Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tag Thursday: Our Lives in Books Tag

op 07 september 2017 door

Donderdag is het zoals gewoonlijk weer Tag-dag! Deze week hebben we een Tag gevonden op de blog van Beatrice van DreamlandBookblog. Omdat deze tag oorspronkelijk in het Engels was, hebben wij natuurlijk de vragen vertaald naar het Nederlands, maar ook wat nieuwe toegevoegd. Het doel van deze tag is natuurlijk om ons wat beter te leren kennen door middel van - je hebt het vast al geraden - boeken! Lees snel verder om te ontdekken welke boeken wij bij onze levens vinden passen.

1. Kies een boek voor ieder initiaal uit je voornaam

Elke: Nou deze is niet zo moeilijk!

E: Everything, Everything van Nicola Yoon

L: Legend van Marie Lu

K: Koorts van Saskia Noort

E: Een Weeffout in Onze Sterren van John Green

2. Ga naar je boekenkast en tel je leeftijd op tot je bij een boek uitkomt. Welke is het?

Iris: Stad van Hemelse Vlammen van Cassandra Clare

3. Kies een boek dat zich afspeelt in jouw land of stad.

Claudia: Hierbij moet ik toch echt kiezen voor ‘De weeffout in onze sterren’ van John Green, dat zich (deels) afspeelt in Amsterdam. Ik neem aan dat iedereen dit boek wel kent, en het inmiddels populaire bankje in Amsterdam ook al gezien heeft ;)

4. Kies een boek dat een (of meerdere) locatie(s) bevat waar je naar toe zou willen gaan.

Iris: De IJzeren Engel van Cassandra Clare. Ik houd heel erg van Engeland en ben er ook echt al heel vaak naartoe geweest, maar ik krijg er gewoon geen genoeg van en wil er graag nog wel een paar keer heen.

5. Kies een boek met jouw favoriete kleur op de cover.

Tinke: Mijn favoriete kleur is blauw en een van mij favoriete boeken is de Selectie. En natuurlijk heeft America een blauwe jurk aan dus natuurlijk kies ik dan voor de Selectie!

6. Welk boek brengt goede herinneringen naar boven?

Audrey: Voor mij is dat De Fixer van Jennifer L. Barnes. Dat boek was het eerste leesclubboek van Dear Book Nerd Book Club en sindsdien is de leesclub uitgegroeid tot een toevluchtsoord van alle YA-lovers in België. Sinds dat boek zijn er al zoveel leuke dingen gebeurd en die hebben me al zo gelukkig gemaakt. Dus ja, telkens als ik naar dat boek kijk word ik heel gelukkig...

7. Welk boek vond je het moeilijkste om te lezen?

Iris: Pride and Prejudice van Jane Austen. Het is echt een heel mooi en goed boek, maar ik had soms nogal wat moeite met het gebruik van de Engelse taal.

8. Welk boek uit jouw TBR-stapel zal jou de meeste voldoening geven wanneer je het uit hebt gelezen (en waarom)?

Tinke: Ice like fire, want ik hou van de serie. Nouja ik hield van het eerste boek dus boek 2 en 3 moet ik echt lezen en ik hoop dat ze ook zo fantastisch zijn als Snow like Ashes. Overigens heb ik de boeken al meer dan een jaar in mijn kast liggen #shameonme.

9. Met welk(e) boek(en) ben je opgegroeid?

Claudia: Ik ben opgegroeid met de boeken van Roald Dahl, wat een fantastische boeken vond ik dat als kind. Later heb ik ook alle kippenvel boeken gelezen, deze vond ik echt geweldig!

10. In welk boek zou jij wel willen leven?

Elke: Deze vraag is redelijk simpel maar tegelijkertijd ontzettend moeilijk om te beantwoorden. Ik zou dolgraag in de wereld van Harry Potter willen leven. Komop, wie wil er nou niet naar Hogwarts en leven als een tovenares. Wat zou het tof zijn om les te krijgen van professor McGonagall of van professor Snape... En om natuurlijk al mijn favoriete personages te leren kennen zoals Harry, Ron, Hermione, Neville, et cetera. Dat zou toch echt ontzettend tof zijn! Toch zijn er ook een hoop andere boeken waar ik ook in zou willen leven, zoals The Lord of the Rings. Het is daarom best moeilijk om een keuze te maken, maar de wereld van Harry Potter lijkt me het leukst! 

Dat was de tag weer voor deze week! Hopelijk vonden jullie het leuk om wat meer over ons (en onze favoriete boeken) te horen! Nu zijn wij ontzettend benieuwd: met welke boeken zijn jullie opgegroeid? Tot volgende week! 



Reacties op: Tag Thursday: Our Lives in Books Tag

Meer informatie