Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Evy op date met een boek van Joyce

op 10 december 2017 door

Elke maand leest iemand van We Love Crime een boek dat hij/zij kreeg van een ander clublid. Joyce besloot om Evy Ik zie jou van Clare Mackintosh te laten lezen.

De boekkeuze
Dit was een atypische blind date, geen strikjes of bloemetjes-inpakpapier versierden dit boek. Door het uitvallen van één van onze clubleden zat ik zonder blinddate-boek en toen sloeg de paniek toe. Gelukkig was daar mijn redster in nood, Joyce, die met veel zorg (en foto's van mijn ongelezen boeken in de kast) een boek voor mij heeft uitgekozen!

Joyce : Een blind date boek kiezen voor Evy was niet zo moeilijk. Evy leest veel en heeft een veelzijdige smaak. Tijdens de Deventer boekenmarkt  kwamen we erachter dat ze  bepaalde auteurs nog nooit  gelezen heeft, zoals bijvoorbeeld John  Grisham. Ik vond het te makkelijk om een boek van zijn hand te kiezen. Ik besloot om een boek te kiezen waarvan ik zelf heb genoten dit jaar, in de hoop dat Evy dit ook zal doen. Een boek dat herkenbaar is voor iedereen, want iedereen heeft bepaalde gewoontes, bewust of onbewust. Ik heb gekozen voor Ik zie jou van Clare Mackintosh.

Zo kon ik ook in het thema #leesuiteigenkast blijven, wat in de maand september al heel goed gewerkt heeft hier op Hebban. 

Korte inhoud
Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

En wat vond Evy van het boek?
Ik heb het debuut van Clare Mackintosh, Mea Culpa, niet gelezen. Ik hoorde daar wel heel veel goede dingen over en was erg benieuwd naar deze schrijfster. Toen in de loop van dit jaar de buzz kwam met daarin Ik zie jou werd mijn nieuwsgierigheid nog groter en besloot ik toch maar het boek ook aan te schaffen. Door de stapel boeken die voor een bepaalde deadline gelezen moesten worden, kreeg ik de kans niet om het ook effectief open te slaan en ik was dan ook erg blij dat Joyce dit boek voor mij uitkoos.
Ik verwachtte een vlot lezende thriller en die heb ik ook gekregen! De schrijfstijl nodigt uit om verder te lezen en je kan lekker het tempo erin houden. Vond ik het een literair hoogstandje? Nee, dat niet, maar dat hoeft ook niet altijd. Spannend is Ik zie jou zeker. Het onveilige gevoel van bekeken te worden, komt erg goed uit de verf. Ik ben geen 'paranoïde persoon', maar ik kreeg er wel de kriebels van dat dit allemaal echt zou kúnnen gebeuren.  Het plot zit goed in elkaar. Het einde is wel verrassend, maar misschien een tikkeltje ongeloofwaardig. Stiekem had ik liever een andere 'bad guy' gezien.
Wat mij betreft is dit een boek waar veel lezers plezier aan gaan beleven. Ik ga nu ook zeker haar eerste boek lezen, omdat die Hebban-recensie nog lovender was en dat wil ik dan ook zelf ontdekken! 

Heb je dit boek ook gelezen, geef in een reactie dan gerust je mening. Word je ook nieuwsgierig naar dit boek, dan mag je dat hieronder ook vertellen.



Reacties op: Evy op date met een boek van Joyce

Meer informatie

Gerelateerd