Aankondiging: de Hebban Harry Potter read-a-long! (Update!)

op 29 november 2017 door

Harry Potter... een van de bekendste boeken-en filmseries aller tijden. Een serie die voor velen een deel uit maakt van hun jeugd, en waar velen met veel liefde naar terugkijken. Harry Potter beïnvloedt veel van onze levens, en heeft het gevuld met een eindeloze stroom van fantastische magie. Maar er zijn ook nog lezers die deze fantastische boeken van J.K. Rowling nog niet hebben gelezen, en daar willen wij iets aan veranderen. 

Wij organiseren een Harry Potter read-a-long!

Wat houdt dit in?

Dit betekent dat wij in de maanden december, januari, februari en maart alle Harry Potter boeken gaan lezen. Het maakt niet uit of je ze al hebt gelezen, of dat je ze nog nooit hebt gelezen... iedereen mag meedoen! Ik (Elke) heb de boeken al ooit gelezen, maar wilde ze graag herlezen om de magie weer te beleven. Claudia is een van de Hebban Club van Tien leden die ze nog nóóit heeft gelezen, maar ze al jaren wíl lezen. Daarom zijn wij onder andere twee van de leden van de Hebben YA Club van Tien die de Harry Potter boeken samen met JULLIE willen gaan lezen! 

Wij zullen ongeveer 2 of 3 weken per boek rekenen. We zullen dus als eerste aan Harry Potter en de Steen der Wijzen beginnen, op 11 december 2017! Zet deze datum dus in je agenda! Elke week zullen we een update artikel geven. We lezen dus in twee helften, en posten over elke helft een artikel. Hierop kunnen jullie je ideeën, frustraties, meningen, et cetera, op posten en delen in de comments. Dan kunnen we daar lekker over discussiëren én de magie van Harry Potter (opnieuw) beleven.

Wie kunnen er mee doen?

Iedereen kan én mag meedoen! Jong en oud, herlezers of ontdekkers, iedereen is welkom om mee te lezen! We maken er een extra lange reeks van, dus van december tot en met februari, zodat iedereen genoeg tijd heeft om alle boeken mee te lezen. Ook als je niet mee leest, maar je mening over Harry Potter wil delen in de comments mag dat natuurlijk! (We hopen natuurlijk stiekem wel dat iedereen mee leest!)

Wie van de Club van Tien lezen er mee?

In ieder geval Elke en Claudia zullen mee gaan lezen. Elke is een herlezer en heeft de boeken al een paar keer gelezen, maar heeft door de herfst- en wintersfeer weer enorm zin in de avonturen van Harry en het gouden trio gekregen. Claudia is een ontdekker en heeft de boeken nog nóóit gelezen, maar is wel ontzettend benieuwd. Je krijgt dus in ieder geval het perspectief van een herlezer én een nieuwe lezer te horen. 

Dus... doe je mee?

We hopen van harte dat je mee doet, dat is natuurlijk wel zo gezellig en leuk! We posten dit artikel daarom nu al online, zodat jullie genoeg tijd hebben om jullie voor te bereiden én om de boeken eventueel aan te schaffen. We hopen dat jullie allemaal mee lezen en mee kunnen genieten van de magie van Harry Potter! 

Leesschema:

1. Harry Potter and the Philosopher's Stone- van 11 december tot en met 25 december (2 weken)

2. Harry Potter and the Chamber of Secrets - van 26 december tot en met 7 januari (2 weken)

3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - van 8 januari tot en met 21 januari (2 weken)

4. Harry Potter and the Goblet of Fire - van 22 januari tot en met 11 februari (3 weken)

5. Harry Potter and the Order of the Phoenix - van 12 februari tot en met 4 maart (3 weken)

6. Harry Potter and the Halfblood Prince - van  5 maart tot en met 25 maart (3 weken)

7. Harry Potter and the Deathly Hallows - van 26 maart tot en met 15 april (3 weken)

Extra info:

Claudia en Elke lezen de boeken in het Engels, maar jullie kunnen ook met de Nederlandse vertalingen meedoen. Wij houden dus echter wel de Engelse hoofdstukindeling aan. 

Voor de langere delen trekken we dus steeds ongeveer 3 weken uit. Deze delen zullen ook in meer dan twee delen gelezen worden. De precieze hoofdstukken moeten Claudia en ik nog gaan verdelen, maar zo gauw we dat weten, posten we ons leesschema van het eerste boek. Waarschijnlijk gaan we, net als bij de Buddy Reads, updates geven per een aantal hoofdstukken. Alleen omdat dit zo'n uitgebreide read-a-long is, geven we waarschijnlijk updates over een groter aantal hoofdstukken. 

UPDATE NAAR LEZERS: DE DATA ZIJN IETS AANGEPAST! Reacties op: Aankondiging: de Hebban Harry Potter read-a-long! (Update!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en Klassieke Talen. In Portugal doceerde ze Engels en ontmoette daar haar eerste echtgenoot. Toen het huwelijk geen stand h...