Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Christmas Tag

op 22 december 2017 door

Vandaag komen we in de kerststemming door middel van een tag, die eigenlijk bestaat uit allemaal vragen over kerstmis en hoe wij het ervaren! Benieuwd of wij compleet falen met inpakken en wat onze favoriete kerstfilm is? Lees dan verder.

Wat ga jij doen met kerst dit jaar?

Tinke: Ik ga met kerst niks bijzonders doen. Ik hou van een rustige kerst waar je de hele dag op de bank kan liggen. Heerlijk eten in de avond en lekker lang in bed liggen is voor mij perfect. 

Wat is je favoriete kerstsnack?

Brechtje: ik heb stiekem twee favoriete kerstsnacks. De eerste zijn chocolade kerstkransjes met van die knapperige spikkeltjes erop, die vind ik zo lekker! De tweede is een snack dat ik vorig jaar dankzij het kerstpakket van mijn toenmalige werk heb gevonden: Bolletje kaneelkoekjes in de vorm van sneeuwpoppen. Die zijn toch wel mijn nieuwe all time favourites, ik kan zo van die koekjes genieten!

Speel je liever buiten in de sneeuw, of zit je liever binnen met een kop warme chocolademelk?

Iris: Oh man, dat is een moeilijke. Ik ben een enorme fan van sneeuw, maar ik vind warme chocolademelk met zulk weer ook echt fantastisch. We kunnen het ook gewoon beide doen. Eerst lekker buiten een sneeuwengel maken en daarna binnen een lekkere warme kop chocolademelk met slagroom en mini marshmellows drinken.

Wat is je favoriete kerstfilm?

Merel: Mijn favoriete kerstfilm is The Holiday. Hierin wisselen de rijke filmproducer Amanda en de iets minder rijke columnist Iris twee weken van huis en leven, om even weg te zijn van hun eigen liefdesproblemen. Ik krijg altijd warme gevoelens bij die film, geweldige acteurs (Cameron Diaz, Jack Black, Kate Winslet en Jude Law), een goed verhaal en de Britse accenten in de film zijn ZO SCHATTIG. De film heeft humor, romantiek, drama, voor elk wat wils! Ook hou ik rond de kerst van Home Alone, blijft leuk!

Wat is je favoriete kerstliedje?

Claudia: Mijn favoriete kerstliedje is toch echt All I Want for Christmas is You van Mariah Carey. Dit blijft een hartstikke leuk nummer en ik kom er altijd meteen in de kerststemming van. Het heeft alles wat een goed kerstnummer moet hebben; een langzaam begin, belletjes op de achtergrond, en dan kickt de melodie in. Fantastisch! En ook een heerlijk nummer om mee te zingen zeg! Natuurlijk ben ik ook een fan van de meer ‘klassieke’ kerstnummers zoals Last Christmas van Wham! en Driving Home for Christmas van Chris Rea, maar Mariah Carey blijft mijn favoriet.

Ben je een goede inpakker of faal je er compleet in?

Merel: Ik. Faal. Compleet. En ik denk dat iedereen die ooit een cadeautje van mij heeft gekregen dat kan beamen. Ik juich dan ook altijd als kassamedewerkers vragen of ze het in moeten pakken...

Ga je liever uit eten met kerst of kook je liever zelf?

Elke: Uiteten! Ik vind het héél lekker om buitens huis te eten met kerst, vooral omdat het tóch wat specialer is. En aangezien ik niet zo goed kan koken als mijn zus, ga ik liever uiteten. Maar ik vind gourmetten ook heel erg leuk, dat doen we eigenlijk elk jaar met mijn familie. Is ook wel best typisch Nederlands, nu ik erover nadenk. 

Geef je liever cadeautjes, of vind je krijgen veel leuker?

Romée: Hoewel ik cadeautjes krijgen natuurlijk ook wel leuk vind, vind ik geven nog veel leuker! Ik word vrolijk als de mensen om mij heen vrolijk zijn, en door middel van cadeautjes lukt dat vaak wel!

Wat is je kerstwens?

Dat we deze spot nog heel lang met liefde en plezier kunnen volhouden, heel veel boeken kunnen lezen in het komende jaar en jullie met vrolijke gezichten onze artikelen blijven lezen!

Dit was alweer de kersttag! Stay tuned, want morgen geven wij (kerst)cadeautjes weg aan jullie! Wat is jouw favoriete kerstfilm of boek? 



Reacties op: Christmas Tag

Meer informatie