Boem Boem Café

op 22 mei 2022 door

Het is ondertussen traditie geworden, elk jaar organiseren we een samenleesproject. Na het Pelgrim Café, het Project X Café, het Leven of Dood Café en het Verdoemd Café openen we vandaag de net geïnstalleerde deuren van ons Boem Boem Café. De dagelijkse leiding is in handen van Greet, ondersteuning is er door medekroegbazen Kitty en Kees. Stille vennoot van de organisatie is auteur Jan Van der Cruysse. Ben je bekend met zijn boeken of helemaal niet? Het maakt niet uit, iedereen is welkom! 

De auteur en zijn boeken

Jan Van der Cruysse (1961) was meer dan twintig jaar woordvoerder bij Brussels Airport, een ervaring die hem specialist in crisiscommunicatie maakte. Als vijftiger besloot hij zijn toenmalige baan in het bedrijfsleven te combineren met het schrijven van een eerste thriller. Zijn misdaadverhaal Bling bling over een diamantroof op de luchthaven van Dehli werd een instant succes, het boek won zowel de Hercule Poirotprijs als de ondertussen ter ziele gegane Diamanten Kogel. Het boek bleek uiteindelijk het eerste deel van een trilogie te zijn, nummer twee werd genomineerd voor de Gouden Strop. Daarna volgde het tweeluik Boem Boem, waarvan wij nu het eerste deel samen gaan lezen, en eind vorig jaar werd het fenomenale Win Win uitgebracht.

Ons samenleesboek: Boem boem 1, Aanslag in Antwerpen

Boem boem bestaat uit twee delen, al is het niet noodzakelijk beide boeken te lezen om een mooie leeservaring te hebben (wist de auteur ons te verzekeren). Wij concentreren ons daarom op Aanslag in Antwerpen. Wie enthousiast is, gaat daarna vast verder in Bloedbad in Beringen.

Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Wanneer 's anderendaags een nieuw bloedbad wordt aangericht onder de wachtende ouders bij een Brusselse schoolpoort, is België alweer wereldnieuws. Een snelle opeising door IS verrast de politie. Scholen, restaurants en hotels blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Vluchten naar Brussel worden afgelast. Al vlug spuien de media en buitenlandse politiek onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders. De enige die stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. De politie ploegt koppig voort: dit is onmiskenbaar het werk van IS. Tot Alexandra samen met een jonge journaliste het land confronteert met zijn ergste demonen: de Bende van Nijvel is opnieuw actief.

Tijdschema

Iedereen kan de komende weken op zoek naar het boek. We beginnen pas rond 10 juni, wanneer de Nederlandse Thriller Tiendaagse van start gaat, echt te lezen, dus er is tijd genoeg om jouw exemplaar in huis te halen. Tot dan kunnen we alvast kletsen over algemene dingen. Wat vind je van de cover? Spreekt de tekst op de achterflap je aan? Heb je eerder boeken van Jan Van der Cruysse gelezen? Genoeg om over te praten, zonder spoilers weliswaar.

Vanaf ongeveer 18 juni gaan we een stapje verder. We bespreken het boek aan de hand van een paar vragen (leesclub ultralight). We zullen duidelijk communiceren dat vanaf dat moment spoilers mogelijk zijn.

Doe je met ons mee? We horen het graag! Reacties op: Boem Boem Café

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jan Van Der Cruysse

Jan Van Der Cruysse

Vlaamse thriller-auteur.

Gesponsorde boeken