Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een (leestip)brief aan... Claudia

op 06 februari 2018 door

In deze rubriek bestudeert elk teamlid een gelezen-plankje van iemand. Op basis daarvan maakt diegene een lijstje met boekentips die ons medeteamlid zeker zullen bevallen. Gelukkig hoeven we geen postzegels te gebruiken, en kunnen we het tegenwoordig online doen. Dankjewel 21e eeuw! Vandaag schrijft Merel een brief aan Claudia. 

Geschreven door Merel

Claudia leest graag boeken van Stephen King -> Lees eens een boek van Agatha Christie

Stephen King schrijft voornamelijk horror, thriller en fantasy. Ik heb zelf nooit een boek van hem gelezen (dat wil ik nog wel heel graag doen dit jaar!) maar ik denk dat jij Agatha Christie ook fantastisch gaat vinden. Mijn favoriet is En toen waren er nog maar... waar je zo doorheen bent, maar je kunt natuurlijk ook Moord op de Orient Express lezen, of een iets minder bekend boek van de Hercule Poirot of Miss Marple serie. 

Claudia leest mysterieuze, thrillerachtige boeken

Misschien om eens uit je 'comfort zone' te stappen, een boek van Nederlandse bodem: Tirza. Ik zag dat je wel van boeken hield met plot-twists en een mysterieus sfeertje. Dit boek is dan wel literatuur, maar enorm goed en leest als een trein. Als je er de tijd voor hebt, doen! 

Claudia gaf 5 sterren aan Hof van Mist en Woede -> probeer eens de Soulmates-serie

Het is wel iets minder spectaculair als je de ACOTAR serie gewend bent, maar de Soulmates serie is ook erg leuk! Het is een iets jonger verhaal, maar gaat ook over twee mensen die bij elkaar horen en heeft een fantasy tintje, net zoals de ACOTAR serie. Je bent er snel doorheen, dus ik zou deze boeken vooral aanraden als je even in een leesdip zit en niet meer weet wat je moet lezen. Ik vond ze in ieder geval vermakelijk. 

Claudia las An Ember in the Ashes -> probeer ook het 2e deel: A Torch Against The Night!

Vuur en As is in een korte tijd één van mijn favoriete series geworden, en volgens mij vond jij het eerste deel ook erg goed (5 sterren, dat wil wel wat zeggen!). Ik zou zeggen; lees ook het tweede deel. Ik vond hem zelfs nog beter dan het eerste deel! 

Je hebt het me niet makkelijk gemaakt Claudia, wat heb jij een groot aantal boeken gelezen, zeg! Ik ben jaloers op jouw keuzes, ik denk dat onze smaak heel dicht bij elkaar ligt. Ik ga in ieder geval inspiratie halen uit jouw gelezen plank

Welke boeken zouden jullie Claudia nog aanraden, en welke heb jij zelf al gelezen? Laat het ons weten in de reacties!



Reacties op: Een (leestip)brief aan... Claudia

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engelse...