Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Chantal op date met een boek van Karina

op 19 november 2017 door

Elke maand leest iemand van We Love Crime een boek dat hij/zij kreeg van een ander clublid. Karina gaf Het Gruwelhuis van Franck Thilliez aan Chantal.

Karina
De blind date voor jou, Chantal, koos ik omdat jij op jouw Hebban profiel schreef te houden van Scandinavische thrillers. Het moest dus minstens een auteur uit een ander land zijn. Op de pagina met de boeken die je al gelezen hebt en op jouw wensenlijstje verschenen al veel Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs, dus ook die landen vielen wat mij betreft af. Op zoek in mijn eigen boekenkast naar wat ik juweeltjes vond, stuitte ik op meerdere opties. Een stapeltje van drie opties lag al apart toen ik dit boek in handen kreeg.

Het gruwelhuis van Frank Thilliez vond ik super spannend en ook verrassend. Niet voor niets werd het al voor vele prijzen genomineerd. Dus veel leesplezier gewenst…..

Het pakje
Het is alweer een hele tijd geleden. Tijdens de WLC-meeting van 24 juni 2017 kreeg ik het pakje van Karina. Ze had er wat steekwoorden op gezet, zoals Land vd wijn, Gruwelen, Genomineerd voor vele awards. Maar ik had geen idee welk boek of welke schrijver ik kon verwachten. Het was een Fransman, dat was wel duidelijk. Maar ik ken geen Franse schrijvers, buiten George Simenon. Gelukkig mocht ik het pakje open maken. De cover zag er veelbelovend uit. Ik hou wel van gruwelijke boeken. Ik was heel erg nieuwsgierig naar dit boek.

In een verlaten loods in een windmolenpark in Noord-Frankrijk wordt een jong meisje dood gevonden. Ze zit rechtop, met haar ogen wijd open. De politie van Duinkerken vindt verontrustende sporen op de plaats van de moord en er hangt een vreemde, dierlijke geur.
Lucie Henebelle, een jonge, ambitieuze rechercheur, bijt zich vast in de zaak. Ze verdiept zich al jaren in het gedrag van psychopaten en dit is de kans om haar kennis in de praktijk te brengen. Haar speurwerk levert hoe langer hoe meer gruwelijke aanwijzingen op. Wie is deze beestachtige tegenstander? Dan verdwijnt er een tweede meisje en wordt de werkelijkheid zwarter dan Lucie zich had kunnen voorstellen.

De schrijver
Franck Thilliez (1973) werkt in de informatietechnologie. Hij woont met zijn gezin in Pas-de-Calais, Noord-Frankrijk. Het gruwelhuis is een overtuigende en verontrustend spannende thriller. Het boek werd genomineerd voor belangrijke lezersprijzen, o.a. de Prix RTL-Lire en de Prix Polar SNCF. Het gruwelhuis wordt verfilmd en ook uitgegeven in o.a. Italië en Duitsland.

De mening van Chantal
Ik ben een paar weken na ontvangst begonnen met lezen, maar vond het wel lastig om in het boek te komen. Het pakte me op de een of andere manier niet zo. Ik moest dit boek opzij leggen om een duimpjesboek te gaan lezen. Toen ik voor de tweede keer in dit boek begon, ging het wat beter en raakte ik gewend aan de schrijfstijl, het boek begon me te boeien. Het liet me niet meer los. Het is vlot geschreven en zit vol spanning en gruwelijkheden. Er zijn twee zaken die naast elkaar lopen en waarvan de politie denkt dat deze niets met elkaar te maken hebben. Wij als lezer weten wel beter. Toch is dit goed gedaan. De hoofdpersoon Lucie Henebelle is een beetje een naïef type. Wat erg jammer is voor het einde van het boek. Dan gaat ze namelijk zonder backup haar ingeving achterna. Dan weet je eigenlijk al wat er gaat gebeuren. Het was toch heel spannend en je weet pas laat in het boek hoe het precies zit en hoe het echt afloopt. Dit was toch nog verrassend.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Bedankt voor de kennismaking met Franck Thilliez, Karina. Wie weet ga ik wel meer boeken van hem lezen. Kennen jullie boeken van Franck Thilliez? Ik ben benieuwd naar jullie mening.



Reacties op: Chantal op date met een boek van Karina

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Franck Thilliez

Franck Thilliez

Franck Thilliez (Annecy, 1973) is een Franse thrillerauteur. Voordat hij gi...