Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tilt Festival klaar voor de Boekenweek 2018

op 05 maart 2018 door

Van 10 tot 17 maart vindt in Tilburg het grote literatuurfestival Tilt plaats.

De slotavond op 17 maart is een avond vol verhalen, ontmoetingen met veel auteurs, muziek, interviews, video,  humor, dans. Het festivalthema is dit jaar Privé. Centrale gast op het festival is writer in residence Lieke Marsman. Zij verkent de stad en haar bevindingen zullen in september in boekvorm verschijnen.
Micha Wertheim presenteert op de slotavond  Echt gebeurd, een programma speciaal voor het festival / Jaap Robben leest voor het eerst uit zijn nieuwe, nog niet uitgegeven, roman / Lieke Marsman treedt op met I am Oak / Henk van Straten spreekt over zijn echtscheiding / Sabrina Starke geeft een intiem concert / Onias Landveld brengt een speciaal openingsgedicht / Hausmagger brult je het theater uit / Hanneke Hendrix & Elfie Tromp onthullen de persoonlijke relatie met hun literair redacteur / Martijn Neggers en Jeroen Kant brengen oer-Brabantse literatuur en muziek / Dirty Dancing met Dj st. Paul / en vele anderen...

Straat op Tilt

Literatuur is er ook op andere dagen. Zo is er in de binnenstad van Tilburg op 10 maart overal te genieten van literatuur,  Ontdek poëzie in pashokjes en eet een broodje in een literaire verpakking. Basisschoolkinderen lopen rond om de markt en schrijven voor ieder die dat wil ter plekke een persoonlijk gedicht. In de bibliotheek in het centrum kun je technoproza schrijven met behulp van je eigen smartphone.

Film op Tilt

Samen met Pop Up Cinema presenteert Tilt  op 16 maart Etgar Keret: een waargebeurd verhaal
Deze documentaire vol animatie over de populaire Israëlische schrijver is de Nederlandse inzending voor de Emmy’s dit jaar.

Een documentaire vol animatie over een Israëlische schrijver van zeer korte verhalen. Het leven van Keret is als zijn werk: fantasie mengt zich met realiteit, verzinsels vormen de essentie van zijn bestaan. Op verzoek van Tilt schreef Joubert Pignon een nieuw verhaal in de geest van Etgar Keret. Deze avond draagt hij dat voor. Meike van Zandvoort praat na met de animator Digna van der Put. Digna is dit jaar ook voor een Oscar genomineerd. Een prijswinnend programma dus.

Op de social media van Tilt onthullen de komende dagen schrijvers kleine, grappige, gênante privé ontboezemingen. Een mooie aanvulling op het festivalthema.

 

Complete line-up & tickets op www.tilt.nu 



Reacties op: Tilt Festival klaar voor de Boekenweek 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lieke Marsman

Lieke Marsman

Lieke Marsman (1990) is filosoof en een van de populairste en meest gelauwerde d...

Jaap Robben

Jaap Robben

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor ied...

Martijn Neggers

Martijn Neggers

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) woont en werkt in Tilburg en schreef onder and...

Elfie Tromp

Elfie Tromp

Elfie Tromp studeerde psychologie en toneelschrijven. Sindsdien is zij werkzaam ...

Renée van Marissing

Renée van Marissing

Renée van Marissing (1979) studeerde af als dramaschrijver aan de Hogeschool voo...