Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie 'De Nieuweling' (Summoner Serie)

op 24 februari 2018 door

Onze vriend van de club en tevens Maandelijks Mysterie winnaar Karin ontving het boek 'De Nieuweling' van Taran Matharu. Hieronder vertelt ze jullie (en ons!) wat ze van dit welbesproken boek vindt. Is het de hype waard? 

Fletcher is een arme weesjongen. Hij groeit op in een dorpje ver in het noorden, in de smidse van de man die hem als baby gevonden heeft. Hij heeft geen vrienden en wanneer hij op een avond ruzie krijgt met de zoon van de rijkste man van het dorp, staat hij er helemaal alleen voor. Nou ja, niet helemaal alleen, want hij heeft per ongeluk net een kleine demon opgeroepen die hem een handje helpt.

Samen met zijn demon slaat hij op de vlucht en beland hij uiteindelijk op Vocans, de academie voor Summoners. Daar leert hij hoe het mogelijk was dat hij Ignatius, zijn demon, heeft opgeroepen en hoe hij magie kan gebruiken. Daar krijgt hij voor het eerst echte vrienden, maar ook krijgt hij er een paar machtige vijanden bij: de kinderen van een invloedrijke edelman.

Het schooljaar sluit af met een toernooi waarin de winnaar niet alleen kapitein wordt in de oorlog tegen de orks, maar ook een zetel in de raad van de koning. Een felbegeerde prijs waar de kinderen van de edelen menen meer recht op te hebben dan de burgerkinderen.

 

Taran Matharu werd in 1990 geboren in Engeland. Hij had al heel jong een enorme passie voor lezen en had als negenjarige de droom om schrijver te worden. Hij begon aan zijn debuut: De Nieuweling in 2013. Daarmee nam hij deel aan de NaNoWriMo en daarna schreef hij dagelijks aan zijn verhaal op WattPad. In 2015 werd het boek in het Engels uitgegeven en in 2017 kwam het hier in Nederland uit. Inmiddels is ook deel 2 uit. Deel 3 verschijnt dit jaar in het Nederlands en deel 4 in het Engels. De serie heeft een grote schare fans.

De Nieuweling is goed geschreven. Het leest als een speer, tussendoor wegleggen is bijna onmogelijk. Het is het hele boek door spannend. De personages zijn goed uitgebouwd. Ook de verschillende vormen van magie en het gebruik ervan blijven geen geheim voor de lezer. Deze zijn zo goed omschreven dat je het bijna voor je ziet.

Het belangrijkste thema van dit boek is discriminatie. Het is verschrikkelijk om te zien hoe de edelen de burgers behandelen, hoe ze alles naar zichzelf toetrekken. Nog erger dan dat is de rassenhaat tegenover de elfen en de dwergen. Daar doen ook veel burgers aan mee. Een erg origineel onderwerp is het niet in fantasy boeken maar ook dit onderwerp is in het verhaal heel goed uitgewerkt en het zorgt soms voor heel spannende situaties.

Wat mij betreft is dit boek echt een enorme aanwinst binnen het YA-fantasy genre. Een geweldig boek dat makkelijk weg leest. Het is een enorme aanrader voor iedereen die van dit genre houd en ik denk dat er ook veel jongens van zullen genieten.

Karins oordeel:

89d77f21376d2f34ea20fd39e549be6e.pngBedankt voor je geweldige oordeel Karin, vijf sterren maar liefst! Wil je meer weten over Karin, klik dan hier om naar haar Hebban account te gaan. Aankomende donderdag maken jullie weer kans een topboek te winnen, dus stay tuned!



Reacties op: Recensie 'De Nieuweling' (Summoner Serie)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Taran Matharu

Taran Matharu

Taran Matharu is een New York Times-bestsellerauteur. Hij werd geboren in 1990 i...