Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeting in Den Bosch 18/03

op 22 maart 2017 door

En toen was het eindelijk zover! De vernieuwde Thriller Club van 10 zou elkaar gaan ontmoeten. De plaats waar vorige zaterdag alles zou gebeuren, lag in het gezellige Den Bosch. Ontzettend goed bereikbaar, zowel voor Nederlanders als Vlamingen, zowel met de trein als met de auto. Het ongeduld om elkaar (weer) te zien, was groot. We zouden starten om twaalf uur, maar nog voor het half twaalf was, waren we al bijna compleet. Op de foto boven het artikel, van links naar rechts: Joyce, Fany, Greet, Chantal, Jan, Mariska, Elly, Karina (Kees en Daniëlle konden er niet bij zijn). 

Vanzelfsprekend hadden we eerst een voorstellingsrondje, begeleid door de nodige koffie, thee en water. En dan natuurlijk overleg over We Love Crime. Het was super dat we een beetje apart van de andere gasten konden zitten, want wat hebben we een lawaai gemaakt. En wat hadden we het druk, de uren vlogen voorbij: de vaste rubrieken overlopen, een paar nieuwe bedenken voor de tweede helft van het jaar en (heel leuk) alvast de april-releases bekijken. En jongens, wat hebben we een bijzondere titel uitgekozen als een van onze volgende duimpjesboeken (onze versie van Hot or Not). Natuurlijk verklappen we nog niet de titel of de auteur, wij zijn niet voor niets thrillerfans en houden er dus graag de spanning in. 

Ontzettend leuk was het moment dat we de boeken voor onze blind dates mochten uitpakken. Op date met een onbekend boek, dat kon alleen maar tof worden. Vijf boeken zijn zaterdag al van eigenaar gewisseld, en wat werd er goed gekozen, vijf gelukkige ontvangers! We kunnen alvast verraden dat op 16 april het eerste verslag online komt, Joyce vertelt dan over haar blind date met een boek van Greet. 

a2c940fd7fdcada2bda0611a5718309f.jpg

We hebben het gehad over de Spannende Boeken Weken in juni, een periode waar elke thrillerfanaat naar uitkijkt. Weten jullie trouwens dat Deon Meyer dit jaar het geschenkboekje zal schrijven? Dat wordt vast en zeker een fantastisch boek, hopelijk lezen jullie met ons mee!

En dan is er natuurlijk de Hebban Thriller Debuutprijs, waarover we nog even overlegd hebben. Binnenkort beginnen we de boeken op de longlist te lezen, hopelijk zitten er een paar steengoeie tussen, zoals vorig jaar, toen Wouter Helders met de prijs ging lopen. Het worden in elk geval interessante maanden tot oktober, wanneer de winnaar in Zoetermeer bekendgemaakt wordt. 

En dan zou ik nog bijna vergeten vertellen dat wij tussen het geklets door genoten hebben van een fantastische lunch, alles zag er niet alleen superlekker uit, het smaakte ook nog eens verrukkelijk. Op culinair gebied hebben we trouwens wat bijgeleerd, de Vlamingen onder ons in elk geval. Bossche bollen, appeltaart van Jan de Groot, het heeft allemaal geen geheimen meer voor ons. Bedankt voor de fantastische ontvangst, Lunch- & Dinercafé van Puffelen (http://www.lunchdinervanpuffelen.nl). Het voorstel om de volgende meeting gewoon op dezelfde locatie te houden, viel bij de deelnemers alvast in goede aarde. We’ll be back!

Wie dacht dat we toen allemaal naar huis gingen, heeft het mis. Met zijn zessen zijn we nog de boekhandel ingedoken, dat is ondertussen een echte gewoonte geworden. In elke stad zoeken we de leukste/grootste/interessantste boekhandel op en proberen we niet te hebberig te zijn. Als ik me niet vergis, zijn er vorig weekend maar vijf items de toonbank over gegaan, we zijn dus braaf geweest. 

5a5b72853702e939e0c59129142c0069.jpg

Met dank aan Karina voor de foto’s.

Sfeerverslag door Greet



Reacties op: Meeting in Den Bosch 18/03

Meer informatie