Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenge 2018

op 05 januari 2018 door

Gelukkig nieuwjaar nog lieve Young Adult lezers! Moge jouw 2018 vol zijn van liefde, geluk en boeken. Als goede voornemens hebben wij als leesfanaten natuurlijk weer de Reading Challenge van 2018. Hoeveel boeken willen wij dit jaar verslinden? Lees snel verder!

Merel: Dit jaar wordt best moeilijk voor mij, ben ik bang. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn bachelor en begin (hopelijk) na de zomervakantie met mijn master Onderwijskunde. Hiervoor moet ik wel nog even heeeeel hard studeren. Ik weet dus nog niet hoeveel tijd ik heb om te lezen. Daarom zet ik mijn Reading Challenge op een veilige 25. Ik ben bijna zeker dat ik dit ga halen, maar beter te veel dan te weinig denk ik zo! Ik wil dit jaar natuurlijk Young Adult lezen. bijvoorbeeld de volgende delen van Vuur en As, en daarnaast nog fantasy boeken en thrillers van Stephen King en Agatha Christie.

Tinke: Ik ga voor 2018 voor 50 boeken. 2017 heb ik ook 50+ boeken gehaald. Het zijn er redelijk wat, maar ik denk dat als ik een keer uit eigen kast ga lezen ik het zeker haal. Ik heb straks wat meer tijd omdat ik dan weer naar school moet. En vanwege mijn verhuizing naar Arnhem heb ik meer tijd om te lezen in plaats van reizen. In de vakantie heb ik gelukkig wat meer tijd en en 2018 hoef ik geen stage te lopen dus genoeg tijd om te lezen. (Echt een heerlijk leven als Civiele Techniek student) Met m'n e-reader en straks mijn beperkt aantal boeken op m'n kamer zit er niks anders op dan lezen. 

Brechtje: In 2018 hoop ik 35 boeken te kunnen lezen! Mijn Reading Challenge uit 2017 bestond uit 40 boeken, maar die heb ik in december ook maar op het nippertje gehaald. Aangezien ik lange schooldagen maak, een bijbaantje en meerdere hobby's heb en meer tijd in de sportschool wil gaan doorbrengen dit jaar, heb ik besloten 5 boeken minder te lezen dan vorig jaar. Maar door de challenge op 35 te zetten, blijft het toch nog een beetje een uitdaging! Ik heb zo'n voorgevoel dat 2018 een goed boekenjaar gaat worden, dus ik hoop natuurlijk weer de honderd procent te halen!

Femke: Het is weer tijd om een doel te stellen en zo'n aantal kiezen vind ik heel moeilijk! Zeker aangezien ik nog niet weet wat ik in 2018 allemaal ga doen en hoeveel tijd ik daarnaast over houd om te lezen. Het belangrijkste vind ik dan wel regelmatig lezen als ontspanning en als verreiking; dus ik zou zeggen als doel: een boek per week. Dan gaat het niet per se om het aantal 50+, maar om het regelmatig oppakken van een boek en meer lezen dan één hoofdstuk zodat ik ondanks de eindexamens en de studie die ik waarschijnlijk in september ga starten toch boeken uitlees. Mijn doel is 60 boeken. We zullen zien hoe mij dat af gaat!

Audrey: 2018 gaat een moeilijk jaar worden. Ik ga veel op reis, zit in mijn laatste jaar van het middelbaar en in september ga ik naar de universiteit. Druk, druk, druk. Maar zoals altijd ben ik heel optimistisch en stel ik mijn reading challenge in op 50 boeken. Net als in 2017. Ik ga wel zien hoe me dat gaat lukken, maar aangezien er zoveel leuke boeken uitkomen, denk ik niet dat dat een probleem zal zijn. Ik hoop net zo hard dat ik die doelstelling zal halen. 

