Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Karin Hazendonk (Gouda, 30 juni)

op 07 juli 2018 door

Zaterdag 30 juni was een heel spannende en bijzondere dag voor thrillerauteur Karin Hazendonk. Op die dag werd namelijk haar nieuw boek De dood heeft blauwe ogen gepresenteerd bij boekhandel Verkaaik in Gouda. Reden genoeg voor de Thriller Club om daarbij aanwezig te willen zijn. En dus reisde ik (Gert) goedgehumeurd en vol verwachting af naar Gouda.

Omdat ik achteraf gezien veel te vroeg was vertrokken had ik alle tijd om een beeld te krijgen van hetgeen er op stapel stond. Vanaf ongeveer half vier 's middags begon het in de boekhandel een gezellige drukte te worden, zeker nadat Karin het pand binnenkwam, gevolgd door onder meer haar uitgever Theo van Rijn.

Om vier uur begon het officiële gedeelte van de presentatie met een woord van welkom door de eigenaar van de boekhandel. Vervolgens werd een zichtbaar nerveuze Karin toegesproken door haar uitgever die een mooi beeld schetste van het verhaal. Tenslotte richtte ook Karin zelf het woord tot de aanwezigen met als hoogtepunt de uitreiking van het eerste exemplaar.

9f7c1e6133931622ce49823571920c6f.jpg

Nadat het officiële gedeelte ten einde was gekomen, nam Karin uitgebreid de tijd om, onder het genot van een hapje en een drankje, met iedereen een praatje te maken. Ook werden diverse exemplaren van De dood heeft blauwe ogen voorzien van een boodschap en een handtekening van de auteur. Dit alles vond plaats in een opvallend ontspannen sfeer, het was oprecht gezellig.

Als kers op de taart kreeg ik de mogelijkheid om Karin een aantal vragen te stellen. Uiteraard wil ik jullie haar leukste antwoorden niet onthouden:

Wil je ons een klein beetje meenemen in de ontstaansgeschiedenis van De dood heeft blauwe ogen?

Het idee voor De dood heeft blauwe ogen is onstaan in 2016 naar aanleiding van het thema van de Spannende Boeken Weken van dat jaar, Bloed in de polder. Ik ben opgegroeid in het Zuid-Hollandse dorp Waddinxveen, dat in die tijd nog weinig meer was dan een paar huizen midden in de polder. Door het thema begon het verhaal vrijwel meteen vorm te krijgen. Geen lijk in een weiland, maar iets van deze tijd. Feesten waar weldenkende ouders hun dochter zeker niet naartoe zouden laten gaan. Met dat gegeven ben ik aan de slag gegaan.

Kun je in één of twee zinnen aangeven waarom dit boek gelezen moet worden?

Het boek is fictie, maar ligt zo dicht bij de werkelijkheid dat dit ieder meisje en daarmee ook de ouders zou kunnen overkomen. Jouw kind verdwijnt, je hele wereld stort in, je wordt gek van bezorgdheid, maar je voelt ook die immense woede voor degene die dit op zijn geweten heeft.

Kunnen we nog meer thrillers van jou verwachten? Zo ja, kun je daar dan al iets over loslaten?

Schrijven is een passie, dus ja. Mijn volgende thriller is inmiddels gelezen door een aantal proeflezers en bevindt zich in de afrondende fase. De titel kan ik bij deze bekendmaken: Hij is terug. Ik hoop dat ik de komende jaren met veel plezier zal kunnen blijven schrijven. 

De boekpresenatie van De dood heeft blauwe ogen was een zeer geslaagd evenement. Inmiddels heb ik zelf al een deel van het verhaal gelezen en ik kan niet anders zeggen dan dat het verhaal bij mij positieve gevoelens opwekt. 

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden naar De dood heeft blauwe ogen? Wie van jullie kent het andere werk van Karin? We horen het graag. 

Groetjes, 
Gert 



Reacties op: Karin Hazendonk (Gouda, 30 juni)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karin Hazendonk

Karin Hazendonk

Karin Hazendonk (Utrecht 1961) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boe...