Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fany op date met een boek van Kees

op 17 december 2017 door

Elke maand leest iemand van We Love Crime een boek dat hij/zij kreeg van een ander clublid. Kees besloot om Fany Glashard  van Corine Hartman te laten lezen.

De boekkeuze
Dit was een aparte blind date. Omdat de verzendkosten van boeken naar België zo hoog liggen, werd beslist dat Fany een cryptische omschrijving van een titel kreeg van Kees. 

Kees: Ik wou Fany een boek van een Nederlandse schrijver laten lezen. Nadat ik op Hebban haar "Wil ik lezen" plank bezocht, besloot ik om Glashard te kiezen voor haar.  Na overleg besloten we om geen boek op te sturen maar een titel. Aan de hand van enkele steekwoorden was het de bedoeling dat zij de titel vond en het boek dan in de bibliotheek zou gaan uitlenen.

Fany kreeg deze steekwoorden: Breekbaar, maar ook weer niet, Gouden Strop en Tomas Ross.

Korte Inhoud
Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia - een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. En de Antwerpse diamantair Bram Salomons is haar eerste doelwit.

In dit tweede deel van de serie wordt Jessy voor de leeuwen gegooid. Misschien zelfs letterlijk, want ze gaat naar Zimbabwe. Als kersverse minnares van Bram Salomons reist ze met hem mee naar dit verscheurde land in het zuiden van Afrika, met de geheime opdracht het netwerk van zijn illegale handel in bloeddiamanten op te rollen. Salomons vindt zichzelf een weldoener: hij stimuleert de economie en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders...

En wat vond Fany van het boek?
Eigenlijk moet ik eerst iets bekennen. Ik ben niet zo een georganiseerd type en toen Kees op mijn boekenplanken een boek ging kiezen voor mij moet hij gedacht hebben dat ik niet veel las of mijn leesvorderingen niet goed bijhield . Lezen doe ik gelukkig heel veel, mijn administratie bijhouden iets minder. Misschien een oproep aan anderen die meedoen met de challenge of hun boeken op Hebban bijhouden: "Het jaar is bijna om dus ga, net zoals ik, nog snel je boeken toevoegen en je challenge updaten.". Ik beloof dat ik in 2018 opnieuw ga meedoen en mijn challenge regelmatig zal aanvullen.

Wat Kees dus niet wist, was dat ik eigenlijk heel de serie al gelezen heb en genoten heb van deze boeken met ballen. Voor deze blog las ik deel twee met plezier opnieuw en weer werd ik meegesleept door de soms harde actie in het boek, meedogenloosheid en power van deze rechercheur met een hoek af. In Bloedlijn leerde ik de nietsontziende politievrouw kennen. In Glashard blijkt dat ze naaast haar harde kant ook een familiemens is en op haar onorthodoxe manier vecht om de waarheid boven water te halen. Als ze lid wordt van Saligia mag ze op haar manier afrekenen met het slechte.  Ik raad aan om eerst Bloedlijn te lezen, maar er is iets dat je moet weten. Eenmaal je deze harde tante ontmoet, kan je geen genoeg van haar krijgen en stop je niet met lezen tot de serie afgelopen is. De reeks voelt als een sneltrein die doorraast totdat hij explodeert. Ik ben nu ook de andere delen opnieuw aan het lezen, want opnieuw verslaafd. Een serie vol actie, met een apart personage, psychologie en spanning.  Ik hou er van!

Heb je dit boek of een ander deel uit de serie al gelezen, geef in een reactie dan gerust je mening. Word je ook nieuwgierig naar deze serie, dan mag je dit hieronder ook vertellen.


Reacties op: Fany op date met een boek van Kees

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...