekenden van Soraya binnen.

Om kwart over zes nam Jan-Joris Keijzer, algemeen directeur van HarperCollins Holland, het woord en heette iedereen van harte welkom. In het bijzonder Soraya en haar familie, zo ook haar oma van 82, die vanuit Doetinchem was gekomen om niets te missen. Keizer refereerde aan de geweldige pitch die Soraya gaf toen ze HarperCollins vertelde dat ze een thriller aan het schrijven was. Ze was al een heel eind op weg en het zat goed in elkaar, dus het was voor de uitgeverij overduidelijk dat ze haar debuut wilde uitgeven. Wat volgde, was een vloeiende samenwerking met een steengoede thriller als resultaat!

Jan-Joris Keijzer filosofeert even over hoofdpersonage Elvira Selas, is zij misschien niet toch een beetje Soraya? Elvira Selas lijkt een anagram van Soraya Vink. En is Persona niet een optelsom van de duizenden thrillers die Soraya gelezen heeft? Wie is toch de vrouw achter Persona? Hij vraagt daarom Tanja Spaander, boekenrecensent van 'Vrouw', om Soraya eens nader aan de tand te voelen.

Tanja Spaander begint direct met het feit dat Joris Keizer de meeste vragen al voor haar neus heeft weggemaaid, waarop iedereen in lachen uitbarst. Toch heeft ze Soraya nog wel een aantal vragen te stellen. Onder andere of het een voordeel is dat ze al veel schrijft voor Hebban. Soraya geeft daarop een twijfelend antwoord. Uiteraard is het enigzins een voordeel, maar er zijn bij Hebban strakke deadlines en die moest ze zichzelf voor het schrijven nu ook op gaan leggen. Het liefst zat ze in haar eentje op haar kamer te schrijven, alleen begeleid door muziek van onder andere Danny Vera. Vaak zat het boek zo in haar hoofd dat het haar leven beheerste en ze moeite had sociaal te doen. 

Er wordt ook nog even bij vader Dick Vink, werkzaam bij de politie, gecheckt of het boek realistisch is en helemaal klopt. Hij vertelt volmondig dat het boek goed is en dat hij tijdens het lezen compleet de Formule-1 vergat, zo erg zat hij in het verhaal van zijn dochter. Met haar vader ging Soraya ook naar de schietclub, in eerste instantie voor research, maar inmiddels is het haar grote hobby en heeft ze meerdere wapens in haar bezit. Kijk dus uit voor Soraya!

Ook weet ze te vertellen dat een tweede boek alweer begint te groeien in haar hoofd en ze zin heeft om wederom een non-fictiesausje te verwerken in een spannend verhaal.

Dan is het tijd voor de hoofdgast aan wie Soraya het eerste exemplaar gaat overhandigen. Alleen staat die nog de file... Het regent flink buiten en het schijnt een drama te zijn op de weg. Dus doen we nog even een drankje en kletsen we alvast na over het interview.

Maar dan is hij eindelijk daar! Muzikant Danny Vera, voor Soraya een grote bron van inspiratie tijdens het schrijven. Zoals ze het zelf zegt: Danny Vera's teksten zijn als het ware de soundtrack van het leven van hoofdpersonage Elvira Selas. In Persona staan twee teksten van nummers van zijn album 'The Outsider'. 

Nadat Soraya een aantal mensen heeft bedankt, reikt zij het eerste exemplaar uit aan Danny Vera. Hij is heel vereerd en begrijpt haar volledig. Het doet hem denken aan het moment dat zijn eerste album in de winkel lag. Danny Vera leest alleen boeken op vakantie en Persona gaat zeker mee! Na de vele flitsen van de fotocamera's zegt hij in zijn kenmerkende stijl: Allemaal naar de kassa nu! 

Allereerst signeert Soraya het exemplaar van Danny Vera. Hijzelf zal later de bladzijde met zijn songtekst signeren. Inmiddels vormt er zich een rij voor de kassa en de tafel waaraan Soraya zit te signeren. Na ruim een uur is oma Annie de allerlaatste voor wie Soraya een mooie tekst in Persona zet. 

Wij vonden het ontzettend leuk om aanwezig te zijn bij de presentatie van Persona. Bedankt, Soraya en HarperCollins Holland. Morgen meer over het boek op de Spot van de Thriller Club, want dan tonen we onze duimpjes voor Persona!

Joyce namens de Thriller Club 

061cc7bd2c20822d5a04b2e3c9ce3f1b.jpg

Copyright grote foto Joyce, Soraya en Wendy is van HarperCollins Holland

Nog een leuk extraatje: Danny Vera en zijn vrouw Escha zijn actieve vloggers en vandaag kwam de vlog online waarin de boekpresentatie van Soraya te zien is. Erg leuk om even te kijken. 

 



Reacties op: Boekpresentatie Persona (25 oktober, Amsterdam)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Soraya Vink

Soraya Vink

Soraya Vink (1992) was redacteur en thrillerexpert bij Hebban, was als hoofdreda...