Advertentie

Elly mocht Ragdoll lezen (maar voor wat hoort wat)

op 31 juli 2017 door

Inderdaad. Ik, Elly, heb mij op een Engels boek gestort. En geloof me, dat doe ik niet zo vaak. Greet had me gewezen op een oproep van Debbie waarin ze een Engelse exemplaar van Ragdoll aanbood, met als tegenprestatie een origineel creatief idee met betrekking tot het boek. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde Debbie een bericht. Mijn voorstel was om iets met de cover te doen, tekenen en handletteren. Debbie vond dat goed en dus kreeg ik een Engelse Ragdoll toegestuurd. Na een aantal  boeken die een hoge prioriteit hadden i.v.m. ons blog We Love Crime, begon ik te lezen.

O jee…

Ik kan redelijk Engels lezen, toch had ik het idee dat ik wat woorden miste, ik besloot dan ook halverwege Ragdoll als Nederlands e-book aan te schaffen en  zo las ik de rest van het boek in het Nederlands.  Het schoot meteen een stuk sneller op.

En toen de creatieve taak

Vorige week las ik het boek uit, nu was het mijn taak om mijn ‘creatieve plan’ uit te voeren: tekenen en handletteren! Ik heb voor deze vorm van creativiteit gekozen, omdat ik door mijn oudste kleinzoon enthousiast ben gemaakt. Ik heb diverse boeken over handlettering aangeschaft en ook de speciale pennen. In mijn schaarse vrije tijd, naast het lezen, teken ik wat of schrijf teksten met gebruikmaking van deze techniek. Binnenkort volg ik via het vakantie-atelier van de bibliotheek een les in handlettering. Daar kijk ik erg naar uit, dan kan ik mijn vaardigheden leren verbeteren.

Ik heb twee covers gemaakt, een voor de Nederlandse uitgave en een voor de Engelse, omdat ik uit beide boeken een helft heb gelezen. En zoals gezegd, moest er ook ‘gehandletterd’ worden. Handlettering is eigenlijk het moderne kalligraferen. In oude boeken zie je het wel eens: sierlijk getekende letters of quotes. Wie er meer over wil weten, kan bijvoorbeeld hier terecht, een leuke blog van een enthousiaste handletteraar. 

8198d11cf86fa83f9093781f852bb865.jpg

Wat vond ik van het boek?

Ik heb het boek met veel plezier gelezen, het was spannend tot het eind. Er wordt een lichaam gevonden dat bestaat uit verschillende stukken van zes slachtoffers. Een moeilijke taak voor de rechercheurs. Wie zijn de slachtoffers? Ragdoll van Daniel Cole is opgebouwd uit 37 hoofdstukken die in het nu (2014) afspelen, de proloog en de drie hoofdstukken Ann’s Hospaital (opname Detective William Fawkes) vinden plaats in 2010 en 2011. Het goede aan Ragdoll is dat je er meteen middenin zit, er is gelijk actie, daar hou ik wel van. De opbouw van het boek is erg overzichtelijk, chronologisch met vier flashbacks. De vlotte schrijfstijl en het originele, spannende verhaal nodigen uit om verder te lezen.

Als jij het boek ook gelezen hebt, is het leuk als je je mening onder dit bericht achterlaat. Wat vond jij van het boek?

Groetjes,
EllyReacties op: Elly mocht Ragdoll lezen (maar voor wat hoort wat)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Daniel Cole

Daniel Cole

De Britse Daniel Cole (1983) werkte als ambulancebroeder. Ragdoll ...