Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welk boek onder de kerstboom bij We Love Lit?

op 24 december 2017 door

De donkere dagen rondom kerstmis en de laatste week van het jaar zijn bij uitstek tijden om eens heerlijk te gaan zitten lezen. Misschien ben je wel bezig met het lezen van je laatste boek voor de Nationale Uitleesweek 2017 hier op Hebban of al druk bezig met het plannen van je Hebban Reading Challenge 2018. Wij van We Love Lit vroegen ons af welk boek wij graag nog dit jaar onder de kerstboom zouden willen vinden. Een boek dat de kerstdagen een extra vrolijk randje kan geven. 

5aca2e0e53413f542b258e2b6f95e5b0.jpgToen ik de vraag kreeg welk boek ik het liefst onder de kerstboom zou willen vinden, klikte ik enthousiast door naar mijn -wil ik lezen- plankje. Help, 911! Jazeker, dat is de noodlijn in de Verenigde Staten en tevens ook het aantal boeken dat ik op die bewuste en beruchte lijst heb staan. Gelukkig heb ik ook een -in bezit- plankje waar 193 boeken op staan, dus bleven er nog maar 718 titels over om uit te kiezen. Dat scheelt! Toch voelt het nog altijd als Sophie's Choice als ik maar één titel mag noemen.

Op dat moment heb ik mijn ogen dicht gedaan en heb ik de titels door mijn hoofd laten glijden als een film. Op een gegeven moment stond de film stil. Ik kan er nét niet bij, zag ik in beeld. Van de bijna 1000 boeken op mijn wensenlijst, is het debuut van Sander Verheijen het boek dat ik het liefst onder de kerstboom, of in mijn kerst-sok zou vinden. Bij het lezen van de preview werd ik blij met de plezierige schrijfstijl, luchtig maar treffend. Aangezien ik bij mijn werk maar ook in mijn familie in aanraking kom met de problematiek die beschreven wordt, raakte dit boek mij direct bij het lezen van de eerste bladzijden. Nu wil ik ook de rest lezen. Natuurlijk zal ik niet mopperen als er nog een stapeltje andere boeken bij ligt. (Gigi) 

8fe342658f60b5806c36f5bf8595dbe4.jpgMijn wens voor onder de kerstboom is een sprookjesboek. In de NRC Next las ik een mooi artikel over 4 sprookjesboeken. Mijn oog viel op een mooi boek: Wreed Schoon, van Marita de Sterck.

Ik heb een zwak voor sprookjes, vaak zijn het oude vertellingen met een boodschap. Zo heb ik de volledige uitgave van de sprookjes van Grimm in de kast staan schitterend geïllustreerd door Charlotte Dematons. Het is heerlijk om af en toe een sprookjesboek ter hand te nemen en er een verhaaltje uit te lezen. (Natalie)

 

a56e61262a3e80e415bbfb4838e1d03b.jpgBehalve dat ik vooral graag een pakje 'meer leestijd' onder de Kerstboom zou willen vinden, vind ik het eigenlijk wat gulzig in mijn geval om nog een boek bij te vragen onder de Kerstboom. Maar als vragen vrij staat voor deze gelegenheid, is mijn interesse gewekt in de klassieker De Buddenbrooks, die ik nog niet in mijn bezit heb. In april/mei gaan we immers met enkele klassieker-liefhebbers De toverberg (her)lezen van Thomas Mann. Dit is één van de weinige klassiekers die ik al heb gelezen eigenlijk omdat ik het moest lezen in het eerste jaar van mijn hogere studies. Ik ben wel benieuwd of ik het boek nog ga herkennen en of ik er nu meer in ga terugvinden dan toen... Het zou tof zijn om een andere klassieker van Thomas Mann, die Buddenbrooks dus, daarop te laten aansluiten als mijn interesse in Thomas Mann weer gewekt is! Het is ook zo'n klassieker waar je helemaal in kan wegduiken want het is dik genoeg om eventjes mee bezig te blijven. Dit boek zou dus zeker zeer welkom zijn als Kerstcadeautje. (Nathalie)

  

cd068912403ce7466d806d7659a7c09d.jpgWelk boek wil ik onder de kerstboom?

