Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Pelgrim Café

op 06 september 2019 door

Het is jullie ongetwijfeld niet ontgaan, de Hebban 1000 heeft een nieuwe koploper. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes mag zich in ieder geval voor 2019 het mooiste boek aller tijden noemen.  Is er een beter moment om dit boek te (her)lezen? Wij denken van niet. Daarom richten wij in ons Thriller Café de komende weken een hoekje in om met elkaar te kletsen over dit bijzondere boek. Wij zorgen voor een digitaal kopje koffie met regelmatig wat lekkers. Schuif je aan en lees je mee? 

In 2014 verraste Ik ben Pelgrim de boekenwereld. Auteur Terry Hayes laat de lezer kennismaken met een voormalige agent van de geheime dienst van Amerika, Scott Murdoch. In een ander land met een nieuwe naam schrijft hij een boek. Hij waant zich veilig. Totdat als gevolg van de aanslagen van 9/11 zijn identiteit wordt achterhaald. Hij keert terug naar New York. Hier lijkt hij terecht te komen in een moord die hij zelf in zijn boek beschreef, in een badkuip vol zuur wordt een anoniem lijk gevonden, schijnbaar zonder een enkel spoor. Onder codenaam Pelgrim begint de voormalige geheim agent aan de jacht op een man die maar één doel voor ogen heeft, het plegen van een vernietigende aanslag in Amerika. Zijn speurtocht leidt hem naar de Turkse kust waar de uiteindelijke confrontatie tussen Pelgrim en de man die als de Saraceen bekendstaat plaatsvindt. 

Alle uitbaters van het Thriller Café lazen het boek. Vijf van de acht kenden het een plek toe op hun lijst met 25 favoriete boeken aller tijden. 

Het meeleescafé
Onder dit bericht kunnen we onze bevindingen delen over het boek. In eerste instantie gebeurt dit aan de hand van een aantal vragen. Er zullen gasten zijn die het boek al hebben gelezen en het nu voor een tweede keer (of zelfs nog vaker) lezen. Voor anderen zal het de eerste kennismaking met de Saraceen en Pelgrim zijn. Daarom is het vooral in het begin een beetje oppassen met het plaatsen van spoilers. Zodra we ervan uit kunnen gaan dat iedereen het boek uit heeft, op een nader te noemen datum, zullen de vragen niet alleen door de barista worden gesteld. Gezien de ongedwongen cafésfeer wordt ook de input van jullie als gasten gewaardeerd. 

Winactie
Heb je het boek nog niet in bezit? Op Hebban loopt op dit moment een winactie voor Ik ben Pelgrim. Er worden maar liefst 100 epubs weggeven. Je hebt tot 8 september om een kans te wagen. 

Planning
Uiteraard wachten we de uitkomst van deze winactie even af voor we starten met lezen. Op 10 september slaan we het (digitale) boek open. Aangezien het boek maar liefst 736 bladzijden telt, een echte klepper, zullen de meesten het boek zeker niet binnen een week uit hebben. Natuurlijk starten we al vrij snel met de discussie, maar om iedereen de optimale spanning te laten ervaren, wachten we met het plaatsen van spoilers tot 1 oktober. Om gezamenlijk te lezen en kletsen over onze Pelgrimstocht hebben we de volgende planning opgesteld:

62a93fc64d7e1b824659c20f713023d2.png


Je mag uiteraard altijd sneller of langzamer lezen, maar denk met je reacties er even over na of er niet gespoilerd wordt!

Pak je (digitale) boek, zoek een plekje in ons café en stel je alvast voor aan je medelezers. Zelfs al voor we het boek open hebben geslagen, biedt het genoeg stof tot praten. Kom er gezellig bij! 

Alvast veel leesplezier!
Barista's Silvia & Karina



Reacties op: Pelgrim Café

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...