Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Joyce

op 29 maart 2017 door

Mijn favoriete thriller is De Chirurg van Tess Gerritsen, uitgekomen in 2001 in Amerika en in 2002 in Nederland. De Chirurg was de definitieve doorbraak van Tess Gerritsen als thrillerschrijfster en mijn definitieve "verslaafdheid" aan het lezen van thrillers.

Als ik het goed onthouden heb, heb ik mijn hardcover exemplaar op de plaatselijke braderie gekocht bij een kraam met tweedehands boeken. Nog met de rode harde kaft en niet zoals later in de witte met zwarte letters. Inmiddels uiteraard gesigneerd door Tess Gerritsen met de tekst "Great to see you". Voorin staat nog de prijs met potlood geschreven, zeven euro. 

47c2f9c370add7a95974b90100fde521.jpg

Het moment van signeren weet ik ook nog precies. Tess Gerritsen schreef in 2014 het geschenkboekje voor de maand van het Spannende boek, Incendio. Op drie momenten in twee dagen had ik kans om haar te vragen mijn boek(en) te signeren. Allereerst op de officiele lancering van de Hebban site, maar ook op de Avond van het Spannende Boek, welke toen nog toegankelijk was voor lezers. De plek waar ze echter De Chrirurg heeft gesigneerd was bij een bijeenkomst met lezers bij bol.com. Na het interview was er er mogelijkheid om met Tess op de foto te gaan en je boek(en) te laten signeren. Aangezien Tess net oma was geworden van een kleinzoon had ik een Nederlands boekje gekocht met dieren erin en in het Nederlands bijvoorbeeld hond of kat. Ze was er zo blij mee en vroeg mij zelfs om het te signeren. Je moet weten dan Tess is getrouwd met Jacob Gerritsen, wie met zijn familie vanuit Nederland naar Amerika was verhuisd, 

In De Chirurg maken we door het eerst kenns met rechercheur Jane Rizzoli, ze is net bij de recherche begonnen en is er al een kleine rol op het einde voor forensisch patholoog Maura Isles. Er is een moordenaar actief in Boston, hij dringt de huizen van vrouwen binnen tijdens de nacht en vermoord hen met grote precisie. De pers geeft de moordenaar al snel de naam "De Chirurg". Er zijn weinig aanknopingspunten, het enige is een andere chirurg welke ook slachtoffer is geworden, maar voor het fatale moment wist te ontkomen. Het beangstigende is dat "De Chirurg" op de hoogte lijkt van de grootste angsten van de vrouwen en deze nog even aanwakkert.

Tijdens het lezen van De Chirurg voelt het verhaal zo levensecht en voel je net als de vrouwen in Boston daadwerkelijk de angst dat de "De Chirurg" je misschien wel te pakken krijgt. Het boek is zo ijzersterk geschreven door Tess Gerritsen. Het klinkt misschien raar, maar het is van begin tot het eind genieten van de spanning in het boek en als je de laatste bladzijden omslaat kan je alleen maar naar adem happen. Zo sterk en zo goed! Ook nu weer, ik heb aantal stukken uit het boek herlezen en kan er nog steeds van genieten. Ik heb vele boeken gelezen, maar De Chirurg, maar vooral het gevoel tijdens het lezen blijft me nog altijd bij.

Groetjes Joyce



Reacties op: De favoriete thriller van Joyce

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van ...