Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers juni 2017

op 01 juni 2017 door

En toen was het alweer de 1ste van de maand. Tijd dus voor We Love Crime om te kijken welke thrillers er deze maand verschijnen. Deze blog is opgesplitst in ‘Vlaanderen/Nederland’ en ‘Rest van de wereld’. Het helpt een beetje om niet helemaal verloren te lopen in de massa nieuwe titels. Ik vroeg aan de andere leden van de Thriller Club van Tien om telkens maximaal drie titels te noemen waar zij naar uitkijken. De reacties kwamen vlotjes binnen en dus kan ik jullie twee keer onze top-3 presenteren.

VLAANDEREN / NEDERLAND (16)

Aan jou de keuze – Luc Deflo (01/06)
Voor het leven getekend – Arno van den Kieboom (01/06)
Duchamp – Berend Sommer (07/06)
Fatale vriendschap – Paul De Bruyn (08/06)
De zomerdromer – Rudy Dek (08/06)
De geliefde die in het veen verdween – Anne van Doorn (08/06)
Bloed kruipt – Ann Van Loock (09/06)
Prooi – Lydia van Houten (09/06)
De zaak Margritte – Toni Coppers (10/06)
Bling bling 2, De Zaventemmers – Jan Van Der Cruysse (10/06)
Solomon – Corine Hartman (12/06)
Verraad – Wouter Helders (15/06)
Mannenjacht – Marion van de Coolwijk (15/06)
Moordfeest – Rob Vente (15/06)
Belast verleden – Patricia van der Broek (17/06)
Omnibus: Aangetast / Genadeklap – Loes den Hollander (30/06)

ONZE TOP-3

Op nummer 3 : Bling bling 2, De Zaventemmers – Jan Van Der Cruysse 

Is het toeval dat de twee Vlamingen in de groep, Fany en Greet, net dit boek noemen? Tenslotte hadden ze ook voor de nieuwe Toni Coppers of een van de vele nieuwe namen kunnen kiezen. Dat deden ze niet, ze kozen voor Van Der Cruysse, jarenlang woordvoerder van Brussels Airport, die vorig jaar met zijn debuut Bling bling meerdere keren in de prijzen viel. Kan hij dit succes herhalen?

'Bling Bling 2' volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem.

Op nummer 2 : Solomon – Corine Hartman 

Joyce zegt hierover: een luisterboek waarover Corine tijdens de lunch in februari al enthousiast vertelde. Ik ga zeker een proefabonnement op Storytel nemen om het boek in tien delen te kunnen beluisteren. Benieuwd hoe Birgit Schuurman het boek leest, maar vooral naar het duo Malou en Nick. Voor Elly is het simpel, zij wil al Corines boeken lezen, zo goed is ze. Hetzelfde geldt min of meer voor Fany, die van de speciale aanpak van Corine houdt. Kees daarentegen heeft nog geen enkel boek van de auteur gelezen, maar is wel benieuwd hoe het nieuw geïntroduceerde duo het zal doen, dat intrigeert op zich wel wat.

Door een anonieme tip wordt de moord op een bejaard echtpaar bij een kinderboerderij opgerakeld. Kort daarna sterft de twaalfjarige dochter van een vooraanstaand politicus. Een vreselijk drama voor het gezin. De tip lijkt waardeloos, de doodsoorzaak van het meisje is onduidelijk. Een kersvers rechercheduo zoekt onder de radar naar antwoorden: rechercheurs Malou Rijcken en Nick Flint. Het onderzoek leidt naar criminelen in het drugscircuit. Malou en Nick kiezen voor de aanval als beste verdediging. Maar dat blijkt levensgevaarlijk voor het duo, dat nog op elkaar ingespeeld moet raken.

Op nummer 1 : Verraad – Wouter Helders 

Hoe kan het ook anders? Wouter Helders was vorig jaar met Machtsstrijd de winnaar van onze Hebban Thriller Debuutprijs. En dus zijn we geen klein beetje benieuwd naar de opvolger. Wordt het opnieuw een schot in de roos? De helft van onze Thriller Club van Tien leest momenteel het boek voor een Hot or Not-artikel dat op 15 juni online komt, allemaal noemen ze Helders in hun top-3. Daarbovenop kunnen ook Elly, Chantal, Joyce en Greet (die niet lezen voor Hot or Not) niet wachten om dit boek in huis te halen. Joyce vindt het erg leuk dat Sofie Lafleur opnieuw de hoofdrol speelt, zij vond dat immers een erg aangenaam karakter. Ook van bad boy Chris Hurkman zijn we blijkbaar nog niet af. Eens kijken hoe Sofie met hem gaat afrekenen. Wisten jullie trouwens dat Verraad een goed boek is voor de Hebban Reading Challenge? Mali kan worden afgevinkt.

De Vlaamse Sofie Lafleur werkt als oorlogsverslaggeefster in Mali als ze sergeant David Morgenstern, een Nederlandse commando, ontmoet. Een mortieraanval op de basis van de Nederlandse troepen die ze ternauwernood overleven, brengt hen dichter bij elkaar. Sofie is pas net terug in België als David tijdens een aanslag op een patrouille levensgevaarlijk gewond raakt. Een paar dagen later ontvangt Sofie een raadselachtige foto van een anonieme afzender. Een van de mannen die erop staat herkent ze onmiddellijk: Chris Hurkman, de CEO van Hurkman & De Graaff, een door schandalen geplaagd Nederlands mijnbouwbedrijf waarmee ze nog een appeltje te schillen heeft.

