Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Reads: De afstand tussen jou en mij - Marina Gressner (SPOILERS)

op 12 december 2017 door

Een aantal maanden geleden kwamen we met de Club tot de conclusie dat onze tbr-stapel véél te groot is. Maar dan ook veel te groot. Toen bedachten we om gewoon onze tbr-lijstjes samen te leggen én de boeken samen uit te lezen. Vanaf vandaag lezen Femke en Audrey als Buddy Read De afstand tussen jou en mij, een boek dat al maanden in hun boekenkast ongelezen in hun boekenkast staat. 

Hoofdstuk 1 tot 5

Audrey: Ik moet toegeven dat ik eigenlijk niet zo'n avonturierlijk type ben. Oké, ik hou van frisse en lange wandelingen, maar ik hou ook van een houvast. Ik vind het dus ongelofelijk om een boek te lezen over iemand die het aandurft om een superlange wandeltocht te maken. De eerste hoofdstukken stelden ook niet teleur. Het boek leest heel erg vlot en Gressner heeft een heel beeldende schrijfstijl, waardoor je echt het gevoel hebt dat je zelf de reis aan het maken bent. Ook vind ik het geweldig dat Gressner het hoofdpersonage McKenna meteen voor grote hindernissen zet. Zo wordt ze - en ik - meteen met onze voetjes op de grond gezet. Letterlijk. Het boek bouwt al wat spanning op én ik ben dus heel benieuwd wat het gaat worden! 

Femke: Ik vind het moeilijk om op basis van de eerste hoofdstukken al iets te zeggen, maar tot nu toe bevalt het boek me wel. Ik zou het McKenna (wat een naam, trouwens!) echt niet nadoen, maar het belooft wel een boek te worden waardoor je ook je spullen wilt pakken. 

Hoofstuk 6 tot 10

Audrey: Direct bij hoofstuk 6 gebeurt er iets spannends! Ik zat echt op het puntje van mijn stoel omdat ik het zo spannend vond. In dit hoofdstuk maken we namelijk kennis met een nieuw personage en ik vind het echt geweldig dat we ook zijn verhaal te weten komen. McKenna heeft het ondertussen zwaar te verduren in de bergen, maar ik vind Sam (het nieuwe personage) een heel leuke toevoeging. Hij zorgt in de latere hoofdstukken voor wat meer humor en dat is wel eens leuk tussen alle geweldige beschrijvingen van de natuur. Gressner heeft me echt te pakken met dit boek. Ik ben dan wel geen wandelaar of avonturier, maar ik moet iedereen geloven: je krijgt inderdaad zin om zelf een heel lange wandeling te gaan maken. 

Femke: Ik vrees wel een beetje voor de romantiek. Please, laat het niet te zoetsappig worden! Verder ben ik wel tevreden over het verloop van het boek tot nu toe. Vooral de reislust wordt echt aangewakkerd: ik wil ook op pad! Eerst maar verder lezen, dan ontdek ik al een hoop, haha. Net als Audrey vindt ik dat Sam wel iets toevoegt, omdat er echt een reden zit achter zijn vertrek, da's interessant. McKenna is in vergelijking met hem dan wel weer wat 'oppervlakkeriger'. 

We zullen dit artikel in de weken van 4 en 11 december regelmatig updaten, lezen jullie mee? Laat het ons weten in de comments, dan kunnen we in discussie over het boek :)



Reacties op: Buddy Reads: De afstand tussen jou en mij - Marina Gressner (SPOILERS)

Meer informatie

Gerelateerd

Over