Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welk verhaal schuilt achter jouw eerste van 2018?

op 20 december 2017 door

De Reading Challenge van 2018 staat voor de deur. Je hebt vast al nagedacht over het aantal boeken dat je wilt gaan lezen komend jaar. Misschien heb je zelfs al boeken bij elkaar gezocht om de categorieën, die we komend jaar mogen invullen, af te vinken. Het kan ook zijn dat je nog helemaal niet nagedacht hebt over wat je gaat lezen in 2018. Dan komt daar, na het lezen van dit artikel, vast verandering in.

"Ik merk dat ik heel pragmatisch kies. Ik lees gewoon het eerstvolgende boek op mijn stapel."

Het eerste vinkje
Waar we van uitgaan, is dat er één boek als eerste afgevinkt wordt op jouw Hebban Reading Challenge 2018. Is dat het boek waar je in de laatste week van 2017 in gaat starten, misschien wel omdat je meedoet aan de (inter)nationale uitleesweek? Zeker als jij hierbij kiest voor een Klepper van formaat die zo veel leestijd vraagt dat die niet meer mee zal tellen voor de HRC van 2017. Dan zou het heel goed kunnen dat dit jouw eerste van 2018 wordt. Of is het juist dat boek waar je op of na 1 januari mee gaat starten?

"Ik kies voor een extra uitdaging en ik wil met het eerste boek van 2018 ook op de eerste dag van dat jaar beginnen en ik wil het dezelfde dag uitlezen."
Gigi

Een boek met een uitdaging
Eind 2016 koos ik er voor om op de eerste dag van het jaar 2017 een boek uitgelezen te hebben en dat is gelukt. Natuurlijk was ik er al in begonnen in december 2016. Ik denk er over om het dit jaar nog iets spannender te maken want ook mijn eerste boek van 2018 moet iets speciaals hebben. Ik wil een dun boek kiezen waarin ik start op 1 januari en dat ik ook kan afvinken op diezelfde dag. Daarbij moet het ook nog passen in een van de categorieën. Heb jij ook een dergelijke uitdaging voor ogen?

"Er staan vier dringende "Hebban-moetjes" op mijn eerst-te-lezen-lijst: ik ben nu bezig in de eerste en het valt te bezien hoe ver ik geraak maar één van deze zal het waarschijnlijk worden. Misschien wel het boek voor mijn blind date leesclub!"
Nathalie

"Voor mijn fysieke leesclub roept  'De onderwaterzwemmer' dringend om aandacht. Klokslag 12 uur ga ik met dat boek beginnen."
Natalie

Hoe gaat dat bij jullie? 
Start jij binnenkort met de (inter)nationale uitleesweek en wordt jouw uitdaging, dat ene boek dat je zo lang liet liggen maar nu toch opnieuw opgepakt hebt, jouw eerste van 2018?
Of heb je jouw boeken gewoon van groot naar klein gesorteerd en begin je met het grootste of juist het kleinste boek? Of neem je gewoon het boek dat boven op de stapel ligt? Misschien kies je wel voor het boek dat je uit 'moet' lezen voor een leesclub? Of is het voor jou het boek dat je nu leest omdat je er een recensie over zou schrijven?
In deze periode is de kans ook groot dat je keuze beïnvloed wordt door de december-cadeaumaand. Krijg jij iets speciaals onder de kerstboom of had de Sint een fantastisch boek voor je bedacht en wordt dat jouw eersteling van 2018?
Elk boek, ja elke keuze, heeft zijn eigen verhaal. Natuurlijk heeft elk boek zijn eigen verhaal, sommige boeken bevatten zelfs meer dan één verhaal. Maar dat bedoelen we nu niet. Wij zijn op zoek naar jouw verhaal! Het verhaal over jouw keuze om precies dit boek als eerste af te vinken voor de Hebban Reading Challenge. 

"Speciaal voor de kerstvakantie bewaar ik altijd wel een flinke stapel boeken die ik echt heel graag wil lezen. Ik kies uit mijn (grote) voorraad mijn volgende boek en ik let eigenlijk nooit zo op de datum van 1 januari. Maar wat ik kies is wel een bewuste keuze die afhankelijk is van mijn stemming na het uitlezen van het vorige boek."
Helena

Jouw verhaal kan een boekenpakket waard zijn! 
Heb jij een mooi verhaal over je eersteling? Of ben je creatief genoeg om er snel een verhaal omheen te bedenken? Heb je altijd al eens iets willen vertellen over jouw eerste boek van het nieuwe jaar? Of wil je gewoon in aanmerking komen voor een van de twee fantastische boekenpakketten die we verloten? Schrijf dan hieronder dit artikel jouw verhaal. Of maak iets moois, bijvoorbeeld met foto's, op onze Facebookpagina. Je mag ook helemaal los gaan in een losse blog of op jouw boekenblog. Zet dan wel even de link naar de bewuste blog(spot) hier onder dit artikel zodat we het terug kunnen vinden.
Natuurlijk laat je ons natuurlijk ook even weten om welk boek het gaat en of je er een categorie mee kunt afvinken.

Wat kun je winnen?
De twee ontroerendste, mooiste, leukste, grappigste of meest creatieve inzendingen zullen wij belonen met een boekenpakket. We hebben twee prachtige pakketten voor jullie klaar liggen.

 73ced677140ffbc3f1062a931b24c3ec.jpg

 Pakket 1:
 *Marsepeinen vingers van Öznur Karaca 

 *Andromeda van Jef Schokkaert

 *Charlotte Mutsaers kleurboek.

 
 

 

 

37f4e4f8ce951ed1971b25987a1b0f33.jpg

 

 Pakket 2:
 *Dag der zielen van Mike McCormack

 *Stem van Daan Esch

 *Charlotte Mutsaers kleurboek

 

 

Spelregels

  • Vertel jouw verhaal op jouw manier.
  • Doe dit voor 7 januari 2018.
  • Geef aan of je de voorkeur hebt voor pakket 1 of pakket 2.
  • Natuurlijk volg je ook onze spot (je weet wel, die button met het woord *volgen* rechts boven aan de spot). Dat is helemaal geen verplichting maar het valt ons natuurlijk wel op bij het beoordelen van jouw creatieve uitspatting.

"Boek nummer 52 staat nu op de rol. Welk boek ga ik kiezen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te beginnen? Ik heb gedurende dit jaar 37 boeken gekocht die nog ongelezen in de kast staan. Ga ik daar een boek uit kiezen? Ik heb nog een paar dagen om de twijfel te doorbreken!"
Jan

Welke boeken zullen volgen?
Het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je tweede en derde boek voor 2018 al in je brievenbus vindt en dat je je creatieve talenten kan botvieren in een prachtig kleurboek.

 

Dus, kom op en vertel: welk verhaal schuilt achter jouw eerste van 2018?

~Gigi~



Reacties op: Welk verhaal schuilt achter jouw eerste van 2018?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charlotte Mutsaers

Charlotte Mutsaers

Charlotte Jacoba Maria Mutsaers (Utrecht, 1942) is een Nederlands schrijfster, e...

Öznur Karaca

Öznur Karaca

(1977) werkt als taalexpert. Ze studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit Ge...

Jef Schokkaert

Jef Schokkaert

Jef Schokkaert (1985) studeerde cultuurgeschiedenis en woont in Leuven. Hij werk...