Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Quincy & Rainie - Lisa Gardner

op 04 november 2017 door

Algemene informatie

Dit is alweer de achtste aflevering van onze rubriek “Seriepersonages”. We melden nog even dat we onderling enkele selectiecriteria afgesproken hebben: de serie moet ten minste tien jaar geleden zijn gestart en ten minste vijf delen tellen. Series uit het hoge noorden laten we buiten beschouwing, die worden besproken op de spot Literatuur uit het hoge Noorden. Elke maand lezen enkele leden van onze Club van 10 het eerste deel in de voorgestelde serie en brengen daarover verslag uit op de laatste zondag van de maand.

De auteur 

Lisa Gardner begon haar loopbaan in de voedselindustrie. Nadat ze haar eigen haar een paar keer in brand had gestoken, besloot ze toch een ander pad in te slaan. Ze ging aan de slag als research analist bij een internationaal bedrijf. Dit bracht haar ertoe om boeken te gaan schrijven, waarbij ze al haar research-ervaring kon gebruiken. Haar interesse in de politieprocedures en de forensische wetenschap dragen bij tot de spanning in haar boeken.
De boeken van Lisa Gardner worden in meer dan 30 landen uitgebracht en wereldwijd zijn er meer dan 22 miljoen boeken over de toonbank gegaan. Vier van haar boeken zijn ondertussen verfilmd.
Een grappig feitje is dat lezers ook elk jaar worden uitgenodigd om te bepalen welk personage er volgens hen mag sterven in het meest recente boek van Gardner.
Ze heeft ook boeken geschreven onder het pseudoniem Alicia Scott.

Hoofdpersonage 

  • Pierce Quincy : Profiler bij de FBI. Er is geen seriemoordenaar of psychopaat opgewassen tegen hem.
  • Lorraine 'Rainie' Conner : Officier Conner komt vanaf het tweede boek in de reeks aan bod. Samen met Quincy lost ze haar eerste moordonderzoek op.
  • Kimberly Quincy :  Kimberly is de dochter van Pierce en Special Agent bij de FBI. In de latere boeken is er ook voor haar een rol weggelegd.

 

De boeken 

Er zijn in totaal acht delen verschenen in deze serie, maar deze zijn niet allemaal vertaald naar het Nederlands.

  1. The Perfect Husband (Bloedbruiloft)
  2. The Third Victim (Het 3e slachtoffer)
  3. The Next Accident (Dodenrit)
  4. The Killing Hour (niet vertaald)
  5. Gone (Verdwenen)
  6. Say Goodbye (niet vertaald)
  7. The 4th Man (niet vertaald)
  8. Right Behind You

Wat vind ik (Evy) van Quincy & Rainie? 

Het is normaal zo dat het artikel wordt geschreven door iemand die al verschillende boeken uit de serie verslonden heeft. Nu heb ik zelf nog geen boek met Quincy & Rainie in de hoofdrol gelezen. Dat kan voor velen verrassend zijn, maar langs de andere kant heeft het ook het voordeel dat ik samen met jullie de hoofdpersonages kan ontdekken! Ik was zo benieuwd naar deze reeks en ik wou dit zo graag doen dat ik toch blij ben dat ik deze kans krijg!

Het vervolg

Zoals gebruikelijk gaan we naar aanleiding van dit artikel het eerste deel van deze serie, Bloedbruiloft, samen lezen. Ik hoop dat jullie weer in grote aantallen meelezen met ons! Op zaterdag 25 november wordt het artikel gepubliceerd.

Veel plezier en een prettig weekend!



Reacties op: Quincy & Rainie - Lisa Gardner

Meer informatie

Gerelateerd