Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstagram

op 15 maart 2018 door

Bookstagram. Iets waar onze Iris heel veel mee bezig is. Wat het is en wat je ermee kan, legt ze hieronder voor jullie uit. Ook haar eigen ervaringen komen aan bod. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Door: Iris

 

Wat is Bookstagram?

Misschien heb je er wel van gehoord of heb je het voorbij zien komen. Bookstagram is een onderdeel van Instagram gecreëerd door boekliefhebbers. Je maakt een Instagram-account aan, vaak onder een andere naam dan je eigen, waar je foto’s van boeken plaatst en heel makkelijk in contact kan komen met andere boekliefhebbers.

Het is niet heel moeilijk. Je pakt een camera of gewoon je telefoon en één of een paar boeken. Daarna leg je de boeken neer zoals je ze hebben wilt met misschien nog wat decoraties en maak je een foto. Dan kun je er voor kiezen om de foto te bewerken en/of je bedenkt een leuke ‘caption’ en ten slotte zet je de foto met één klik online.

Daarnaast kun je andere Bookstagrammers volgen en een berichtje in hun comments achterlaten en op die manier met hen in contact komen. Andersom kan dit natuurlijk ook. Heerlijk discussiëren over waarom een boek zo geweldig is of waarom dat ene personage zo verschrikkelijk knap is. Verder worden er nog talloze giveaways en Rep Searches  georganiseerd (als je voor een Rep Search gekozen wordt, krijg je de kans om voor kleine online winkeltjes, vaak via Etsy, reclame te maken via je Bookstagram door foto’s te posten met hun boekenleggers of geurkaarsen etc.), waar je aan mee kunt doen. (Let op! Geef niet zo maar aan iedereen op het internet je persoonlijke gegevens door!)

 

Mijn Bookstagram

Eind 2014 heb ik ook een Bookstagram-account aangemaakt op Instagram, genaamd @mappedfiction. Nou ja, ik begon als een Fanstagram-account, dat houdt in dat ik edits maakte van verfilmingen van boeken die ik gelezen had, maar hier ben ik mee opgehouden, omdat het heel veel tijd in beslag nam. Nu maak ik al een aantal jaren foto’s van boeken en dat bevalt me wel. Mijn Theme, een thema dat je aanhoudt bij al je foto’s, is vrij simpel. Ik houd niet zo van al die decoraties. Een wit doek en een paar boeken vind ik al erg mooi. Daarnaast speel ik vaak nog met perspectieven en neem ik vaak foto’s vanuit verschillende punten.

Ik heb er voor gekozen om mijn account volledig in het Engels te doen. De reden hiervoor is dat ik het Engels aardig onder de knie heb en op die manier heb je een groter bereik dan als je je Bookstagram volledig in het Nederlands runt, niet dat hier iets mis mee is. Het gaat er immers om of jij het leuk hebt. Doordat ik mijn Bookstagram-account in het Engels doe, heb ik inmiddels internetvrienden gemaakt, die zich over de hele wereld bevinden. We praten over boeken, personages, verfilmingen en eigenlijk alles wel wat met boeken te maken heeft.

 

Leuke Bookstagrammers

1.       @james_trevino : Het account van James is anders dan andere Bookstagram-accounts. In plaats van echt te focussen op de cover van de boeken of de boeken op zich, trekt hij vaak de aandacht in zijn foto’s naar zichzelf toe, maar er zit altijd een element van boeken in zijn foto’s. Daarnaast is hij een meester wat betreft Photoshop, waardoor zijn foto’s erg interessant worden en heel leuk zijn om naar te kijken.

2.       @paradisepinkpages : Okey, misschien ben ik hier een beetje bevooroordeeld. De eigenaresse van dit account zit namelijk bij mij in de klas, maar ik vind haar foto’s ook oprecht supercool. Ayla’s creativiteit komt terug in haar foto’s en het gebruik van decoraties is perfect, waardoor je eigenlijk geen genoeg van haar foto’s kan krijgen.

3.       @dreaming_of_eutony : Wat ik zo te gek vind aan haar foto’s, is dat ze zo donker en mysterieus zijn. Heel veel boeken in haar foto’s zijn van het fantasy-genre en gewoon dat mysterieuze gevoel uit die boeken, weet zij over te brengen op één kleine afbeelding..

 

Hebben jullie ook een Bookstagram-account? Laat het ons weten in de comments!



Reacties op: Bookstagram

Meer informatie