Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Reads: Rebel in de woestijn (Spoilers!)

op 30 augustus 2017 door

Maud en Kayleigh zijn aan de beurt om 'Rebel in de woestijn' van Alwyn Hamilton samen met jullie te lezen! In deze buddy read kun je lezen wat zij van het boek vonden, en geven zij telkens updates over hun leesproces. LET OP: dit artikel bevat spoilers! De einddiscussie die aan het einde van de Buddy Read online komt, bevat geen spoilers. Het boek gaat over de zestien jaar oude Amina, een meisje dat al kon schieten voordat ze kon lopen. Vermomd als jongen neemt ze deel aan een schietwedstrijd om genoeg geld te verzamelen en zo haar oom's huis te kunnen verlaten, maar dat loopt niet helemaal zoals gepland... 

Door Maud en Kayleigh

29 Augustus : pagina 1 tot 53 (tot hoofdstuk 4) 

Maud: Wauw! wat een begin ben een beetje ondersteboven! Nou laten we het maar eerst even hebben over de cover, ik lees de engelse versie en wauw deze cover is ontzettend mooi een van de mooiste covers. Ik vind het boek tot nu toe wel een beetje lastig lezen maar dit komt mdat ik in het engels moet komen. Ik vind het wel fijn dat de zinnen zo gedetaileerd zijn! Door de details kan ik me het beter voorstellen. Ik vind Amina fantastisch! Ze komt zo sterk over! Ook vind ik de karakers erg interresant en zou ik meer over willen lezen!

Kayleigh: Wat een sterk begin! Amina komt als een zelfstandig en vooral enorm Badass meisje over dat door alles wat ze heeft meegemaakt heeft geleerd voor zichzelf te zorgen. Ze lijkt me een spannend en intelligent personage waar ik graag meer over wil lezen (wat ik natuurlijk ook ga doen!). Ze verkleedt zich als jongen voor de schietwedstrijd en komt aardig geloofwaardig over, wat ik knap vind. Met twee flessen te gaan en één kogel zou ik meteen hebben opgegeven, maar gelukkig is Amina iets stoerder dan ik ben en blijft ze in haar rol. Ze laat meteen zien dat ze als meisje net zo goed, of eigenlijk nog beter kan schieten dan alle mannen in de zaal. Échte girlpower dus! Ik kan bijna niet wachten tot morgen... 

30 Augustus : pagina 53 tot 91 (tot hoofdstuk 8)

Maud: Oke, ik moet eigenlijk iets opbiechten, ik heb per ongeluk te ver gelezen. Ja ik lag gisteren in bed heerlijk te lezen. Ik zat helemaal in het boek, zoveel actie!!!, dus ik kon niet goed stoppen. Maar wauw heb al een lange tijd geen YA gelezen zoals deze, zoveel actie, leuke personages en natuurlijk spanning tussen de personages. Ik vind het ook leuk dat hier de hoofdpersonage een keer niet 'de uitverkorene' is. Het is echt een aanrader. Ooh en dan hebben we het nog niet over Jin gehad. Wauw, ik heb er een nieuwe fictieve crush bij ;). Ik heb ontzettend veel zin om verder te lezen!!

Kayleigh: Ik weet dat het een beetje vroeg is, maar dit boek is nu al geweldig! Gister heb ik gezegd dat Amina een stoer meisje is, maar vandaag moet ik daar toch écht even iets aan toevoegen: ze is de grootste Badass waar ik tot nu toe over gelezen heb! Ze vangt zomaar even een Burak, een super gevaarlijk Oorsprongswezen, en kan het ook nog na vertellen.. wat zeg ik je? Badass! Het western sfeertje vind ik ook echt iets unieks en merkwaardigs geven aan het verhaal en is een van de redenen waarom ik nu al zo positief ben over dit boek. Een van de andere redenen? Jin! Oké we weten nog bijna niks over deze bandiet, maar ik ben nu al fan.. Jin en Amina? Ik ship het! 

31 Augustus : pagina 91 tot 136 (tot hoofdstuk 14) 

Maud: Ik vind het erg jammer dat ze Jin verliet maar ik had al een gevoel dat het niet van lange duur was. En daar had ik gelijk mee want hij is terug! Nu gaan ze weer een nieuw avontuur aan. Door de woestijn lopen. Er gebeurde deze hoofdstukken niet veel. Alleen dat gedeelte in de trein verbaaste mij wel erg. Dat ze zo verraden werd. Ik ben erg benieuwd naar de rest. Ik hoop ook dat er ng een verklaring komt voor de brand van de stad.

Kayleigh: Oké, Ik had me de eerste kus van Jimina (of hoe je Jin en Amina dan ook moet noemen) heel anders voor gesteld, maar het belangrijkste is dat hij er was! Het treinstuk vond ik net als Maud erg spannend, maar gelukkig is het goed gekomen. Ik vond het wel bijzonder hoe de treinen werden beschreven en wat voor een luxe het eigenlijk is om met de trein te reizen in deze wereld. Ik vind het 'twee maanden door de woestijn lopen' wel wat minder, aangezien er vrij weinig gebeurd. De stad die verwoest is vraagt zeker om meer informatie en de stad die op twee dagen afstand ligt voor drinken nog meer.. Morgen komen we het hopelijk te weten! 

