Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#PrepareforYalfestNL | Interview met Megan Shepherd

op 02 april 2017 door

Op 23 april vind weer YalFest plaats! Maar liefst 8 internationale auteurs komen langs, en dat wordt dus een gegarandeerd feestje. Omdat wij ons voorbereiden op YalFest (ja, de tbr-stapel ligt al helemaal klaar...) mochten we elk van de auteurs interviewen. De komende weken verschijnt elke week twee interviews. Ben je er klaar voor? Vandaag is Megan Shepherd, van The Cage, aan de beurt!

Foto Megan Shepherd ©  Kristi Hedberg

1. Waarom ben je ooit begonnen met schrijven?

Mijn ouders hadden een boekenwinkel toen ik opgroeide, zo boeken hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik ben begonnen met in een boekenwinkel werken toen ik 5 jaar oud was (planken stoffen!) en ging van daar naar kassiere en het helpen van het bestellen en beoordelen van boeken. Tijdens deze tijd, is het nooit naar voren gekomen om zelf verhalen te schrijven. Ik dacht dat je ''speciaal'' moest zijn om een auteur te worden. Het was pas sinds de universiteit dat ik de moet had om zelf te proberen te schrijven. 

2. Wat is het leukste aan schrijver zijn?

Als tiener, was ik een dagdromer. Ik was altijd door het raam aan het staren en verbeelden naar een afgelegen, magische plek. Nu, is dagdromen mijn officiële werk! Er is veel hard werk nodig om te schrijven, en het is niet altijd leuk, maar als ik dan terug denk, is het een droom die uit komt. Ik kan mijn eigen droom tot realiteit mkaen- te minste op papier.

3. Waar schrijf jij je boeken? (Op de sofa, aan je ultramodern bureau of gewoon waar het je uitkomt,...)

Mijn man en ik wonen op een 125 jaar oude boerderij, en we zijn het oude boerderij kantoor aan het verbouwen tot mijn schrijvers huisje. Het is privé en ruikt fantastisch, zoals cedar. Ik neem mijn hond mee en schrijf uren. 

4. Welke auteur is of was een echt inspiratie bron voor jou?

Ik hou van hoe brutaal Neil Gaiman is met zijn kunst. Hij is constand nieuwe dingen aan het proberen met nieuwe voertaal en schrijven voor publiek met verschillende leeftijden. Hij schrijft een eng boek voor jonge kinderen, en dan een korte verhalen bundel, dan een stripboek, dan een screenplay. En elk zijn zo wild creatief. Hij inspireert mij om niet te vallen in een pauze in mijn eigen kunstwerk.

5. Als je kon wisselen van plaats met één personage uit één van je boeken, welke zou je kiezen en waarom?

Oh nee, ik denk niet dat te aardig ben geweest tegen mijn personages! Ze leiden allemaal ene verschillend leven, vind ik! Maar ik hou van hoe avontuurlijk Juliet Moreau is in THE MADMAN'S DAUGHTER. Een vrouw in de Victoriaans Engeland had niet veel opties, maar ze nam er geen genoegen mee en vertrok om een reis te maken door de wereld om haar vader te vinden.

6. Op welk Disney-figuur lijkt je hoofdpersonage het meest en waarom? 

Sleeping Beauty lijkt het meest op Cora van The Cage serie, want ze hebben beide lang blond haar, maar ook omdat Cora 'aan het slapen' is aan heb begin van het boek en wakker wordt in een vreemde situatie door een mysterieuze man.

7. Welk boek zouden jullie zelf graag geschreven hebben?

Maggie's Stiefvater's The Scorpio Races. Ik hou van paarden, eilanden en tieners die voor iets willen vechten. Dat boek is zo mooi geschreven. Ik hou ervan.

8. Naar welke stad (fictief of niet) zouden jullie graag eens willen reizen en waarom?

Nou, het is niet echt een stad, maar ik zou graag naar Neverland van Peter Pan willen reizen en rond plonsen met de zeemeerminnen en het ontwijken van de piraten met de Lost Boys.

9. Wat verwachten jullie van je Belgische en Nederlandse fans?

Ik heb gehoord dat de Nederlandse en Belgische lezers altijd chocolade meenemen naar hun favoriete auteur! (Just kidding) Serieus, ik kan niet wachten tot ik de fans ontmoet en hoor welke boeken en films ze bezeten van zijn en het delen van de liefde voor lezen.

10. Wat zijn jou verwachtingen, vooruitkijkend naar het YALFest?

Ik heb zin om naar het YALFest te komen. Het is een droom die uitkomt om internationale lezers te ontmoeten en Nederland te ontdekken in de lente. Ik kan niet wachten tot april!

Hebben jullie al zin om Megan Shepherd te ontmoeten tijdens het YALFest!



Reacties op: #PrepareforYalfestNL | Interview met Megan Shepherd

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Megan Shepherd

Megan Shepherd

Megan Shepherd groeide als dochter van twee boekhandelaars op tussen de boeken. ...