Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zoek naar mij - Lisa Gardner

op 23 april 2019 door

Joyce en Karina zijn fan van de Amerikaanse auteur Lisa Gardner. Helaas was het werktechnisch niet mogelijk om naar de meet & greet in Amsterdam te gaan. Chantal had echter leuk nieuws, ze had voor ons beiden een exemplaar van het nieuwe boek Zoek naar mij gescoord. Bedankt, Chantal! Het boek moest uiteraard zo snel mogelijk gelezen worden en je leest vandaag onze bevindingen in dit artikel.

Lisa Gardner is zoals gezegd een Amerikaanse auteur, die misschien niet zoveel aandacht krijgt als Karin Slaughter en Tess Gerritsen, maar net zulke goede boeken schrijft. Niet voor niets staat op de cover van Zoek naar mij een quote van Slaughter; "De thrillers van Lisa Gardner zijn verslavend". Dat kunnen wij alleen maar volmondig beamen.

Het werk van Lisa Gardner bevat een mix van twee losstaande series en een aantal standalones. Eerder besprak Evy in dit artikel de boeken rond Quincy & Rainie. Zoek naar mij is het negende deel in de andere serie rond brigadier D.D. Warren, die haar mannetje staat in het politiecorps in Boston. Ze is getrouwd met Alex en moeder van Jack. Ze is een heel interessant en intrigerend karakter, doortastend, maar altijd voor gevoel en het is een genot om boeken met haar in de hoofdrol te lezen.

In Zoek naar mij komt ook de hoofdpersoon uit een eerder boek, Vind haar, terug: Flora Dane. D.D. Warren leidde het onderzoek naar haar verdwijning en nu heeft zij opnieuw een rol in dit boek.

De flaptekst 
Een vermiste jonge vrouw heeft aanwijzingen achtergelaten om haar te vinden, maar voor wie? Sinds haar ontvoering een paar jaar geleden is Flora Dane’s leven voorgoed veranderd. Nu helpt ze op haar forum andere 'overlevers' en geeft ze adviezen over hoe je nooit meer slachtoffer hoeft te worden. Als een van de bezoekers van haar forum als enige een gezinsmoord overleeft en daarna spoorloos verdwijnt, probeert Flora haar op te sporen. Heeft het meisje weten te ontsnappen? Of is ze de moordenaar? D.D. Warren wordt opgeroepen bij het onderzoek en vindt daarbij Flora op haar pad. Beiden zijn op zoek naar een ander soort gerechtigheid, en ze zullen hun krachten moeten bundelen om de aanwijzingen te ontrafelen waarmee de vermiste jonge vrouw lijkt te vragen: Zoek naar mij.

Wat vonden Karina en Joyce van Zoek naar mij?

Karina: Yes, weer een nieuw boek in de serie rondom brigadier D.D. Warren. Al vaker wist Lisa Gardner me aangenaam bezig te houden, zoals eerder met Bloedbruiloft, waar ik de favoriet van Karina over schreef, dus ik had zeker zin in haar nieuwste boek. En toen clubgenootje Chantal vertelde dat ze twee exemplaren had, meldde ik me dan ook zeer enthousiast aan om een ervan te lezen voor de blog. Bij het lezen van de achterflap werd ik enthousiast dat er naast D.D. een ander hoofdpersonage werd geïntroduceerd. Flora Dane, overlever van een ontvoering, probeert nu anderen te helpen met haar forum. En dan kruisen hun paden zich na een hele heftige misdaad. 

Zoek naar mij begint met een heftige proloog, die toch ook even een glimlach weet op te wekken. En gaat direct verder met het onderzoek naar een misdaad die bij de lezer binnenkomt. Hiermee weet Gardner je direct naar binnen te trekken en de spanningsboog al te spannen. Deze weet ze gedurende het boek wel vast te houden, waarbij het zeker helpt dat het verhaal zich in een zeer korte tijdspanne afspeelt. Naast de bekende D.D., die in Zoek naar mij ook een kwetsbare kant laat zien, zijn Flora en Sarah twee personen die een grote rol spelen. Beiden hebben hun eigen ervaringen die hen gevormd hebben, al hebben ze beiden een andere manier gevonden om ermee om te gaan. Flora komt vooral over als een type 'ruwe bolster, blanke pit' die op haar manier vecht om haar leven zin te geven. Met de ontwikkeling die ze in het boek doormaakt, lijkt ze in ieder geval een vaste plek in de volgende delen rondom D.D. Warren te hebben verdiend. Maar ook de zachtere Sarah is een interessante vrouw en de ontwikkeling die zij doormaakt is geloofwaardig neergezet. Het plot in Zoek naar mij is boeiend en toch zitten er ook wat verwachte wendingen in. Maar de wijze waarop Gardner het verhaal in elkaar heeft gezet, maakt dat het fijn wegleest en dat zeker de rondom de ontknoping de spanning flink toeneemt. Al met al is ook dit boek van Gardner er weer eentje om van te genieten. 

Joyce: Ik heb wederom genoten van Zoek naar mij. Lisa Gardner is echt een van mijn favoriete auteurs. Ze schrijft betrokken, met gevoel en zeker ook psychologische diepgang. Ook in dit boek introduceert ze de karakters met de nodige zorgvuldigheid. Er is grote aandacht voor hun innerlijk en dat maakt dat het boek en zeker ook de karakters mij direct weer pakten en het een ware pageturner is. Ik moest en zou weten hoe het met vooral de meisjes zou aflopen en was oprecht geroerd door hun niet makkelijke levens. Je merkt dat Gardner zich zoals altijd heeft ingelezen en laten voorlichten over in dit geval de pleegzorg en alles wat daarbij komt kijken. Heel realistisch weet zij dit te beschrijven en knap te verwerken in het boeiende plot. De keuze om meerdere personages, waaronder D.D. Warren en Flora Dane, vanuit de ik-vorm te laten vertellen, vergroot de kracht van het boek en de betrokkenheid. De spanning is meer onderhuids en heeft een hoge psychologische dosis die je doet verder lezen. Je wil net als D.D dat de zoektocht tot een goed einde komt, al weet je dat dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Dat het niet nagelbijtend spannend is, betekent zeker niet dat Lisa Gardner de gruwelijke details schuwt. Zoek naar mij begint er direct mee en zet het verhaal direct op scherp. Het boek omvat uiteindelijk twee lange dagen, maar is geen moment saai en boeit van begin tot eind. Ik heb het boek vier sterren gegeven en kijk nu alweer uit naar het volgende boek van Gardner.

Hebben jullie Zoek naar mij ook al gelezen? Of eerder boeken van Lisa Gardner? Zo niet, dan zouden wij jullie absoluut willen aanraden dit te gaan doen, wij zijn zwaar fan, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al na het lezen van dit artikel.

Groetjes,
Joyce en Karina 



Reacties op: Zoek naar mij - Lisa Gardner

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisa Gardner

Lisa Gardner

Lisa Gardner, een pseudoniem van Lisa Baumgartner (1971), is een Amerikaanse sch...