‘Mazzel Tov’ van Margot Vanderstraeten zie ik steeds maar liggen in de boekhandel. Ik wil het zo graag lezen omdat het van binnenuit een kijkje geeft in hoe de joods-orthodoxe gemeenschap in Antwerpen leeft. De strijd tussen traditie en het moderne leven in een gezin komt in dit boek naar voren. Het is bijzonder dat de auteur als huiswerkbegeleidster bij het gezin Schneider terecht komt en met haar ogen naar het leven in dit gezin kijkt. Het komt er maar niet van dit boek aan te schaffen. Er valt namelijk zo veel te lezen. Daarom hoop ik dat iemand voor mij dit boek onder de kerstboom legt. Het staat in ieder geval op mijn kerstverlanglijstje. (Jan)

cb191a24bfc7b6266eedf07281c25ccc.jpgVan Sinterklaas kreeg ik al De heilige Rita van Tommy Wieringa. Eind september was ik bij een lezing van hem en las hij voor uit dit boek, dat toen nog moest verschijnen. Ik was direct nieuwsgierig. Ik bewaar graag boeken tot een moment waarop ik de tijd heb om lekker veel te lezen, dus deze ligt klaar om naast de kerstboom te lezen. Meestal ligt er onder de kerstboom voor mij trouwens iets lekkers van Chanel of Dior, of iets moois van de juwelier, maar als ik een boek zou mogen kiezen als Kerstcadeau, dan zou dat dit jaar zeker het nieuwe boek van Murakami zijn, De moord op Commendatore. Gisteren heb ik ermee in mijn handen gestaan in de boekwinkel, maar heb ik toch alleen maar een boek voor iemand anders gekocht. Van Murakami heb ik al een aantal boeken gelezen, en naar de inhoud van dit nieuwe boek ben ik ook weer erg benieuwd, maar wat me vooral opviel was de zijkant van het boek: de gebonden editie is uitgegeven met een zogenaamde 'deckled edge'-afwerking, waarbij de rechterzijde van de pagina's ongesneden is gelaten. Alleen al daarom zou ik het boek dolgraag cadeau krijgen. (Helena)

90c10575b4641fbba97eaee6834d4763.jpg

Wat betreft mijn keuze voor 'boek onder de kerstboom' laat ik me graag even gaan. Ik kies dus voor de mooie, dikke, dure hardcoverversie van 'De toverberg' van Thomas Mann, een klassieker die ik al heel lang wil lezen, en kopen. Maar als het via deze weg kan, ook prima! (Kris)

 

 

 

93b85dae8f9f0192bc896dc491036d90.jpgHoewel ik voor dikkere boeken altijd kies voor ebooks, maak ik een uitzondering voor Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón. Toen ik de eerste twee delen kocht, had ik nog geen ereader, nadien vond ik het mooi om de hele serie in hetzelfde formaat te hebben. Nu er al drie boeken naast elkaar staan, zou het zonde zijn om het laatste deel daar niet aan toe te voegen. Ik heb de hardcover dan ook op mijn cadeautjeslijst geplaatst en hoop dat het boek onder de kerstboom zal liggen. Ik ben natuurlijk altijd blij met boeken, en vind het ook heerlijk om verrast te worden door boeken die ik zelf niet op mijn lijstje heb staan. (Sigried) 

 

3170169ff00c17fca6ca3404f23d6fbc.jpgNet als Helena heb ik ook van Sinterklaas al een boek gekregen, namelijk Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón. Een mooi dik boek, zeker geschikt voor een categorie van de Hebban Reading challenge. Er blijven echter altijd boeken op de wenslijst over. Veel boeken lees ik via de bibliotheek of op de ereader, maar sommige boeken wil ik toch graag in de kast hebben staan. Ik word heel blij als het boek Een trouwe vrouw van Jane Gardam onder de kerstboom ligt. Jane Gardam schrijft niet alleen heel goed, het boek is ook heel mooi uitgegeven en staat vast als een plaatje naast het andere boek Een onberispelijke man in mijn boekenkast. (Harriet)

Welk boek zouden jullie graag onder de kerstboom willen vinden?



Reacties op: Welk boek onder de kerstboom bij We Love Lit?

Meer informatie

Gerelateerd