Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Reads: Illuminae (SPOILERS!)

op 17 november 2017 door

Het is 4 november en vandaag beginnen we met een Buddy Read. Claudia en Iris lezen samen (met jullie) Illuminae van Amie Kaufman en Jay Kristoff. Dit boek is het eerste deel uit een trilogie en we horen allemaal mensen om ons heen die dit boek echt geweldig vonden. Jullie hebben besloten dat wij dit boek zouden lezen en tot 17 november zullen wij dan ook per dag 40 pagina's uit dit boek lezen. Jullie als lezer van dit artikel kunnen zelf ook meelezen en met ons meepraten in de comments en via facebook! Wij zullen in dit artikel om de drie dagen een update geven van onze ervaringen (SPOILERS!!!). 5 november komt de eerste update online. Veel leesplezier!!!

Update 5-11 

Iris: tot nu toe vind ik het verhaal nog een beetje vaag. De termen zijn vaak nog wat onduidelijk en ik haal vaak termen door elkaar. Wel vind ik de personages nu al fantastisch. Vooral Ezra toen hij helemaal klaar was met de interviewer en op sarcastische toon aan de audio-opname uitlegde dat hij zijn middelvinger opstak en er mee ging bewegen. Ik lach niet vaak hardop als ik een boek lees, maar dit vond ik echt erg grappig. Daarnaast is het ook erg spannend en ben ik benieuwd wat er nog komen gaat. 

ClaudiaVoordat ik begon met lezen vond ik dit al een bijzonder boek; de verschillende zwarte pagina's vallen erg op en ik kon het ook echt niet laten om al even door het boek te bladeren. Ik vind het leuk dat het boek meteen met veel actie begint, hoewel dat wel betekent dat je zelf veel uit moet vogelen en het allemaal nog niet zo duidelijk is. Het verhaal speelt zich af in een hele andere wereld, zoals Iris ook al zei moet ik er ook nog even inkomen. Ezra vind ik ook een ontzettend grappig personage. Ik ben benieuwd waar de rest van het verhaal heen gaat.

Update 8-11

Iris: Sommige termen zijn me nog steeds niet duidelijk, maar ik begin het verhaal steeds beter te begrijpen. Zoals Claudia afgelopen zondag al zei, ziet het boek er echt fantastisch uit. De auteurs en andere die aan dit boek mee hebben gewerkt hebben heel erg gelet op de kleinste details. Daarnaast is de lay-out ook erg origineel. Tot nu toe is er nog niet erg veel gebeurd. Ik bedoel de Copernicus is dan misschien wel neergeschoten en Jimmy is misschien wel dood, maar verder zijn de personages (vooral Kady) nog op zoek naar wat er nou precies is gebeurd en wat de autoriteiten verzwijgen voor de mensen van Kerenza. 

Claudia: Ik vind dit boek tot nu toe erg origineel; een hele lijst met namen van mensen die omgekomen zijn, en daarna ook nog van iedereen een foto. Ik vind het boek soms nog een beetje onoverzichtelijk met de vele namen en termen. Ik vind de dagboekstukken van Kady echt ontzettend leuk om te lezen. Je krijgt een goed beeld van wat er allemaal in haar omgaat en hoe ze zich voelt. En wat leuk dat Kady en Ezra eindelijk contact hebben! Ik ben erg benieuwd naar de reden dat Kady en Ezra uit elkaar zijn gegaan, en ook naar waar hun verhaal heen gaat. En wow, wat een rare en heftige ziekte aan boord die onder andere zorgt voor psychoses! Erg interessant, nu dit is geintroduceerd begint het verhaal helemaal op gang te komen. Om eerlijk te zijn vind ik het boek op dit punt nog steeds niet erg duidelijk, maar ik begin er wel steeds meer in te komen en de eerste 160 pagina’s zijn voorbij gevlogen.

Update 11-11

Claudia: Dit boek leest erg snel, zeker ook omdat er vele pagina’s zijn met maar weinig tekst. Ik vond het heel leuk om te lezen over de relatie tussen Kady en haar moeder; wel ontzettend zielig dat ze is overleden… Of is dat wel? Ook ben ik erg benieuwd of het idee van Kady en Zhang gaat werken. De pagina’s krijgen steeds een vreemdere layout; wat is er allemaal aan de hand met AIDAN? Verder heb ik niet veel opmerkingen over deze 120 pagina’s; ik vond eigenlijk dat er niet heel erg veel gebeurd is. 

