Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Gert

op 11 november 2017 door

Als kersvers lid van We Love Crime mag ik vandaag mijn favoriete thriller met jullie delen. Dit vind ik eigenlijk best lastig, want welk boek uit de enorme hoeveelheid spannende boeken die in de loop der jaren zijn verschenen moet je kiezen. Ik zou probleemloos tientallen boeken kunnen noemen die mij meer dan gemiddeld zijn bijgebleven.

Ik heb gekozen voor eeen thriller die misschien bij het grote publiek niet het meest bekend is. Toch heb ik dit boek reeds meerdere keren met veel plezier gelezen en iedere keer ontdek ik toch weer iets nieuws. Om maar direct een einde aan jullie spanning te maken: mijn favoriete thriller is Bloedbroeders van de Vlaamse auteur Guy Prieels.

In Bloedbroeders wordt het op waarheid gebaseerde verhaal rondom de bende van René Verstuyft verteld. Deze bende zaaide in de jaren '20 van de vorige eeuw in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog behoorlijk wat dood en verderf in Vlaanderen.

De reden waarom dit boek voor mij een absolute topper is, is gelegen in het feit dat Prieels op onnavolgbare wijze het verhaal weet vorm te geven, waardoor je als lezer het verhaal bijna letterlijk voor je ziet. Het geweldige gebruik van de (Vlaamse) taal zorgt ervoor dat je ondanks alles af en toe letterlijk in lachen uitbarst. Wat denken jullie bijvoorbeeld van de beschrijving door Prieels als "Hij was helemaal in friet..."? Bovendien heeft een verhaal dat gebaseerd is op de werkelijkheid voor mij altijd iets extra's. Dit boek biedt mogelijkheden het gevoel van de jaren '20 te beleven. 

Guy Prieels debuteerde pas op relatief late leeftijd als schrijver. Bloedbroeders is de tweede thriller van zijn hand. Zijn eerste misdaadroman De wraak van meneer Jules werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2016.

Ik hoop dat ik jullie interesse voor Bloedbroeders heb kunnen wekken. Graag hoor ik of jullie het boek al gelezen hebben en wat jullie ervaringen zijn?Voor de lezers die Bloedbroeders nog gaan lezen: veel leesplezier. Laten jullie nog even weten wat jullie ervan vonden?

Tot binnenkort,

Gert



Reacties op: De favoriete thriller van Gert

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Guy Prieels

Guy Prieels

Guy Prieels was kleinkunstenaar, makelaar en kunsthandelaar. In 201 verschijnt b...