Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kennismaking met Quincy en Rainie - Bloedbruiloft

op 25 november 2017 door

Zeven maanden is het alweer geleden dat we onze rubriek Seriepersonages introduceerden. We stellen jullie niet alleen elke maand twee nieuwe personages voor, we lezen ook het eerste deel in de serie. Deze maand dook de Thriller Club van Tien in Bloedbruiloft, het eerste deel in de serie met Quincy & Rainie, geschreven door Lisa Gardner. Vijf leden van onze Club gingen aan de slag en vertellen of dit duo hen kon bekoren. Willen we meer van hen lezen? Je ontdekt het nu.

Wanneer de 18-jarige Theresa door de knappe Jim Beckett ten huwelijk wordt gevraagd, is het alsof Assepoester haar droomprins heeft gevonden. Jim, de meest begeerde vrijgezel van het dorp, bevrijdt Tess uit de verstikkende atmosfeer van haar ouderlijk huis en voert haar mee naar een gelukkige en liefdevolle toekomst. Tenminste, zo lijkt het.... Want al snel ontpopt Jim zich als een nietsontziende sadist, die groot genoegen put uit geestelijke en lichamelijke mishandeling. Maar dat is nog niet alles: gaandeweg dringt tot Tess het besef door dat Jim-voor de buitenwereld de perfecte echtgenoot en politieman- een moordenaar is, die jonge vrouwen op gruwelijke wijze om het leven brengt... Als ze genoeg bewijs tegen hem verzameld heeft, lukt het Tess om Jim achter de tralies te krijgen. De nachtmerrie lijkt voorbij, totdat hij weet te ontsnappen en spoorloos verdwijnt. Tess weet nu dat ze slechts één mogelijkheid heeft om te overleven: ze zal dit beest zélf moeten doden...

ed5cc190652b384d50a75164c1b8195f.jpg

GreetBloedbruiloft is het eerste boek in een serie, waarin de personages Quincy en Rainie een sturende rol zullen spelen. Op bladzijde 66 doet Quincy zijn intrede, maar van Rainie is in het hele boek geen spoor (zij doet blijkbaar pas in het tweede boek haar intrede). Pierce Quincy is Special Agent en net gescheiden van zijn vrouw. Professioneel gezien lijkt hij te weten wat hij wil en komt hij vrij doortastend over. Veel meer komen we over hem niet te weten, het is onduidelijk hoe hij is in de omgang met familie, vrienden en collega's. Ik heb niet de indruk dat de auteur bij het schrijven van dit eerste boek al wist dat Quincy & Rainie de dragende personages van een serie zouden worden. Wil ik meer lezen over dit duo in spe? Daarvoor moet ik afgaan op het verhaal zelf en de schrijfstijl. De opbouw van het verhaal vond ik aanvankelijk maar niets en het theatrale doorheen het hele boek kon me absoluut niet bekoren. Dus nee, ik hoef niet meer van dit. 

ed5cc190652b384d50a75164c1b8195f.jpg

KeesBloedbruiloft is het debuut van Lisa Gardner en ook het eerste boek waarin FBI-agent Quincy zijn opwachting maakt. Van een seriepersonage verwacht je dat deze prominent in een verhaal aanwezig is. Voor Quincy geldt dit echter niet. Hij komt zo goed als niet in het verhaal voor en het is dus bijzonder lastig een oordeel over hem te vellen. Rainie, het andere personage uit de serie, maakt haar opwachting zelfs nog helemaal niet. Ik heb daarom ook heel sterk het gevoel dat Gardner pas na het schrijven van Bloedbruiloft besloten heeft door te gaan met Quincy en van hem, samen met Rainie, een seriepersonage te maken. Op basis van zijn geringe aanwezigheid in dit debuut heb ik van Quincy de indruk dat het een man is die rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan en dat hij samen met een goed team de wereld een stuk beter en aangenamer wil maken. Of ik daarin gelijk heb… ik heb werkelijk geen flauw idee. Mijn eerste indruk kan dus erg bedrieglijk zijn. Wat ik van het boek als geheel gevonden heb, zal ik via een recensie nog laten weten. Ik kan in ieder geval wel verklappen dat ik er niet vrolijk van geworden ben. 

