Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers maart 2018

op 01 maart 2018 door

Het is 1 maart en het begin van de meteorologische lente. Dat het voorjaar er staat aan te komen, is niet te merken. Want buiten is het Siberisch koud en die kou lijkt nog niet van plan te zijn om snel plaats te maken voor warmere temperaturen. Toch zien we geen beren op de weg. Want binnen kunnen we ons verwarmen. Bij de centrale verwarming, de open haard of eventueel onder een deken. Waar we ook nog warm van kunnen worden, zijn de volgende negenentwintig boeken die deze maand zullen verschijnen.

1 maart 2018
Vuur over de Sinaï - Nico Baaijens

2 maart 2018
De Parijse connectie - Gerrit Barendrecht
De Sjlasjvechters - Hermann Molenkamp

6 maart 2018
Ik weet alleen mijn naam nog - C.J. Cooke
De nachtploeg - Michael Connely

7 maart 2018
De verkeerde vriend – Gert-Jan Van Den Bempd


8 maart 2018
De rode magneet - Bertina Mulder
De stem - Suzanna Esther
Het kind - Fiona Barton

13 maart 2018
Arrowood - Mick Finley

15 maart 2018
De zaak tegen Alex Cross - James Patterson
Een dubbele dosis rijkdom - Jaap Wortel
Moordboek - Joost van der Wegen
De laatste dag - William R. Fortschen
Papa - Jesper Stein

16 maart 2018
Ziva - John Winkel

20 maart 2018
Machtsspel - Chris Ryan
Het verloren meisje - Eve Chase

23 maart 2018
Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over - Jo Claes

26 maart 2018
Y staat voor… - Sue Grafton

27 maart 2018
Vriend of vijand - Tom Clancy/Mark Greaney
Wildernis - Jane Harper

28 maart 2018
De bergen die geen vergetelheid kennen - Anne van Doorn
Lijkbloem – Anne Mette Hancock

29 maart 2018
De verdwijning van Adèle Bedeau - Graeme Macrea Burnet
Expat exit - Patricia Snel
Herberekening - Frederik Baas

30 maart 2018
Schatje - Luc Deflo
De Mol - Bart Debbaut

Hoewel de Nederlandse Thriller Tiendaagse 2018 bijna achter de rug is, is het misschien wel aardig om te weten dat de helft van deze boeken door een Nederlandse of Vlaamse auteur geschreven is. Dat is geen onaardig aantal.

De verhouding vrouw/man is anders. Van de releases zijn tien boeken door een vrouw geschreven en negentien door een man, bijna het dubbele dus. Tom Clancy en Mark Greaney, die samen verantwoordelijk zijn voor Vriend of vijand, worden hierbij als één gerekend.

Veel lezers kijken naar het aantal bladzijden dat een boek telt. Is het een dikke pil of maar een dun exemplaar? Deze keer zit er één echte klepper tussen (De Sjlasjvechters) en een viertal boeken heeft tussen de vier- en vijfhonderd bladzijden. Acht hebben er minder dan driehonderd en een van deze boeken heeft er tweehonderd. De meeste boeken, iets meer dan het totaal van de andere twee categorieën, horen tot de middengroep en hebben tussen de drie- en vierhonderd bladzijden.

In de grafieken hieronder zijn deze aantallen schematisch weergegeven.

5a056a2ace12ec1696c0c38cea700a30.jpg


Dat is het dan voor deze keer. Waar we, en dat zijn we eigenlijk altijd, nu nieuwsgierig naar zijn, is welke boektitel jullie het mooist vinden. En of dit ook een boek is dat je zou willen kopen.

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.



Reacties op: Thrillers maart 2018

Meer informatie

Gerelateerd