REST VAN DE WERELD (32)

Seriemoordenaars in hun eigen woorden – Christopher Berry-Dee (01/06)
Fahrenheit 451 – Ray Bradbury (02/06)
Enter – Willem Asman (02/06)
Nacht op de rivier – Erica Ferencik (03/06)
Het pleidooi – Steve Cavanagh (06/06)
De verdediging – Steve Cavanagh (06/06)
De dorst – Jo Nesbø (06/06)
Het pakket – Sebastian Fitzek (06/06)
Spannende zomerbundel (3 in 1) – Elizabeth Heiter Alice Sharpe (06/06)
Jachthonden – Jørn Lier Horst (07/06)
Het patriottenspel – Steve Berry (07/06)
Ik zie jou – Clare Mackintosh (07/06)
Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge (08/06)
De keerzijde – Michael Connely (08/06)
De verzamelaar – Fiona Cummins (09/06)
Voor eens en altijd – Andreas Pflüger (12/06)
Het woud – Nele Neuhaus (13/06)
Zwart water – Dee Henderson (13/06)
Machtsvertoon – Mike Nicoll (13/06)
Goede dochter – Karin Slaughter (13/06)
Vrije val – Rick Mofina (13/06)
Baby vermist – Julie Miller (13/06)
Ondergronds kwaad – Danica Winters (13/06)
300 minuten – Jack Heat (15/06)
De laatste akte – Mindy Mejia (19/06)
Gebroken – B.A. Paris (20/06)
Het eiland – John Grisham (20/06)
Annabel Lee – Mike Nappa (20/06)
Schreeuw van de strijder – Wilbur Smith (23/06)
De groene mijl – Stephen King (26/06)
De uitverkorene – Cynthia Fridsma (27/06)
Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough (28/06)

ONZE TOP-3 

Op nummer 3 : De dorst – Jo Nesbø 

Eindelijk weer een Harry Hole, zo zucht Joyce. Een geweldig karakter, verre van standaard, doet waar hij zin in heeft en denkt dat nodig is. We dachten dat we hem kwijt waren, maar gelukkig niet. Jan is duidelijk fan, Jo Nesbø behoeft geen toelichting, zo zegt hij. Kees daarentegen is niet zo vertrouwd met het personage, maar noemde het nieuwe boek toch. Hij heeft alleen nog maar De vleermuisman gelezen, vond dat overigens niet echt een geweldig boek, maar volgens hem is Nesbø wel steeds beter gaan schrijven en dus is hij erg benieuwd of zijn vermoeden klopt.

Er loopt een moordenaar rond. De politie vindt het lichaam van een vrouw; een internetdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is. Hij is in je huis, hij is in je kamer. De druk van de media wordt steeds groter, en de politie weet dat er maar één man is die deze zaak kan oplossen. Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was. Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht. En hij is uit op bloed. Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Harry dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien.

Op nummer 2 : Het woud – Nele Neuhaus 

Een aantal grote fans van de Duitse Neuhaus in onze Thriller Club van Tien. Ze schrijft fantastische boeken, zo zegt Elly, als je eenmaal een boek van haar gelezen hebt, wil je ze allemaal lezen. Hetzelfde geldt voor Fany en Chantal, ook zij vonden de voorgaande delen heel erg goed. Joyce is blij dat er eindelijk een nieuw (achtste) deel is met het duo Bodenstein en Kirchhoff. De laatste boeken die in NL/VL op de markt kwamen, waren immers de eerste twee delen in de reeks, die nooit eerder vertaald waren. Erg leuk om te lezen, maar nu dus eindelijk nieuwe ontwikkelingen in het persoonlijke leven van Olivier en Pia. De flaptekst maakt Joyce nieuwsgierig, ze gaan immers ver terug in de tijd naar 1972.

Midden in de nacht gaat in het bos in de buurt van Ruppertshain een caravan in vlammen op. Oliver von Bodenstein en Pia Sander van de recherche worden opgeroepen om onderzoek te doen naar brandstichting. Dat wordt al snel ook onderzoek naar moord – in de uitgebrande resten van de caravan wordt een stoffelijk overschot aangetroffen. Kort daarna wordt een doodzieke oude vrouw vermoord in een hospice. Bodenstein is ontzet; hij kende de vrouw al zijn hele leven. Het onderzoek leidt hem en Pia terug naar de zomer van 1972, toen Bodensteins beste vriend Artur spoorloos verdween. Een trauma dat hij nooit los heeft kunnen laten – en voor velen uit Ruppertshain te pijnlijk om te willen bespreken. Het blijft niet bij twee doden. Rust er een vloek op het dorp?

Op nummer 1 : Het pakket – Sebastian Fitzek 

Net als bij de Nederlandstalige auteurs hebben we ook hier een duidelijk afgetekende winnaar. Fitzek is een geweldig schrijver, aldus Elly. Fitzek is een auteur die me erg bevalt, de boeken die ik tot nu toe van hem gelezen heb, waren van een hoog niveau en heb ik met veel plezier gelezen, zegt Kees. Karina noemt de thrillers van Fitzek regelrechte pageturners en zij is dus nieuwsgierig naar wat hij nu weer voor ons in petto heeft. Fany en Chantal hebben hele goede dingen over zijn boeken gehoord en zijn dus heel nieuwsgierig om hun eigen mening over dit boek te vormen. Greet was een tijd geleden helemaal in de wolken over de vormgeving van het Duitse boek (in een doosje en met een cover uit iets wat op hout lijkt) en heeft Das Paket dus al maanden (helaas ongelezen) in huis.

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en ze herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is...

Welke titels uit de releaselijst voor juni staan in jullie top-3? Laat het ons zeker weten!

Veel leesplezier,
Greet & co



Reacties op: Thrillers juni 2017

Meer informatie

Gerelateerd