1 September : pagina 136 tot 169 (tot hoofdstuk 18)

Maud: Dit was een behoorlijk lang stuk bij mij. (Ik lees hem in het engels). Maar er gebeurde ontzettend veel. De woestijn en de ontsnapping. Ik was wel ontzettend verbaasd toen ze de soldaat achterliet. Dat vond ik echt ontzettend egoïstisch. Ze had het hem beloofd. Ik vind haar al iets minder leuk. Ik vond het wel goed dat ze Jin niet achterliet in de woestijn. Maarja dat is ook omdat er liefde in het spel is. Ook weten we nu waarom die stad afgebrand is! Maar het meest schokkende is toch dat de 'Rebel Prince' de broer van Jin was. Ik dacht eigenlijk dat hij een soort van spion/soldaat was voor een land. Ik ben erg benieuwd hoe het boek verder loopt!

Kayleigh: Aaaah de spanningsfactor ligt weer hoog! De ontsnapping ging een stuk sneller dan ik verwacht had, maar door de slimme Amina verbaasd me dat niet heel erg meer. Net als Maud vond ik het vreselijk dat ze de soldaat achterlaat, alleen weet ik stiekem wel dat het niet anders kon.. Het stuk met de vele ghouls, in tegenstelling tot de weinig kogels die ze bij zich hadden was echt een 'nagelbijtwaardig' deel van het verhaal. Gelukkig is iedereen nu veilig, op Jin na dan... Ik hoop écht dat Jin het gif overleefd! 

2 September : pagina 169 tot 205 (tot hoofdstuk 22) 

Maud: -

Kayleigh: Jin, een broer van DE Rebellenprins? Dit boek blijft me verassen! De kennismaking tussen Amina en Ahmed vond ik erg leuk om over te lezen. Ahmed bewonderd haar moed en maakt duidelijk dat ze meer dan welkom is bij zijn verzet. Ook vind ik het fijn dat je het échte levensverhaal van de Rebellenprins te weten komt en meer komt te weten over alle Demdji. Het lijkt erop dat de opstand van het verzet telkens dichterbij komt, en ik moet toch echt bekennen dat dat iets is waar ik toch echt niet langer op kan wachten! 

3 September: pagina 205 tot 241 (tot hoofdstuk 26) 

Maud: Als je dit leest denk je vast. Huh hoe kan het dat 2 september leeg is. Jaa ik had een druk weekend en daardoor jammer genoeg geen tijd en nu loop ik een beetje achter daarom lees ik vandaag, 4 september tot en met hoofdstuk 26. En lees ik vanavond/morgen het boek uit. En schrijf ik 4 september. Ik was eigenlijk van plan om vandaag het uit te lezen maar kreeg net een overdosis aan informatie. Dus ik bouw de spanning op en lees hem morgen uit. Want wauw wat is er weer veel gebeurd. Het kamp, Jin die bij kwam, een nieuwe missie. En het meest schokkende is toch wel dat Amani een Demdji is!!! Wat hè? Alleen weet ze jammer genoeg niet wat ze kan. Maar daar komen we nog wel achter!!

Kayleigh: Huh? Amani een demji?! Die zag ik écht niet aankomen.. Ik vind het verhaal echt geweldig, al die cliffhangers en totaal onverwachte dingen zorgen ervoor dat ik elke dag bijna niet kan stoppen met lezen. De spanningen tussen Amani en Jin zijn zo hoog momenteel, waardoor ik ze alleen nog maar meer ship! Eindelijk heeft Amani een soort plek waar ze zich thuis voelt en kans op geluk heeft. De bom is alleen wel een grote bedreiging.. Een nieuwe missie, nieuwe gevaren, maar dit team wat bestaat uit de dapperste mensen waar ik tot nu toe over gelezen heb weet zich daar vast uit te redden. Er is maar 1 ding wat ik jammer vind aan deze Buddy read, en dat is dat hij morgen al voorbij is... 

4 September : pagina 241 tot 284 (tot einde!) 

Maud: Oke wat ging het einde snel! Wow ik ben ontzettend onder de indruk. We weten nu de kracht van Amani, zand. Hoe kn het ook anders ;). En haar broer Noorsham, ik vind hem wel wat hebben en ik hoop heel erg dat hij in het 2e boek terug komt. Normaal heb k het niet zo op boeken met een opstand. Maar het einde sprak me echt aan! Ik ben blij dat Naguib dood is ik vond hem echt vreselijk. En de blauwe tweeling echt ontzettend leuk! Samen met Amani mijn favoriete karakters van het boek! Het was zo ontzettend spannend...

Kayleigh: Een nieuwe dageraad! Een nieuwe woestijn! Wa een manier om een boek af te sluiten! Naguib die eindelijk niet meer in de weg zit, de gallanen die zich voorlopig terugtrekken en een grote overwinning voor Ahmed en zijn verzet. Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten tot de laatste bladzijde en heb het boek geen moment neer kunnen leggen. Amani's zandgave vind ik erg toepasselijk; opgegroeid in het zand en nu 'beschikker' over de gave van zand. Spanning, liefde en gaves zijn belangrijke kenmerken van deze laatste hoofdstukken, en wat heb ik hiervan genoten! De rebellen staan aan de winnende kant, en dat lijkt me een prachtig einde aan het eerste boek in deze serie! 

Helaas zit de Buddy Read er al weer op, en wat zijn de dagen voorbij gevlogen... Super bedankt voor het meelezen en hopelijk hebben jullie, net zoals wij, ook veel plezier gehad! We zijn erg benieuwd naar jullie mening, dus laat die vooral horen.  Ons eindoordeel komt zo snel mogelijk online, stay tuned! 



Reacties op: Buddy Reads: Rebel in de woestijn (Spoilers!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over