Iris: OMG. Kady's moeder is al dood sinds de aanval op de Copernicus? En Zhang is in elkaar geslagen door mensen van de Alexander? Het begint zo intens te worden en ik wil zo graag weten hoe het verder gaat, dus ik houd deze update een beetje kort zodat ik gelijk weer verder kan lezen. Ik ben het eens met Claudia dat het boek erg snel leest vanwege de vele pagina's met weinig tekst, waardoor je als een trein door deze dikke pil heen leest, maar er zijn nog zo veel onbeantwoorde vragen en ik begin een beetje ongeduldig te worden, omdat ik de antwoorden wil hebben, dus ik ga snel weer verder lezen! 

Update 14-11

Iris: Ik moet toegeven ik loop wat achter, maar wees niet ongerust ik zal morgen of overmorgen even een inhaalslag maken en dan ben ik weer helemaal bij, maar het begint nu echt wel erg spannend te worden. Een moordlustige robot? Are you seriousAiden is mij een beetje gek aan het maken. Hij komt een beetje op mij over als één of andere serial killer, die mentaal niet helemaal in orde is. Daarnaast begin ik me ook steeds minder te ergeren aan de onduidelijke vaktermen die gebruikt worden, het is alsof je er nu gewoon overheen leest zonder het door te hebben en/of het echt nodig te hebben om het verhaal te volgen. 

Claudia: Nu gebeurt er ineens ontzettend veel in het boek; het begint heel erg spannend te worden. Dit merk ik vooral doordat ik steeds meer vragen heb die ik beantwoord zou willen hebben. Waarom doet AIDAN zo raar? Ik vind het erg leuk dat we AIDAN’s gedachten kunnen lezen. De stukken vanuit zijn perspectief vind ik erg mooi, het is net alsof het een gedicht is. En wat knap en dapper van Kady dat ze Ezra wilde gaan opzoeken! Maar wat een plottwisten ineens! Dit zag ik echt niet aankomen. Eerst Byron die Kady wil vermoorden, en dan blijkt ook nog eens dat Ezra dood is en dat Kady een hele tijd met AIDAN heeft gepraat terwijl ze dacht dat het Ezra was. Ik vind het zo ontzettend zielig voor Kady dat Ezra dood is. Dit kan ik echt niet aan; ik dacht dat ze op het einde van het boek weer gelukkig samen zouden zijn. Hopelijk komen er niet al te veel zielige plottwists meer aan!

Update 17-11

Claudia: Wauw, heeft AIDAN toch gevoelens? Wat lief dat hij Kady even alleen laat als ze het pak van Ezra vindt. Ookal heeft AIDAN ervoor gezorgd dat er ontzettend veel mensen dood zijn gegaan, begin ik hem toch steeds leuker te vinden. Het lijkt alsof hij echt om Kady geeft. Ik vind het ook erg leuk om te lezen hoe ze samen werken en proberen te overleven. En dan ineens, dit zag ik echt niet aankomen. blijkt Ezra toch nog te leven! Wat!? Ik was echt in shock. En ze zijn ook weer samen! Echt geweldig. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit verhaal verdergaat, en wat Leanne van plan is te doen met de informatie die ze heeft gekregen. Gelukkig heb ik deel twee al klaarliggen!

Iris: Ik moet zeggen dat ik het niet eens ben met Claudia over AIDEN. Misschien begint hij gevoelens te krijgen, maar hij komt nog steeds op mij over als een creepy stalker die er alles voor doet om het meisje met wie hij obsessed is geraakt voor zichzelf te krijgen. Daarnaast kan ik het beeld van de psychotische moordenaar, waarmee ik AIDEN associeer niet echt loslaten en heb ik een enorme haat voor hem ontwikkeld. Ik moet trouwens wel bekennen dat ik gehuild heb toen ik dacht dat Ezra dood was, maar oké. Nog tachtig bladzijden en dan heb ik dit boek uit. Ik ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren!

Morgen komt onze eindbeoordeling online, vergeet deze niet te lezen! :)



Reacties op: Buddy Reads: Illuminae (SPOILERS!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amie Kaufman

Amie Kaufman

Amie Kaufman is een Australische internationale bestsellerauteur van sciencefic...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...