Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Duorecensie 'Het vorige meisje'

op 08 september 2017 door

Het vorige meisje van J.P. Delaney.

Evy: Toen we de releases voor augustus bekeken met We Love Crime was ik dolenthousiast over dit boek. Ik wou het zo graag lezen en dat komt doordat ik in de eerste Ready to Read van dit jaar de Engelse versie aangeprezen had gezien. Soms weet ik zelf niet waarom een bepaald boek me zo aanspreekt en als het ware een soort zuigkracht op me uitoefent. Mijn verrassing was dan ook groot toen ik op Facebook door Chantal werd getagd in de winactie! En mijn geluk kon niet op toen we uiteindelijk ook bij de winnaars zaten! Ik ben Chantal echt zo dankbaar! 

Chantal: Ik zag op Facebook een actie voorbij komen van Uitgeverij Cargo om dit boek te winnen voor mezelf en een vriendin. Ik had de releases van augustus ook nog in mijn hoofd en wist dat Evy dit boek heel graag wilde lezen. Ikzelf was niet zo onder de indruk van de achterflap. Ik heb toch meegedaan om een duorecensie over Het vorige meisje te maken met Evy. Het is een uitdaging voor mij geweest om te kijken of het misschien toch een interessant boek zou zijn. En we hebben ook nog gewonnen! Dus hier is de duorecensie. Met dank aan Uitgeverij Cargo.

164d3a236871f88c610f5978ecbbc16e.jpg

Achterflap:

Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje...

Korte inhoud : 

Het boek vertelt twee verschillende verhalen, van twee vrouwen, die met enkele jaren tussentijd hetzelfde huis huren en bewonen. Dit is niet zomaar een huis, maar een ultramodern huis waar alles in dienst staat van het comfort van de bewoners. Sommige mensen worden helemaal gek in deze omgeving en weten niet hoe snel ze weer moeten verhuizen, maar zowel Emma (toen) en Jane (nu) voelen zich er helemaal thuis. Jane komt al heel snel te weten dat Emma overleden is in het huis, al dan niet onder verdachte omstandigheden, daar zijn de meningen over verdeeld. Jane komt ook te weten dat ze allebei in een verhouding met dezelfde man zaten, namelijk de eigenaar van het huis, Edward Monkford. Als ze, tegen de wil van Edward in, toch gaat graven in het verleden, wordt ze bezorgd over haar eigen veiligheid. Maar waar kan ze heen als ze zich zelfs in haar eigen huis niet veilig voelt?

Evy: Het is altijd gevaarlijk om hoge verwachtingen te hebben van een boek voor je start met lezen. Ik weet ook dat dit in het verleden me al vaker in de vingers heeft gebeten! Aangezien dit een debuut is, kon ik me ook nog niet echt een beeld vormen vooraf. Maar tot mijn grote vreugde overtrof het boek zelfs mijn verwachtingen! Het leest erg vlot, het is spannend, en het blijft de hele tijd boeien! Ik weet niet of het boek iedereen zal aanspreken, het is misschien iets meer een 'vrouwenthriller', maar ik ben wel benieuwd om jullie mening te horen. Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende boek van deze auteur.

Chantal: De achterflap sprak me dus niet aan. Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden. De korte inhoud zoals Evy hem heeft geschreven spreekt veel meer aan. Nu heb ik wel zin om het boek te lezen. Omdat ik waarschijnlijk niet zo'n hoge verwachtingen had van het boek pakte het me meteen bij de eerste twee hoofdstukken en kon ik het niet meer wegleggen. Ik zou er spijt van hebben gehad als ik dit boek aan me voorbij had laten gaan. Doordat het afwisselend wordt geschreven vanuit het oogpunt van Emma (toen) en Jane (nu) is het heel spannend en verhelderend. Het lijkt wel of je twee verhalen tegelijk leest die samen tot de climax leiden.

De recensie van Chantal lees je hier en de recensie van Evy lees je hier.

Evy en ik hebben genoten van dit boek. Wij zijn benieuwd wat jullie van Het vorige meisje vinden. Laat vooral een reactie hieronder achter.

Veel leesplezier.

Evy en Chantal



Reacties op: Duorecensie 'Het vorige meisje'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.P. Delaney

J.P. Delaney

J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur. Het vorige meisje is ...