Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Birthday Book Haul

op 06 oktober 2017 door

Afgelopen week waren Romée en Iris jarig. Om precies te zijn vierde Iris haar zeventiende verjaardag de 26e van september en Romée de dag erna op de 27e. Allebei hebben ze natuurlijk aardig wat boeken gekregen voor hun verjaardag en dit delen ze dan ook graag met jullie. Benieuwd geraakt? Lees dan snel verder!

Iris

Zoals gezegd, vierde ik de 26e van de afgelopen verjaardag mijn zeventiende verjaardag. Ik ben eindelijk volwassen in de Wizarding World! Ik heb dit gevierd samen met mijn vrienden en familie en heb dankzij alle lieve cadeautjes aardig mijn TBR aan weten te vullen. Zo heb ik The assassin´s blade en Tower of dawn van Sarah J. Maas gekregen. Ik ben hier echt heel erg blij mee! Nu kan ik de serie vanaf boek twee in één keer achter elkaar door lezen. Waarschijnlijk ga ik eerst The assassin`s blade lezen, want ik heb gehoord dat deze novellas veel achtergrondinformatie over Celaena Sardothien bevatten en dat je ze eigenlijk zou moeten lezen voordat je aan de serie begon. Dit heb ik niet gedaan, maar ik ben van plan om het boek nu ,nadat ik het tweede deel voor een aantal maanden terug heb gelezen, te lezen. Tower of dawn ben ik van plan te lezen na Empire of storms, omdat ik gehoord heb dat dit boek misschien spoilers kan bevatten voor boek 3,4 en 5 van de Throne of glass - serie en ik heb geen zin om gespoild te worden.

Verder heb ik het tweede deel van de Grisha-trilogie, Dreiging en Duisternis van Leigh Bardugo gekregen. Ik heb tijdens mijn vakantie het eerste deel gelezen en het eerste deel was zo veel beter dan ik in eerste instantie verwacht had! Ik was er meteen een enorme fan van, maar had het tweede deel niet tot mijn beschikking totdat ik het op mijn verjaardag van mijn zusje kreeg. Ik probeer het boek zo snel mogelijk te lezen, wat nog moeilijk gaat worden met al die klassiekers voor school die prioriteit hebben. 

Tot slot heb ik van Romée de Hufflepuff editie van Harry Potter and the philosopher's stone gekregen. Ik weet niet of ik dit misschien al eerder heb gezegd, maar wat betreft Harry Potter ben ik een true Hufflepuff. Het is een hele mooie editie van het boek en ik kan niet ophouden met ernaar te staren. Ik denk erover om het eerste boek misschien nog een keer te lezen, maar dan dit keer in het Engels, omdat ik het de eerste keer het boek in het Nederlands heb gelezen. 

Al met al was mijn zeventiende verjaardag zeker een geslaagde dag. Ik ben heel blij en dankbaar voor alle cadeautjes die ik mocht ontvangen en hoop de boeken snel te lezen!

Romée

Ook ik ben nu eindelijk zeventien! Ik heb het ook gevierd met familie en vrienden en dankzij mijn vrienden is mijn boekenkast weer wat voller geworden met fantastische boeken! 

Van Iris kreeg ik Clockwork Princehet tweede deel uit The Infernal Devices, geschreven door Cassandra Clare. In februari heb ik het eerste deel, Clockwork Angel, gekocht en gelezen en ik was meteen verkocht. Ik was al een fan van The Mortal Instruments, maar ik moet eerlijk toegeven: The Mortal Instruments kan in mijn ogen niet tippen aan de sfeer van de negentiende eeuw in The Infernal Devices. Ik heb nou eenmaal een zwak voor Young Adult-boeken die zich in het verleden afspelen, terwijl ik daar helemaal geen specifieke reden voor heb, behalve dat ik door zulke boeken graag terug in de tijd wil gaan. Niet langer dan één dag hoor,  dat houd ik als social media-verslaafde niet vol. Dankzij Iris kan ik eindelijk het vervolg lezen van The Infernal Devices, waar ik erg blij mee ben! 

Verder kreeg ik van een stel vrienden de gehele serie van Percy Jackson and the  Olympians, geschreven door Rick Riordan. Ik moet dus ook opbiechten dat ik de boeken nog nooit gelezen heb. In de ogen van mijn vrienden een schande, vooral omdat het eerste deel, The Lightning Thief, al in 2005 uitkwam en ik er dus nog steeds weinig van weet. Gelukkig kan daar nu dus eindelijk verandering in komen, want mijn gebruikelijke smoesje : 'Ik kan het nog niet lezen omdat ik ze nog niet heb' werkt niet meer. 

En ook ik heb de Hufflepuff-editie van The Philosopher's stone gekregen, nadat Iris dat als cadeau-ideetje had doorgegeven aan vrienden van ons. Ik kon wel een gat in de lucht springen! Het boek is echt prachtig en er staat hele leuke extra informatie in.  Ik heb de intro dezelfde nacht nog doorgelezen. Ik had gelijk de drang om verder te lezen, maar ik heb mezelf kunnen inhouden. Ik heb het boek natuurlijk al een keer gelezen, maar de volgende keer dat ik alle Harry Potter boeken opnieuw lees (dat gebeurt minstens twee keer per jaar), pak ik deze versie erbij!

Ik heb ook erg genoten van mijn verjaardag en ik ben heel blij met alle cadeaus. Ik kan niet wachten om ze allemaal te lezen!

Wat staat op jullie verlanglijstje wat betreft boeken? Laat het ons hieronder weten! 



Reacties op: Birthday Book Haul

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste de...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Rick Riordan

Rick Riordan

Rick Riordan won voor zijn thrillers al de drie belangrijkste prijzen in het gen...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...