Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: F

op 05 februari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter F aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Fallen - Lauren Kate

Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de jouwe kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniël Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen. Daniël laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een...

Elke: Een tijd geleden mocht ik Lauren interviewen over dit prachtige boek (en de vervolgdelen)... Zo leuk! Ik hou echt van Fallen. Het is duister, romantisch en intrigerend. Daniel en Cam zijn beide geweldig, en het idee van onsterfelijke liefde... pfiew. 

Fabeldieren en waar te vinden- J.K. Rowling

Het boek dat gebaseerd is op de Film Fantastic beast and where to find them. Het schoolboek waarin alle bekende fabeldieren uit de magische wereld van Harry Potter in staan. Het schoolboek staat zowel vol met dieren als met aantekeningen van Harry Potter en zijn vrienden.

Tinke: Echt een must-have als je van Harry Potter houd! Zeker een aanrader om een keer door te nemen. 

Fataal - Eva Burgers

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

Fatale liefde - Carry Slee 

Liz heeft al 2 jaar met Djawad als ze willen samenwonen begint hij zich vreemd te gedragen. Niet wetend dat Djawad een groot geheim meedraagt. Amber is de beste vriendin van Liz en wanneer ze geld van haar tante erft kan ze haar droom uit laten komen. Maar tegerlijkertijd ontmoet ze de knappe Leon. Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. 

Faking it - Cora Carmack

Max heeft een probleempje. Haar ouders willen langskomen en verwachten de ideale schoonzoon te ontmoeten, niet haar ietwat ruige vriendje die in een band speelt en een grote tattoo in zijn nek heeft. Ze vreest dat haar ouders gaan ontdekken dat ze al een tijdje niet meer eerlijk is geweest en hun financiële steun zullen intrekken. Maar dan ontmoet ze Cade. Cade is net naar Philadelphia verhuisd en probeert zijn acteercarrière van de grond te krijgen. Max krijgt Cade zo ver dat hij zolang haar ouders in de stad zijn zal doen of hij haar vriendje is. Alleen hadden ze er geen moment op gerekend dat Cade haar ouders met zijn charme en zijn acteertalent zo volledig voor zich zou innemen! Nu willen ze absoluut dat hij met kerst komt logeren. En hoe langer ze doen alsof, des te echter het allemaal lijkt…

Finding it - Cora Carmack

Kelsey Summers is nogal verwend en eenzaam. Ze weet niet wat ze wil met haar leven, dus gaat ze door Europa reizen, op zoek naar avontuur en zichzelf. Daar ontmoet ze de knappe, mysterieuze Jackson Hunt. Ze blijven elkaar maar tegenkomen en spreken af om een tijdje samen te reizen.Ze voelt zich enorm aangetrokken tot Jackson. Elke dag die ze samen doorbrengen in romantische Italiaanse dorpjes valt ze harder voor hem. Maar hoeveel weet ze eigenlijk van Jackson? Het lijkt erop dat hij heel wat te verbergen heeft…

Tinke: Een schattig liefdesverhaal, een beetje voorspelbaara maar echte liefde overwint alles.

De fixer - Jennifer Lynn Barnes

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Elke: Echt een buitenbeentje binnen de YA, dit boek! Het gaat over mensen die achter de schermen alles regelen voor machtige mensen, en daar raakt Tess in verwikkeld. Super intrigerend, maar had wat sterker uitgewerkt mogen worden... Toch een aanrader!



Reacties op: YA-alfabet: F

Meer informatie

Gerelateerd