Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Brian Freeman

op 29 november 2017 door

Soms vraag je je wel eens af wat er met een auteur is gebeurd. Zij of hij is een tijd populair geweest, verkocht een aanzienlijk aantal boeken en kwam regelmatig in het nieuws. Maar plotseling was het voorbij. Je hoorde niets meer. Er werden, in ieder geval in Nederland en Vlaanderen, geen nieuwe boeken meer uitgegeven en de media besteedden ook geen aandacht meer aan deze man of vrouw. Je begon je af te vragen of de auteur nog wel nieuwe boeken schreef, maar er naar zoeken... nee, dat deed je dan ook weer niet.

Deze maand deel zes in de rubriek 'Wat is er gebeurd met'. Ik ging op zoek naar nieuws over Brian Freeman.

-     door Joyce

Brian Freeman (1963) werd geboren in Chicago en groeide op in San Mateo. Hij kreeg een baan als director of marketing & public relations bij een internationaal advocatenkantoor, Faegre & Benson. Freeman bouwde al snel een reputatie op als een van de beste en meest gerespecteerde communicatie-experts van Minnesota. Op 41-jarige leeftijd besloot Brian Freeman zijn droom te verwezenlijken en zich volledig toe te leggen op het schrijven van thrillers. Zijn debuutroman Verdorven verscheen in 2005. Deze roman won direct de Macavity Award voor de beste debuutroman en was genomineerd voor alle belangrijke thrillerprijzen zoals de Edgar, de Dagger, de Barry en de Anthony Award.  Zijn boeken zijn inmiddels in twintig talen uitgebracht en verschenen in meer dan 45 landen. Freeman woont met zijn vrouw in Minnesota.

Van 2005 tot 2013 verschenen zes boeken in een serie met rechercheur Jonathan Stride:

  • 2005 Verdorven
  • 2007 Stripper
  • 2008 De stalker
  • 2009 Voyeur
  • 2012 De kelder
  • 2013 Het kille nergens

In 2012 verscheen ook nog het eerste deel van een nieuwe serie, Brandmerk. Deze serie draait om detective Cab Bolton. Echter na 2013 verschijnt er geen enkel boek meer van Brian Freeman in het Nederlands.

Op Goodreads kom ik erachter dat er inmiddels nog twee delen in de Jonathan Stride-serie zijn verschenen en in 2018 er nog een titel volgt:

  • 2015 Goodbye to the dead (#7)
  • 2017 Marathon (#8)
  • 2018 Alter Ego (#9)

Tussendoor is er ook nog een aantal korte verhalen verschenen met de rechercheur in de hoofdrol.

Ook blijkt dat hij inmiddels een nieuwe serie rond een rechercheur op de afdeling moordzaken is begonnen. De rechercheur heet Frost Easton.

  • 2017 The night bird
  • 2018 The voice inside

In Nederland werden de boeken van Brian Freeman uitgegeven door uitgeverij The House of Books.

En nu?

Ik besloot Brian Freeman zelf een tweet te sturen en tot mijn grote verbazing had ik een paar uur later al een antwoord van hem. Zie hieronder:



51c3d3e316022e19cf6d9617a068087d.png 

 

Ook uitgeverij The House of Books besloot ik een tweet te sturen en daar kwam eveneens snel een antwoord. Helaas niet het gewenste antwoord, maar een euro kan maar een keer worden uitgegeven en The House of Books heeft besloten voorrang te geven aan vrouwelijke auteurs.

b01852eb40568e35ca9d6ed34f156e75.png 

Wie weet bedenkt een van de Nederlandse of Vlaamse uitgevers zich nog eens. De boeken zijn echt de moeite waard om te vertalen. Engels lees ik al heel de dag op mijn werk en voor ontspanning lees ik liever Nederlands.

Wie van onze volgers heeft de boeken van Brian Freeman gelezen en kijkt net als ik uit naar meer Nederlandse vertalingen?

 



Reacties op: Brian Freeman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brian Freeman

Brian Freeman

Brian Freeman (1963) werd geboren in Chicago, groeide op in San Mateo, Californi...