ed5cc190652b384d50a75164c1b8195f.jpg

Evy : Zoals hierboven al aangegeven is door de andere lezers, waren de hoofdpersonages in dit boek niet Quincy en Rainie. Ik heb inderdaad ook het paginanummer genoteerd waarop Quincy een eerste keer zijn opwachting maakte, maar ik knipperde even en toen was hij weer weg (dat gevoel kreeg ik ten minste). Het is moeilijk om een oordeel te vellen over één hoofdpersonage dat nauwelijks aanwezig is, en eentje die helemaal nog niet verschijnt in dit boek! Ik had niets tegen Quincy. Hij doet zijn werk goed en hij komt erg oprecht over. Ik ben niet echt nieuwsgierig geworden naar de rest van zijn verhaal, gewoon omdat er te weinig gegeven werd om nieuwsgierig over te zijn. Ga ik de andere delen lezen? Daar twijfel ik sterk aan. Dit boek bevat veel herhalingen en kon me niet grijpen. De enige reden waarom ik nog een deel zou opnemen is om te weten hoe Rainie me bevalt als hoofdpersonage, in de hoop dat ik dan meer van haar te zien krijg dan wat ik van Quincy gezien heb in dit boek. 

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpg

Joyce: Alle boeken van Lisa Gardner met special agents Pierce Quincy en Rainie Connor heb ik lang geleden gelezen. Ik heb nooit beseft dat Rainie niet voorkomt in het eerst deel, Bloedbruiloft. Het lijkt erop of Lisa Gardner later heeft besloten dat beiden de potentie hadden voor een serie. Het zijn namelijk steengoede speurders en mooie mensen met een goed hart. Ze gaan tot het uiterste om een zaak op te lossen en vullen elkaar daar in meerdere opzichten perfect aan. Ze deinzen geen moment terug en gaan door met gevaar voor eigen leven. Seriemoordenaars en psychopaten zijn hun prooi. Ik ben dan ook heel blij dat er in het voorjaar eindelijk weer een nieuw deel uitkomt in de serie, Achter je. Lisa Gardner had een poll geplaatst op haar website met de vraag welke personages een rol moesten krijgen in haar volgende boek. Dat zegt toch wel iets. 

ed5cc190652b384d50a75164c1b8195f.jpgKarina: Toen Evy besloot om Quincy voor te stellen, het seriepersonage uit mijn favoriete thriller, kon het niet zo zijn dat ik daar niks voor schreef. Maar ik moest het boek wel weer even induiken, want hoewel ik Bloedbruiloft begin dit jaar las wist ik niet wat ik van Quincy vond. Het verbaast me dat dit het eerste deel van een serie rondom hem is, aangezien hij een relatief kleine rol speelt. De intelligente, sterk analytisch onderlegde special agent is weinig uitgediept, wat nog veel ruimte laat aan Gardner om hier in volgende delen uiting aan te geven. Op basis van dit personage zou ik echter niet direct aan een ander boek uit de serie beginnen, dat heeft Gardner vooral te danken aan haar steengoede plot.

Conclusie : Behalve Joyce is niemand echt nieuwsgierig naar deze hoofdpersonages en daardoor valt er weinig of niets over te zeggen. Jammer! 

Kennen jullie Quincy en Rainie? Hebben jullie een andere mening? Laat het ons weten en overtuig ons om tóch nog meer delen uit deze reeks te lezen!

PS: Wie benieuwd is naar vorige seriepersonages in deze rubriek, kan er onze inhoudsopgave op naslaan.

Veel leesplezier iedereen,
Evy en de rest van We Love Crime



Reacties op: Kennismaking met Quincy en Rainie - Bloedbruiloft

Meer informatie

Gerelateerd