Iris: Ik heb mijn reading challenge ook voor 2018 weer op 52 boeken gezet. In 2016 heb ik dat ruim gehaald, maar in 2017 niet, by far. Ik weet niet hoe 2018 gaat lopen. Ik doe in 2018 mijn eindexamen en hopelijk slaag ik en ga ik naar de universiteit om Europese Talen en Culturen te studeren. Ik heb nog geen idee hoe druk ik het daarmee zal krijgen en daarnaast ga ik waarschijnlijk ook op mezelf wonen. In 2018 hoef ik in ieder geval niet meer een enorme stapel boeken voor school te lezen, misschien nog wel wat, maar vergeleken met andere jaren niet meer zo veel. We zullen zien hoe het loopt! Ik wil in ieder geval de Throne of Glass - serie uitlezen en A court of thorns and roses van Sarah J. Maas

Elke: Aangezien ik dit in bijna elke post vermeld, die gaat over reading challenges, is het waarschijnlijk geen verrassing dat ik mijn teller dit jaar weer op 50 boeken ga zetten. 50 is gewoon een mooi, rond getal. Het is niet te moeilijk, aangezien het écht wel haalbaar is. (Ik had het dit jaar bíjna gehaald, en een paar jaar terug zat ik er flink overheen!) En ook niet makkelijk, aangezien ik het druk heb. Maar het komt goed, hoop ik! Net als Iris zou ik graag de boeken van Sarah J. Maas lezen, en dan met name die editie van Throne of Glass die al jááááren in mijn kast staat. Maar natuurlijk ook haar wereldberoemde Court of Thorns and Roses - serie. Ook zou ik graag meer uit mijn eigen kast lezen. Ik koop héél vaak boeken, maar ik lees ze niet altijd even snel. Dus eigenlijk moet ik mezelf een koopverbod opleggen, al gaat dat redelijk moeilijk. Ook ga ik de Star Wars boeken lezen, want ik vind die wereld enorm tof en wil er zo vaak mogelijk induiken! 

Claudia: Dit jaar was mijn reading challenge iets te hoog gegrepen, vooral omdat ik het aan het begin van het nieuwe schooljaar toch een stuk drukker had dan ik had verwacht. Daarom verlaag ik mijn challenge van 80 dit jaar naar 60. Ik denk namelijk dat ik het aankomend jaar nog steeds erg druk zal hebben, maar hoop mezelf wel uit te kunnen dagen om meer te lezen. Ik heb namelijk nog zo veel boeken die ik graag zou lezen! Mijn stapel blijft maar groeien. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik vaak boeken lees die erg dik zijn, zoals boeken van Stephen King of Sarah J. Maas met ruim 600 pagina's. Over deze boeken doe je natuurlijk wel wat langer, maar aangezien dikke boeken zeker mijn favoriet zijn zal ik ze blijven lezen!

Romée: Ik heb mijn Reading Challenge vorig jaar niet gehaald. Desondanks heb ik het voor 2018 met 10 verhoogt, omdat ik verwacht dat ik dit jaar meer tijd heb om te lezen. Ik zet mijn Reading Challenge op 45. Zo kan ik rustig door blijven lezen en ,hopelijk,  houd ik zo ook genoeg tijd over voor school.  Mijn Tbr-stapel is niet heel hoog meer, maar ik wil dit jaar sowieso Heroes of Olympus  van Rick Riordan lezen.

Manon: 2017 was qua YA echt een heel slecht jaar voor mij. Ik denk dat ik wel 100+ boeken gelezen heb maar weinig daarvan YA. Ik wil meer uit eigen kast lezen en de boeken weg doen die ik niet wil lezen. Ik ga dit jaar voor vijftig boeken uit eigen kast. 

Op hoeveel boeken staat jullie reading challenge? En willen jullie een speciaal genre boeken lezen dit jaar, of van een bepaalde auteur?



Reacties op: Reading Challenge 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engelse...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Rick Riordan

Rick Riordan

Rick Riordan won voor zijn thrillers al de drie belangrijkste prijzen in het gen...