Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het favoriete spannende kinderboek van Karina

op 16 augustus 2017 door

Tja, en toen was het voor mij tijd om mijn blog over mijn favoriete spannende boek te schrijven. En dat vind ik nog best lastig, want al zolang ik me kan herinneren lees ik alle bibliotheken leeg die er maar in de omtrek te vinden zijn. Mijn boekenkasten stonden vroeger vol met alles wat ik maar kon vinden, dus ook de series van “De dolle tweeling”, “De kameleon”, en alle boeken van paarden meisje Bianca. Maar ja, het overgrote deel van dit heerlijke jeugdsentiment bevat weinig thrillerachtige spanning.

Dan blijven er een aantal opties over, maar na enige afstemming met mijn We Love Crime collega's bleek er nog meer af te vallen. Wat..... Dat kunnen jullie onder andere lezen als Joyce haar favoriete kinderboek bekend maakt. Uiteindelijk besloten welk spannend jeugdboek het moest worden en toen begon opgave 2..... De zoektocht om dit boek weer in handen te krijgen. De opties.... Mijn boekenkasten bij pa en ma thuis doorspitten in de hoop daar een exemplaar te vinden of toch maar zoeken op de grootste boekenmarkt van Europa, Deventer.

Met ondersteuning van Joyce &Evy heb ik vele kramen afgeloerd of ik toch ergens de Kluitman thriller serie voor jeugdigen nog ergens zag. Wel 1 kraam hebben we ontdekt, met uiteindelijk ruim een tiental titels. Vanaf het eerste moment was ik op zoek naar De babysitter van R.L. Stine en gelukkig lag ook deze dunne pocket (slechts 160 pagina's) erbij. 

Plot;

Jenny was al halverwege de woonkamer toen er opeens hard werd geklopt. Bijna had ze het op een gillen gezet. Haar hart miste een slag. Nee, dacht ze paniekerig. Het is dat loshangende luik dat weer tegen het huis bonkt. Maar dat was onmogelijk, want er stond geen wind. Ze hoorde het opnieuw. Vier harde tikken. Er klopte iemand op de voordeur. “Wie is daar?” riep ze. Geen antwoord. Opeens kreeg ze een idee. Het raam van de woonkamer. Misschien kon ze van daar zien wie er voor de deur stond. Opnieuw werd er drie keer geklopt. Jenny trok de gordijnen opzij. De buitenlamp bij de voordeur wierp een gelig licht over de voortuin. Opeens verscheen er een gestalte aan de andere kant van het raam. Het leek wel of hij uit de grond oprees....

Ik weet nog dat ik de cover vroeger al spannend vond en ook nu ben ik nog steeds van mening dat hij goed past bij het boek en de jeugdige generatie. Het plot zit goed in elkaar, er word niet te snel van alles weggegeven en de spannende cliffhangers maken ook nu dat het gevoel van spanning toeneemt. Ik ben begonnen met lezen begin van de avond, heb het boek meermaals even neergelegd maar uiteindelijk voor het slapen gaan uitgelezen. En ja, ik vond het wederom spannend...... Heerlijk jeugdsentiment om weer eens in te duiken. Kan me er nu al op verheugen ooit mijn dochter dit boek te geven, maar dat zal toch nog enkele jaren moeten wachten.

Las jij ooit van de Kluitman serie? En welke boeken staan je daarvan nog bij??



Reacties op: Het favoriete spannende kinderboek van Karina

Meer informatie

Over

R.L. Stine

R.L. Stine

Na 25 jaar schrijven voor kinderen heeft Stine in 1995 een boek voor volwassenen...