Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ga op reis en ik neem mee... #5

op 07 juli 2017 door

De toetsweek is bijna voorbij, de schoolboeken worden binnenkort ingeleverd en de schriften bijna verbrand. Elke dag komt die mooie, zonnige vakantie een stukje dichterbij en daarbij horen natuurlijk een heleboel boeken. Vandaag zijn Manon en Iris aan de beurt om de boeken die zij meenemen op reis aan jullie te laten zien!

Manon:

Ik ga dit jaar een week op vakantie naar Duitsland en zoals ieder jaar drie weken met de boot in Friesland touren. Ik lees normaal nooit terwijl ik op vakantie ben. We zijn iedere dag wel ergens met de boot dus zijn we altijd aan het ontdekken. Ik heb wel altijd een hele stapel boeken bij me voor het geval dat. Mijn plan is om deze vakantie een aantal boeken te lezen die ik het hele jaar heb uitgesteld.

The mark of Athena, House of Hades & Blood of Olympus - Rick Riordan
Nu ik eindelijk vakantie heb kan ik verder in mijn favoriete serie. Ik ben het afgelopen jaar druk bezig geweest met school en toen ik deze drie boeken in Maart kocht had ik niet de tijd om er in te beginnen. Gisteren zag ik ze weer liggen en wist ik dat ik eindelijk het verhaal kon uitlezen en aan andere avonturen in de wereld van Rick Riordan kan beginnen. 

Het leven van een loser: drie keer niks - Jeff Kinney 
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn moeder het elfde deel in de serie van Jeff Kinney. Ik kan niet wachten om de nieuwe avonturen van Bram mee te maken. Ik volg de serie nu al een jaar of vijf en ik vind het altijd leuk om de boeken te lezen. Een makkelijke serie waarbij je niet helemaal hoeft te verdiepen in de fantasy. 

Lord of Shadows - Cassandra Clare
Dit was mijn keuze in de boeken waar ik niet op kan wachten in 2017. Zoals jullie vorige week al konden lezen ben ik er nog niet aan toe gekomen om het boek te lezen maar daar komt deze zomer verandering in. Ik kan niet wachten om me weer om te dompelen in de shadowhunter wereld van Cassandra Clare.

Iris:

Dit jaar ga ik een week naar België op vakantie en daarnaast heb ik nog vijf vrije weken waarin ik zoveel kan lezen als ik wil. Ik heb heel veel buddy reads met (internet) vrienden gepland, waaronder een buddy read over The wrath and the Dawn, The Book Thief en Tales of the shadowhunter's academy. Daarnaast lees ik ook nog heel wat boeken voor mezelf. Boeken waar ik o.a. naar uitkijk om deze vakantie te lezen zijn:

Hof van Vleugels en Verwoesting - Sarah J. Maas

Ja, ik heb weken geleden al gezegd dat ik dit boek zou lezen maar o.a. door toetsweek ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Ik hoop het boek wel zo snel mogelijk nog uit te lezen, omdat zo'n beetje iedere booklover die ik ken het over dit boek heeft.

Nieuwe maan - Stephenie Meyer

Dit is het tweede deel in de Twilight serie. Iedereen is zo negatief over deze serie en zelf heb ik alleen nog maar het eerste deel gelezen. Om eerlijk te zijn, vond ik het helemaal niet zo vreselijk als zo velen zeggen, maar dat is mijn mening. Ik ben vastberaden om de hele serie eerst zelf helemaal uit te lezen voordat ik voor mezelf kan besluiten of ik het een net zo verschrikkelijke serie vind als zo veel mensen.

Cinder - Marissa Meyer 

Ik hoor zo veel goede dingen over dit boek, waardoor ik zo nieuwsgierig wordt. Het is een deel sci-fi, maar tegelijk is het ook een re-telling van een sprookje. Het lijkt mij heel interessant om dit boek te lezen. Waar het exact over gaat, is mij nog niet duidelijk, maar meestal begin ik vaak ook met lezen zonder veel van het boek af te weten. Dit om spoilers te vermijden en om er met een open-mind in te gaan.

Dit was het alweer voor deze wekelijkse tag. Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie en we hopen dat jullie veel boeken kunnen verslinden.



Reacties op: Ik ga op reis en ik neem mee... #5

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rick Riordan

Rick Riordan

Rick Riordan won voor zijn thrillers al de drie belangrijkste prijzen in het gen...

Jeff Kinney

Jeff Kinney

Jeff Kinney is een Amerikaanse striptekenaar, ontwerper van computerspellen en s...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...