Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#PrepareForYalFestNL | Interview met Lesley Livingston

op 13 april 2017 door

De dagen tot het geweldige YalFest zijn inmiddels al bijna op één hand te tellen.. Om het lange wachten een beetje makkelijker te maken hebben wij de 8 auteurs voor jullie geïnterviewd! De afgelopen weken hebben Victor Dixen, Veronica Rossi, Meghan Sheperd en Amy Ewing ons hun sappige geheimen verteld. Benieuwd wat Lesley Livingston, de auteur van Onverschrokken, voor jullie in petto heeft? 

Foto Lesley Livingston ©  Joseph O' Brien

Wanneer ben je begonnen met schrijven? 

Ik ben jarenlang een toneelspeler geweest bij een op Shakespeare gerichte toneelclub en heb de kans gehad om een paar geweldige rollen te spelen en  fantastiche verhalen te vertellen. Maar op een bepaald punt besloot ik dat ik mijn eigen verhalen wilde vertellen met de personages die leefden in mijn hoofd. Dat is het moment waar het allemaal begon. 

Wat is het leukste aan schrijver zijn? 

Wanneer ik de kans heb om mijn lezers te ontmoeten en, af en toe, te horen dat een van mijn personages of verhalen een impact hebben gehad op iemand. Het is geweldig. Je brengt al die tijd alleen met je denkbeeldige vrienden door en wanneer je ze de wereld in stuurt en iemand die je nooit ontmoet hebt een klik met ze krijgt? Dat is het beste. 

Waar schrijf je je boeken? (Op de bank, op de ultramodern bureau of op een plekje die je het beste past?)

Eerlijk? Op welke zitplaats mijn katten nog niet geclaimd hebben voor hun middagslaapje dan ook.

Welke auteur is een echte inspiratie voor jou geweest?

Shakespeare. Hij had een zodanige manier van verhalen vertellen en taalgebruik. Ik bedoel - die gast wist echt wat hij aan het doen was. Weelderig, lyrisch, hartverscheurend, hilarisch en inzichtelijk.  

Als je van plaats kon wisselen met een van je personages, wie zou je dan kiezen?

Gunnar Starling, Mason’s vader in mijn Starling Trilogie. Hij is onmogelijk rijk, onverbeterlijk slecht en dat klinkt alsof het misschien wel leuk zou zijn voor een weekend. Of Cleopatra in The Valiant. Rijk zonder het slechte, en ze heeft een luxe rivierboot. En ze is een koningin. En zo cool.  

Welk Disney-personage lijkt het best op je hoofdpersonage en waarom?

Merida uit Brave. Pittig, onafhankelijk, keltisch, goed met wapens, red zichzelf en anderen! Wat nog meer? Geweldig haar! 

Welk boek zou je zelf graag hebben geschreven en waarom?

Dat is hetzelfde als mij vragen om een favoriete kat te kiezen! Ik kan het niet! (Hoewel, ik kan jullie dit vertellen... Het zou waarschijnlijk iets te maken hebben met Koning Arthur!) 

Naar welke stad (fictief of niet) zou je op een dag eens naartoe willen reizen?

Camelot. Waarom: King Arthur. 

Wat verwacht je van je Belgische en Nederlandse fans?

Knuffels!! Veel knuffels! Ik kan niet wachten om ze te ontmoeten - Vanuit de dingen die ik online geplaatst heb zien worden, lijkt het erop dat jullie geweldige lezers en lieve fans zijn! 

Naar wat kijk je het meest uit op YalFest?

DE FANS!! Zie bovenstaande vraag! Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten!!! (Ik heb gehoord dat het land ook heel mooi is...) 

xox,

Lesley



Reacties op: #PrepareForYalFestNL | Interview met Lesley Livingston

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lesley Livingston

Lesley Livingston

Lesley Livingston is een Canadese schrijfster van YA-verhalen en actrice. Ze sch...