Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Daniëlle

op 24 mei 2017 door

Daniëlle heeft haar plekje in onze Thriller Club van 10 onlangs afgestaan, maar ze wilde wel nog graag haar favoriete thriller met jullie delen. Hier is de tekst die ze een paar weken geleden voorbereidde. 

   

Thrillers, ik kan er geen genoeg van krijgen. De een nog beter dan de ander. Echter, er is 1 thriller die mijn hart heeft gestolen en die ik aan iedereen te pas en te onpas aanbeveel (lees: opdring). Het gaat om: Ik ben Pelgrim van Terry Hayes!

Sinds ik vanaf september 2015 elke dag naar Eindhoven heen en weer reis voor mijn studie, ben ik veel meer gaan lezen! Ik doe 's ochtends vaak nog een rondje door de Ako (alhoewel ik tegenwoordig blijer wordt van Broese of Van der Velde in Groningen), om me te verlekkeren aan het grote aanbod. Zo kwam ik ook Ik ben Pelgrim tegen. Een dikke pil (735 pagina's), zeker niet handig om elke dag in mijn toch al volle rugzak mee te nemen. Maar de tekst op de achterkant maakte dat ik hem niet kon laten liggen. Lees mee:

Een vermoorde jonge vrouw in een obscuur hotel in Manhattan. Een vader die publiekelijk wordt onthoofd in Saudi-Arabië. Een man wiens ogen worden gestolen in een Syrisch laboratorium. Een plan om een afgrijselijke misdaad tegen de menselijkheid uit te voeren. Eén man zal de reis maken om dit proberen tegen te gaan. 

Pelgrim.

En ik was verkocht. Ik houd van raadsels, van onverwachtige wendingen en van bizarre relaties tussen verhaallijnen en personages. Dit boek voldoet aan al deze 'eisen'. Ik heb hem in een paar dagen uitgelezen, toen ik een aantal dagen vrij was. Ik houd van Hayes zijn schrijfstijl en het feit dat het geen standaard thriller is. Verschillende culturen worden beschreven, waarbij het Midden-Oosten ruim de aandacht krijgt. Dit maakt de verhaallijnen zeer boeiend! 

Wie van jullie is ook zo'n fan van dit boek? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Daniëlle 



Reacties op: De favoriete thriller van Daniëlle

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...