Advertentie

Rizzoli & Isles – Tess Gerritsen

op 04 juni 2017 door

Algemene informatie

Dit is de tweede aflevering van onze rubriek ‘Seriepersonages’. We melden nog even dat we onderling enkele selectiecriteria afgesproken hebben: de serie moet ten minste tien jaar geleden zijn gestart en ten minste vijf delen tellen. Series uit het hoge noorden laten we buiten beschouwing, die worden besproken op de spot Literatuur uit het hoge Noorden. Elke maand lezen enkele leden van onze Club van 10 het eerste deel in de voorgestelde serie en brengen daarover verslag uit de laatste zondag van de maand.

De auteur

Tess Gerritsen is van Chinese afkomst, haar achternaam is die van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot. Ze woont met haar man en twee kinderen in Maine. Ze studeerde aan de Stanford universiteit en behaalde daar haar basisartsdiploma waarna ze aan de universiteit van Californië haar M.D haalde. Ze ging als interniste  werken op Hawaï. Haar man is ook arts. Na de geboorte van haar tweede kind gaf ze het artsenwerk op en legde zich toe op het schrijven van fictie, eerst alleen romantische thrillers. Haar debuut Call After Midnight werd in 1987 uitgegeven. In 1996 kwam haar eerste medische thriller uit dat beviel zo goed dat ze alleen nog maar medische thrillers schreef.

Hoofdpersonages

Met het boek De chirurg begon Tess aan een serie over hoofdpersoon Jane Rizzoli. Pas bij haar tweede boek in de serie werd patholoog Dr. Maura Isles geïntroduceerd. Er zijn grote verschillen tussen beide dames.

Jane Rizolli is rechercheur in Boston, werkt hard en geeft niet om uiterlijk vertoon, ze houdt zich staande tussen de mannelijke collega’s. Ze bijt zich vast in een zaak en is onverschrokken. Ze draagt altijd een soort mannenpak met een shirt.

Maura Isles daarentegen is een ontwikkelde forensische onderzoekster  die ook werkt voor de politie van Boston, ze is een vrouw die erg om haar uiterlijk geeft, die graag mooie jurkjes draagt met bijpassende handtas.   Niet altijd even praktisch als ze moet bukken bij een slachtoffer dat in een vervuilde omgeving op de grond ligt.  Het verschil met Jane kan niet groter zijn, toch zijn ze naast collega’s ook elkaars beste vriendin.

De boeken

De serie met Rizzoli & Isles telt ondertussen 11 delen :

 • De chirurg (2002)
 • De leerling (2005)
 • De zondares (2005)
 • Zustermoord (2006)
 • Verdwijn (2007)
 • De Mefisto Club (2007)
 • Het aandenken (2009)
 • Sneeuwval (2010)
 • Het stille meisje (2011)
 • De laatste sterft (2012)
 • Sterf twee keer (2014)


Wat vind ik (Elly) van Rizzoli & Isles?

Mijn eerste kennismaking met deze seriepersonages was op 10 mei 2003 met het boek De chirurg,daarna las ik De leerling. Ik heb bijna alle afleveringen van Rizzoli & Isles gezien op de tv. De tv-reeks is nu afgelopen, ik moet het nu dus doen met de 11 boeken uit deze mooie serie met geweldige personages. 

N.a.v. van dit artikel gaan we het eerste deel in de serie, De Chirurg, lezen.

Op zondag 25 juni brengen we verslag uit. We zouden het fijn vinden als de volgers van We Love Crime meedoen, we horen het graag!

EllyReacties op: Rizzoli & Isles – Tess Gerritsen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van...