Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Fany

op 29 januari 2017 door

Mijn favoriete thriller is een boek van Ilse Ruijters. De onderkant van sneeuw was haar prachtige eersteling in thrillerland.

Ze studeerde communicatiewetenschap en is freelance tekstschrijfster en columniste.. Nadat ze een aantal schrijfwedstrijden won,begon ze met De onderkant van sneeuw haar carriière als auteur.

Ilse Ruijters (1979) schrijft psychologische thrillers. De onderkant van sneeuw won de Hebban Thrillerdebuutprijs 2015 .Haar tweede boek, Later als ik dood ben, kwam in september 2016 uit.

Naast  auteur en columniste  is Ilse ook lesgever in het bedrijfsleven. Ook presenteert ze op de lokale omroep het programma De nieuwe bibliotheek waar ook een Hebban Spot van is. Ze is een Hebban-auteur en werd in 2015 Flevolandse zakenvrouw van het jaar.

Ilse schrijft over het psychologische en bij haar is er vooral sprake van onderhuidse spanning. Verwacht geen actieboek maar wel een doordacht,intelligent boek. Deze schrijfster wroet in de gedachten van de hoofdrolspelers en zet een beangstigend verhaal neer. Het gevaar is voortdurend aanwezig en de pijn steeds voelbaar.

Dit boek gaat over een doodgewone vrouw Irene ,die op een dag, een meisje van 3 aanrijdt. Het verhaal gaat over het schuldgevoel en de worsteling met dit verdriet.  

Irene gaat gebukt onder haar fout en wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren neemt ze een drastische beslissing.

Wanhopig en bang dat iemand het op haar gemunt heeft,bedenkt ze een noodscenario.

Is er iemand op de hoogte van haar geheim? Komt haar grootste angst uit?

Maar is Irene zelf nog wel te vertrouwen?

Wordt ze stilaan gek of is er meer aan de hand? 

Dit schreef ik toen in mijn recensie over dit boek.

Ik vond dit een prachtig geschreven boek dat je meesleurt en doet verder lezen en dat ook je gevoelens bespeelt... je begint te denken dat dit dingen zijn die iedereen kunnen overkomen en je vraagt je af hoe jij zou handelen en wat je in deze situatie zou voelen....
Het boek beschrijft de emoties van de hoofdpersoon diepgaand en blijft nog lang nazinderen...Knap debuut en neem je tijd voor het volgende kunstwerk Ilse...

Toen gaf ik het boek 4 sterren maar het is altijd blijven rondspoken in mijn hoofd .  De onderkant van sneeuw zou ik nu 5 sterren geven. Gewoon om de eenvoudige reden dat ik me na talloze boeken nog steeds dit verhaal blijf herinneren. Het is ook een boek dat je kan lezen en herlezen. Mij heeft de auteur met dit boek echt geraakt en na dit boek besloot ik om al haar boeken te lezen. Nieuwsgierig en ontzettend geïntrigeerd blijf ik het boekennieuws rond haar volgen. Hopelijk mag Ilse nog veel prachtige kleinoden uit haar pen tevoorschijn toveren.

Ondertussen heeft Ilse ook Later als ik dood ben geschreven en ook dit boek heeft de typische Ilse-stijl en is toch weer anders. 


De onderkant van Sneeuw is ,net zoals haar nieuwste verhaal, een boek dat op zoek gaat naar het waarom. Ilse Ruijters kan haaar karakters perfect en levensecht schetsen en doet de lezer nadenken. Haar stijl is gekenmerkt door mooie zinnen,eigenzinnige persoonlijkheden en ze durft zware thema's aankaarten in haar boeken. Boeken en een auteur om te ontdekken. 



Reacties op: De favoriete thriller van Fany

Meer informatie

Gerelateerd