Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kevin Guilfoile

op 24 januari 2018 door

Soms vraag je je wel eens af wat er met een auteur is gebeurd. Zij of hij is een tijd populair geweest, verkocht een aanzienlijk aantal boeken en kwam regelmatig in het nieuws. Maar plotseling was het voorbij. Je hoorde niets meer. Er werden, in ieder geval in Nederland en Vlaanderen, geen nieuwe boeken meer uitgegeven en de media besteedden ook geen aandacht meer aan deze man of vrouw. Je begon je af te vragen of de auteur nog wel nieuwe boeken schreef, maar er naar zoeken... nee, dat deed je dan ook weer niet.

Deze maand deel zeven in de rubriek 'Wat is er gebeurd met'. Ik ging naar aanleiding van een reactie op onze blog op zoek naar nieuws over Kevin Guilfoile.

Kevin Guilfoile werd geboren in Teaneck (1968) in de Verenigde Staten. Hij groeide op in Cooperstown in New York en ging, nadat hij afstudeerde aan de universiteit van De Notre Dame in 1990, werken voor de krant  in Chicago. Hij publiceerde korte, humoristische verhalen en ging later ook bij de radio werken. Elf jaar lang was hij creatief directeur van Coudal Partners, een designerfirma in Chicago. In 2005 werd zijn eerste boek Cast of Shadows gepubliceerd. Het is vertaald in meer dan vijftien talen en werd in de Chicago Tribune en de Kansas City Star genoemd bij de lijst van beste boeken van dat jaar. Des duivels was de titel van de Nederlandse vertaling in 2006.  In 2012 werd deze futuristische thriller opnieuw uitgegeven door Uitgeverij Marmer met de titel Moordenaar zonder gezicht. Hierna verscheen in 2012 De duizend en vervolgens werd het stil. De uitgever van zijn Nederlandse boeken vindt het jammer dat er geen nieuw werk meer van hem verscheen, want het zijn goede boeken.

Des duivels/Moordenaar zonder gezicht
Nadat zijn 17-jarige dochter Anna verkracht en vermoord wordt, loopt het politieonderzoek al snel vast. Wanneer dokter Davis Moore tussen de bezittingen van zijn dochter spullen met dna-materiaal van de dader vindt, krijgt hij een 'duivels idee'. Als fertilisatie-specialist kan hij immers genetisch materiaal inbrengen bij een patiënte om zo een exacte kopie van de moordenaar te reconstrueren.  Dit is voor hem de enige uitweg om zo de identiteit van de moordenaar te achterhalen.

De duizend
Canada Gold heeft als gevolg van een experimentel behandeling voor een leerstoornis een bijzonder observatievermogen ontwikkeld. Een rijke kunstverzamelaar wil dat ze haar gave gebruikt om kunstobjecten te verifiëren. Zo komt ze uiteindelijk in haar ouderlijk huis terecht en het moordonderzoek naar haar vader wordt na jaren opnieuw geopend. Canada komt terecht in een strijd tussen verschillende partijen van een zeer gevaarlijke, geheime organisatie.

Na wat speurwerk ontdekte ik dat Guilfoile nog een boek heeft uitgebracht. A drive into the Gap, dat alleen in het Engels is verschenen, is geen thriller, maar een waargebeurd verhaal over de liefde voor zijn vader, de verwoesting van Alzheimer en hun passie voor baseball. Het werd in 2012 uitgebracht door Field Notes Brand Books.

Hebben jullie boeken van deze auteur gelezen? Vinden jullie het ook jammer dat er geen boeken meer verschenen zijn in het Nederlands?

Fany



Reacties op: Kevin Guilfoile

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kevin Guilfoile

Kevin Guilfoile

Kevin Guilfoile (1968), humorist, essayist en schrijver, is geboren in Tean...