Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boeken en eten: snacks/drinken in boeken

op 29 november 2017 door

In elk boek zit wel iets van eten of drinken. Maar het ene eten en drinken valt meer op dan het andere. Wij hebben gekeken naar eten en drinken dat ons opviel, van heerlijke snacks tot vreselijk drinken. Wij zijn op zoek gegaan naar eten en drinken in YA boeken.

Geschreven door: Tinke

Harry Potter - J.K. Rowling

In Harry Potter komt zoveel eten voor. Laten we beginnen met Chocokikkers. Eén van de dingen die je kan kopen op bepaalde websites of winkels. Natuurlijk zit er ook een magische spaarkaart bij. Daar draait het eenmaal om, het sparen van de kaartjes en de heerlijke chocolade. Ook Smekkies in alle smaken kunnen niet achterblijven. Deze heerlijke tot vieze bonen zijn echt een hit, en niet alleen in de toverwereld. Ook dit etenswaar kan je kopen in verschillende webwinkels of echte winkels. De kosten van deze snoepjes lopen wel hoog op voor een klein doosje. Maar het zijn wel de echte Smekkies van Harry Potter. Natuurlijk kunnen we Boterbier  (het recept vind je hier) niet vergeten. Er zijn nog tal van andere drankjes en snoepgoed in de boeken, maar dit zijn de meest bekende.

De Selectie - Kiera Cass

Deze heerlijke aardbeientaartjes (strawberry tarts) kunnen echt niet achterblijven. De heerlijke taartjes spelen een kleine rol in het eerste boek van de Selectie serie. Maar het is wel een herinnering die gekoesterd blijft voor de rest van de serie. Daarom ook een populaire quote over deze heerlijke versnapering. 

''P.S. May, don't these strawberry tarts just make you want to cry?'' - Kiera Cass

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld - Becky Albertalli

Oreo's, oreo's en oreo's dit boek zit vol met de heerlijke Oreo's. Het staat op de voorkant van de Nederlandse cover en als je het boek leest of hebt gelezen snap je wel waarom. We houden van Simon dus we houden ook van Oreo's. Dit is ook een van de dingen die je bijblijft tijdens het boek, oreo's for ever!

Unplugged - Donna Freitas

Ik zeg bij dit boek al het eten. Dit boek is zo bijzonder, omdat ze eigenlijk niet echt mens zijn en niet echt eten. Maar ze eten toch wel, het is heel confusing. Maar ze eten virtueel, niet via hun echte lichaam. Dat maakt dit boek qua voedsel dat ze consumeren zo bijzonder en daarom dat dit boek ook in het lijstje staat. 

Bij welke fictionele drankjes of snacks ga jij watertanden?



Reacties op: Boeken en eten: snacks/drinken in boeken

Meer informatie