Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze Koninklijke Boeken!

op 26 april 2017 door

Om nog even na te genieten van het koninklijke feestje dat vorige week in Nederland plaatsvond, vonden wij het wel toepasselijk om een 'koninklijke' YA-leeslijst samen te stellen. Hoe heb jij Koningsdag doorgebracht? Op een de marktkleedje met al jouw koopwaar, thuis op de bank voor de TV, of dansend in de buitenlucht? Wij hebben er in ieder geval een goed feestje van gemaakt! En om daar nog even van na te genieten, hebben we de perfecte boeken voor jullie op een rijtje gezet! 

The Jewel

Als je deze cover al hebt gezien hoef ik denk ik niet meer uit te leggen waarom The Jewel perfect bij het koninklijke thema past! De jurken, edelstenen en machtspostities die in dit boek zitten geven je het gevoel dat zelf in de magische wereld terecht bent gekomen! Net zoals in het echt, brengen de machtsposities ook heel veel problemen met zich mee. Dit maakt het boek spannend, maar ook heel realistisch en dus een prima boek om mee te beginnen! 

Het meisje van de straat 

Het eerste deel in deze veelbelovende serie (The Royals) gaat over Ella, een 17 jarige die alles op alles zet om te overleven na de dood van haar moeder. Ze leeft in armoede totdat Callum (de rijke vader van maar liefst 5 zoons!) haar uitnodigd op zijn landgoed. Alleen zijn de zoons het daar totaal niet mee eens... Het landgoed, de rijkdom en de naam van de serie verklappen het al: dit boek is door en door koninklijk en is dus een perfecte read om na te genieten van Koningsdag! Een nadeel is wel dat dit boek pas in de zomer uitkomt, dus nu kunnen we hem helaas nog niet lezen.. Maar we hebben wel weer iets om naar uit te kijken, toch? 

Rode koningin 

Dit boek van Victoria Aveyard is misschien extreem, maar laat een wereld zien waarin de adel en het koningshuis zelf gaves hebben! Het verschil tussen de roodbloedigen en zilverbloedigen is niet alleen de kleur van hun bloed, maar eigenlijk hun hele leven. De roodbloedigen werken voor de zilverbloedigen en doen er niet toe. De zilverbloedigen hebben letterlijk en figuurlijk macht en doen er alles aan om die te behouden, alleen probeert Mare hun tegen te houden.. Een spannend boek over paleizen, de koninklijke familie en macht, een goed boek om dat koninklijke gevoel erin te houden! 

Hof van doorns en rozen 

Dit pareltje van Sarah J. Maas hoort zeker in dit rijtje thuis! De sprookjesachtige sfeer en het grote paleis van Tamlin geven natuurlijk een beeld van alle luxe die ons koningshuis te bieden heeft. Ook merk je in het boek dat koning zijn niet alleen leuk, maar ook heel eenzaam kan zijn.. Het sprookjesachtige liefdesverhaal is misschien niet helemaal koninklijk, maar past door al die luxe toch wel in dit rijtje thuis. 

Throne of glass 

Nu we het toch over de pareltjes van de geliefde Sarah J. Maas hebben kunnen we deze fantastische serie natuurlijk niet vergeten! Caleana mag dan misschien een moordenaar zijn, maar ze is bevindt zich wel in een koninkrijk! Prinzen, prinsessen, paleizen noem maar op! Deze boeken zijn sprookjesachtig en geven ons dat echte Royal gevoel. Een heerlijk boek om lekker in het zonnetje (hopelijk), of natuurlijk op bed, te lezen! 

De selectie 

De Selectie serie is natuurlijk niet te vergeten op een koninklijke lijst! Alle prachtige covers, prinzen & prinsessen, edelstenen en liefde in dit boek geven ons binnen 2 bladzijdes al het gevoel dat we zelf van adel zijn! Echt zin om koning/koningin voor een dag te zijn? Dan is dit toch echt het perfecte boek. Koningsdag of geen Koningsdag, deze boeken lezen we graag... Dus ga naar de boekenwinkel en koop eens een koninklijk boek! 

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke boeken om te lezen, maar dit waren de boeken die voor ons even het allerbelangrijkst waren! Weet jij nog boeken die we echt niet mogen vergeten in dit koninklijke rijtje? Laat het achter in de reacties! 



Reacties op: Onze Koninklijke Boeken!

Meer informatie

Gerelateerd