Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Landen Challenge Wedstrijd: De winnaars en de antwoorden

op 24 september 2017 door

Een tijdje geleden lanceerden we naar aanleiding van de Landen Challenge Artikels op deze blogspot een wedstrijd waarin maar liefst 4 boeken werden verloot. Vier winnaars konden dus een prachtig boek winnen dat werd getipt in één van de artikels die zijn verschenen met leestips van de andere continenten.

De titels van de te winnen boeken zijn nog steeds de volgende: 

  • Meisjes in blessuretijd – Carolina Trujillo 
  • Schuim der aarde – Roxane van Iperen
  • Een hologram voor de koning – Dave Eggers
  • Trein naar Pakistan – Khushwant Singh

De meest populaire titel uit dit rijtje was voor de één of andere reden Schuim der aarde van Roxane van Iperen. Dit romandebuut is duidelijk zeer goed onthaald bij het publiek en het enthousiasme is daarvan duidelijk overgeslagen naar onze lezers! Ook Trein naar Pakistan van Khushwant Singh werd één maal aangeduid als favoriet boek om te winnen. Maar uiteraard maken we hier vier winnaars blij met een boek, dus verloten we ze ook allemaal.

Van de inzenders was er één persoon die op het verkeerde been werd gezet door het gebruik van het woordje 'goesting' in mijn laatste blog. Tja, dit woordje mag dan wel 'vreemd' in de oren klinken bij sommige Nederlanders, toch klopte dit niet helemaal als antwoord op de prijsvraag. ;-) Nog eens sorry, dit was écht niet mijn bedoeling...
Misschien was de prijsvraag ook niet zo evident en uiteindelijk wat te uitgebreid. Ze luidde na heel wat overdenkingen en verbeteringen uiteindelijk als volgt in het formulier: Geef de 5 anderstalige termen, hun respectieve taal en grosso modo de betekenis ervan die werden gebruikt in deze 5 artikels. 

In de 5 artikels rond de Landen Challenge werd er telkens een 'buitenlandse' of 'anderstalige' term gebruikt bij de aanhef of de afsluiting van de blog, die een welkomst-, of een afscheidsgroet inhield in een taal van dat continent. Hier vind je ze allemaal op een rijtje:

  • Muchos saludos: dit betekent letterlijk 'vele groeten' in het Spaans, de taal in dit rijtje die nog het dichtste bij ons staat... ;
  • Karibu: 'welkom' in het Swahili, een taal die in een groot deel van Centraal-Afrika gesproken wordt;
  • Shalom aleechem! Salaam aleykum!: Letterlijk betekent dit 'Vrede zij met u', respectievelijk in het Hebreeuws en het Arabisch, om de 'kerk' hier in het midden te houden. In beide gemeenschappen wordt deze term gebruikt om een goeiedag te wensen, zowel bij het samenkomen als bij het uit elkaar gaan. In het Jiddisch wordt vrede bijvoorbeeld sholem. Deze talen hebben eigenlijk veel van elkaar weg, tot spijt van bepaalde mensen die dit niet altijd willen zien...  Dit is een uitgebreid antwoord dat niet iedereen kon geven maar alle antwoorden die allemaal grotendeels wel juist waren, werden hiervoor uiteindelijk goedgerekend hoor!
  • Namasté: Dit is Hindi voor 'Welkom, Goeiedag', de officiële taal die de meeste Indiërs in een drukbevolkt land met een duizend-tal verschillende talen met elkaar verbindt. 
  • Aloha: Dit is een welkomstgroet zowel als een woord ten afscheid in het Hawaïaans. 

Wie wist dit allemaal en wie heeft er nu welk boek gewonnen uit het prachtige aanbod? 

  • Merel: Schuim der aarde van Roxane van Iperen
  • Marina: Meisjes in blessuretijd van Carolina Trujillo
  • Ine: Een hologram voor de koning van Dave Eggers
  • Heleen van der Velde: Trein naar Pakistan van Khushwat Singh

Proficiat winnaars, en hopelijk veel leesplezier, al dan niet met het boek van jullie voorkeur! Jullie worden gecontacteerd en krijgen het boek thuis opgestuurd! 

Ben je er niet bij deze keer? Doe volgende keer opnieuw mee met één van onze wedstrijden. Wie weet, lukt het dan wel!  

- Nathalie - 

Hulpmiddelen: https://onlinenaamloten.nl/https://nl.glosbe.com/nl/yi 



Reacties op: Landen Challenge Wedstrijd: De winnaars en de antwoorden

Meer informatie

Gerelateerd