Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclub # 1 Ik ben Pelgrim

op 10 januari 2018 door

Update 10 januari: Vandaag start de Leesclub, met eigen exemplaren, van Ik ben Pelgrim. Ons Leesclubcafé heeft daarnet zijn deuren geopend.  Je vindt ons door op de roze menubalk op Leesclubs te klikken en dan Ik ben Pelgrim te selecteren. Of direct via deze link

Iedereen is welkom!

Naar aanleiding van dit artikel op Hebban kregen we bij de Thrillerclub van Tien een idee. Net zoals andere lezers hebben wij onuitgelezen boeken in onze kast of onbeëindigde ebooks op onze ereader/ tablet staan. Omdat het hoog tijd wordt om deze boeken ook eindelijk echt en volledig uit te lezen, groeide er een plan.  Iedereen van We Love Crime koos zijn vijf favoriete thriller klassiekers. Uit deze lijst werden de vijf met de meeste stemmen uitgehaald en dan was het aan jullie. Deze vijf titels werden hier op onze Facebookgroep gepost en het kiezen en stemmen kon beginnen. Jullie beslisten uiteindelijk welk boek gekozen werd. Het bleef lang spannend en het was dus afwachten welk boek won. In de poll werd beslist dat Ik ben Pelgrim (Terry Hayes) de winnaar werd. Met dit boek gaan we dus een "speciale leesclub" organiseren. Hoe en wanneer gaat deze leesclub door?  In deze blog lees je het !

Wat is een "klassieke thriller" voor We Love Crime?

  • Een boek dat niet heel recent is, maar al iets ouder
  • Een titel die een groot aantal thrillerliefhebbers kennen en misschien zelfs in de kast hebben of op hun ereader/tablet gedownload hebben
  • Een thriller die een goede waardering kreeg van de meerderheid van de lezers

Leuke weetjes over de poll

  • De poll liep van maandag 6 november tot en met donderdagmiddag 9 november.
  • Het was lang een strijd tussen drie boeken:  De schreeuw van het Lam ( Thomas Harris) maakte uiteindelijk geen kans tegen Mannnen die vrouwen haten ( Stieg Larsson) en de uiteindelijke winnaar Ik ben Pelgrim (Terry Hayes)
  • In de poll werd aangegeven dat er nog zoveel boeken te lezen zijn en er is zo weinig tijd.  Gelukkig hebben we goed nieuws. Om iedereen de kans te geven eerst zijn andere boeken te lezen en geen stress te krijgen, start de leesclub nu niet. Wanneer dan wel?

De Speciale Leesclub: Start op 10 januari 2018

Bij een gewone leesclub moet je eerst inschrijven op de leesclub en dan moet je uitgekozen worden als deelnemer. In dit geval kan iedereen meedoen die wil.

Je gaat naar Hebban en klikt op Leesclubs.

Dan zoek je de leesclub van Ik ben Pelgrim en je klikt op Volgen. Als je Volgen aanklikt krijg je de notificaties (meldingen) van de leesclub in je email.

  • Opening Café op 10 januari :   In het café stel je jezelf voor en kan je gezelig kletsen over het boek en andere leuke dingen. Je mag  niet te veel verraden over de inhoud van het boek, want niet iedereen heeft even snel een boek gelezen.
  • Discussie start op 25 januari: Na het lezen van het boek gaan we lekker babbelen over de inhoud van het boek en vragen beantwoorden. Hier mag je vrijuit vertellen over het boek.
  • Afsluiting Leesclub op 10 februari: Op de boekpagina van Ik ben Pelgrim plaats je je eindoordeel en sterrenwaardering.

In het kader van het lezen van onze eigen boeken gaan we een klassieker uit onze eigen verzameling lezen.  Er wordt dus geen exemplaar voorzien voor de deelnemers. Het is een boek dat je, liefst,  al hebt en anders leent uit de bibliotheek of misschien wel van een goede vriend/buur.  Anders dan bij de Nationale Uitleesweek is onze planning. Wij beginnen pas volgend jaar en na de feesten. Zo kan er hopelijk een groot aantal lezers mee aansluiten. Iedereen van De Thrillerclub van Tien doet natuurlijk mee en de leesclubcoördinator van dienst ga ik zijn. Ik kijk er enorm naar uit en hoop op veel deelnemers die gezellig meelezen en babbelen. Onze passie kunnen delen, is toch het allerleukste dat er is?

Fany&co



Reacties op: Leesclub # 1 Ik ben Pelgrim

Meer informatie