Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees-uit-eigen-kast-maand... Zal het ons lukken?

op 13 september 2017 door

We Love Feelgood, onze collega's, hebben voor deze maand een geweldig idee. Lees boeken uit je eigen kast én dat voor één maand lang. Je mag geen boeken kopen en zelf niet naar de bibliotheek gaan. Gelukkig mag je wel 1 joker inzetten voor onverwachte recensie-exemplaren of boeken voor school. Wij doen ook mee en hier zijn onze verwachtingen.

- Lees het artikel van We love Feelgood over september: lees uit eigen kast maand, hier.

Audrey zal het moeilijk hebben

Ik zal eerlijk zijn dat deze maand als geroepen kwam. Sinds ik mijn nieuwe boekenkast heb mogen inrichten ben ik tot de constatie gekomen dat ik wel héél veel ongelezen boeken in mijn boekenkast heb staan. (Met andere woorden: ik heb niet durven tellen hoeveel het er zijn, maar het zijn eer véél.) Ik ben zo'n persoon dat graag eens een bieb binnenwandeld en zich graag laat verrassen door de nieuwe boeken die zijn uitgesteld. Ook snuister ik graag eens na school in de boekenkasten van mijn favoriete boekenwinkel... Tja, Audrey. Elke had al een paar geweldige ideeën voor een vermindering van de TBR-stapel, maar deze maand zal zeker ook veel helpen. Ik heb al een stapeltje klaarliggen én ben zelf al begonenn in Bright Smoke, Cold Fire van Rosamund Hodge (een boek dat ik al eeuwen wil lezen).

Naast dat boek wil ik nog graag een aantal ARC 's die ik meegebracht heb uit Londen lezen. Op mijn leeslijstje staan: Everless van Sarah Holland en There's someone inside your house van Stephanie Perkins. Ook heb ik nog een paar recensie-exemplaren liggen van augustus, dus die wil ik ook graag lezen.

Claudia zet haar joker(s) in

Waar ik het vooral moeilijk mee ga hebben is het niet mogen kopen van boeken. Volgende week is er namelijk een boekenbeurs in Utrecht; daar kun je toch niet weggaan zonder een spotgoedkoop boek te hebben gescoord? Daarvoor ga ik mijn joker inzetten, want eerlijk is eerlijk, goedkope boeken gaan toch echt voor.

Verder staan mijn ‘nog te lezen’ boeken niet in mijn boekenkast, maar heb ik daar aparte stapels voor op de grond. Zo kan ik makkelijk zien welke boeken ik nog wil lezen, al is het niet altijd even overzichtelijk en ziet het er ook niet zo netjes uit. Maar het werkt voor mij: zodra ik die stapel(s) zie groeien, koop ik eventjes geen boeken meer en probeer ik de stapel kleiner te maken.

Toch moet ik bekennen dat ik deze maand al een boek heb gekocht: Tower of Dawn, het nieuwste boek van Sarah J. Maas. En net als Audrey heb ook ik There’s someone inside your house net binnen gekregen, die ik deze maand zeker ga lezen. Met maar één joker ga ik het dus helaas niet redden, maar ik ga ervoor zorgen dat het er niet meer worden dan dit!

Femke vindt het een tof idee, maar... 

Dit is echt een geniaal idee! Want geef toe, we hebben allemaal wel eens zo'n maand (of meerdere..) nodig om die oneindige TBR-stapel eens weg te werken. Maar september komt mij echt niet uit en de reden daarvoor is simpel: Literatour. De boekenweek voor jongeren loopt van 16 t/m 23 september en tijdens die week en voor die periode al ga ik zulke toffe dingen doen! Ik zit immers in de jury voor de Dioraphte Literatour Prijs (vandaag is overigens de laatste dag om te stemmen en kans te maken op de 10 genomineerde boeken, breng dus snel je stem uit via literatour.nu/prijs!) en er zijn allemaal toffe evenementen met bijzondere auteurs gepland.

Dat gaat natuurlijk ook gepaard met boeken kopen. Heel veel boeken kopen. Want er zijn toffe acties en ik wil ze natuurlijk laten signeren. Bovendien heb ik door al die evenementen en drukke weekenden ook niet zo veel tijd om te lezen. Daarnaast krijg ik ook nog wat recensie-exemplaren, en hoewel ik er ook nog veel moet lezen, is het niet realistisch om te verwachten dat ik die stapel iets zal verkleinen deze maand.

Als ik toch wat titels moet noemen: van de boeken die ik al langere tijd heb staan wil ik Te waar om mooi te zijnFataalBrieven aan de duisternis, Layers en Het geheugenboek op zeer korte termijn nog lezen - maar zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar misschien is het wel realitisch om mezelf als doel te stellen één van deze boeken in september te lezen? Kortom, ik denk dat ik een van de andere maanden maar om moet dopen tot lees uit eigen kast maand, hoe leuk dit initiatief ook is om gedurende september met z'n allen deze challenge aan te gaan. 

Doen jullie ook mee? En zo ja: wat zijn de verwachtingen?



Reacties op: Lees-uit-eigen-kast-maand... Zal het ons lukken?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...